Erkek olmak mı daha zor Kadın olmak mı

En basitinden evlenirken -200k erkeğe otomatik giriyor zaten
200k az bence en az 500k girer
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bunları dinleme doğrusu benim dediğim. yaşadığın yere göre değişir. mesela afganistan veya Türkiyede herhangi bir köy
valla kral annem evde yatıyor babam ben abim bu yaşta çalışıyoruz babam emekli olmasına rağmen çalışıyor sen düşün hangi cinsiyet daha rahat dedem 60 yaşında hala çalışıyor

200k az bence en az 500k girer
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

valla kral annem evde yatıyor babam ben abim bu yaşta çalışıyoruz babam emekli olmasına rağmen çalışıyor sen düşün hangi cinsiyet daha rahat
bazı yerlerde de kadınlar camdan bakamıyor odasından çıkamıyor. tek pencereden bakmamak lazım. ülkenin gelişmişlik düzeyine bağlı bir de kültüre

zor bir soru ama sizin de dediginiz gibi erkekler icin de kadinlar icin de fazlasiyla pozitif ve negatif ayrimcilik bulunmakta hatta bunlarin hepsini saymaya kalksan burada 2 sayfa kaplar ama ben erkek diyecegim yani benim icin bir suru sebebi vardir ama genel olarak soyle aciklayayim... yalnizlik problemi, iliskilerin kadinlara kiyasla daha zor kurulmasi, ''erkek dedigin...'' gibi erkegi degersizlestiren laflar, toplumsal baski, toplumun beklentilerinin cok uc olmasi, duygusal erkeklere karı damgasi yapistirilmasi, v.b v.b,

bu yazdiklarima biraz gozlemle ve kendi deneyimlerimi ekleyerek yazdim fakat tabii ki kadinlar icin de buyuk zorluklar var ama bence erkeklerinki bir tık daha fazladir... bir kadindan da dinlemek isterim belki fikirlerim degisir

Hangi açıdan baktığına bağlı sosyal açıdan diyorsan kadın olmak daha avantajlı daha rahat kadınlar erkekler gibi sorun yaşamıyor bu konuda çünkü resmen dünya onların etrafında dönüyor. Zeka anlaminda Fiziksel anlamda dersen erkekler kat kat daha avantajlı. Bu arada bu genele baktığında böyle. Doğuda kadın olmanın sosyal olarakta avantajı yok doğuda kadın demek eşya demek erkeğin cinsel oyuncağı hizmetçisi demek faydası yok zararı var. Doğuda cinsiyete bakmaya gerek yok aslında herkes cahil mide bulandıran insanlar. Ben erkek olduğum için mutluyum avrupada kadın olmak türkiyede erkek olmak deseler yine erkek olmayı seçerdim

bunun karşılaştırması olmaz iki varlık da birbiri kadar dert çekiyor sadece anlayışlar değişik o kadar

Kadın olmak zor zannimce. Evden dışarı çıkacak 2 saat makyaj felan yapıyor.

Erkek uyandığı gibi üstünü giyer 1 dakika bile çekmez işe koşturuyordur artık metröbüste yarım kalan uykusunu devam ediyordur :D

Erkek olmak daha zor bencede, 18 oldugun an başlıyorlar ne zaman çalışcan ne zaman askere gitcen, ne zaman evlencen. İş sektöründen örnek veriyim, kadınlr çok rahat iş buluyor ve çalışırken erkeklerden çok daha rahatlar, erkekler eğer yönetici değilse işçiyse kadından bariz daha zorlanıyor. Daha birçok örnek verilir bu konuya ucu yok.

Kafayı kadının saç teliyle bozmuş ilkel inançların bulunduğu coğrafyada kadın olarak dünyaya gelmek hergün ölmek gibi bir şey.

Her iki cinsiyetinde avantajları dezavantajları illaki var.Fakat sizce hangi taraf hayatta yaşarken daha fazla
zorluk çekiyordur maddi ve manevi ?
Hangi ülkede hangi zamanda hangi yerde doğduğuna göre değişir ama şu an türkiyede erkek
Hangi açıdan baktığına bağlı sosyal açıdan diyorsan kadın olmak daha avantajlı daha rahat kadınlar erkekler gibi sorun yaşamıyor bu konuda çünkü resmen dünya onların etrafında dönüyor. Zeka anlaminda Fiziksel anlamda dersen erkekler kat kat daha avantajlı. Bu arada bu genele baktığında böyle. Doğuda kadın olmanın sosyal olarakta avantajı yok doğuda kadın demek eşya demek erkeğin cinsel oyuncağı hizmetçisi demek faydası yok zararı var. Doğuda cinsiyete bakmaya gerek yok aslında herkes cahil mide bulandıran insanlar. Ben erkek olduğum için mutluyum avrupada kadın olmak türkiyede erkek olmak deseler yine erkek olmayı seçerdim
Doğu nefreti diye yorumladım hadi ben de genelleme yapıyorum "bence tüm batılılar ingiliz köpeği hepsi iğrenç insanlar vatansızlar, hainler..." ne kadar sığ bi düşünce de mi? İşte yazdığın yazının tam olarak karşılığı bu emin ol "doğu"da yazdığın şekilde kadınları cinsel eşya olarak gören insanlar kadar kadınlara saygı duyan insanlar var.

Günümüzde erkek olmak zor çünkü günümüz kadınları sana erkek gibi hissettirmiyor. Diş geçiriyor evde. Ona uysan evlilik bitecek. Uymasan sen bitiyorsun.

Hangi ülkede hangi zamanda hangi yerde doğduğuna göre değişir ama şu an türkiyede erkek

Doğu nefreti diye yorumladım hadi ben de genelleme yapıyorum "bence tüm batılılar ingiliz köpeği hepsi iğrenç insanlar vatansızlar, hainler..." ne kadar sığ bi düşünce de mi? İşte yazdığın yazının tam olarak karşılığı bu emin ol "doğu"da yazdığın şekilde kadınları cinsel eşya olarak gören insanlar kadar kadınlara saygı duyan insanlar var.
Doğu nefreti değil doğuda yaşıyorum bizzat herşeye şahit oluyorum. O medeniyet örneği insanlar 1/10 civarında. Böyle bir durumda ben her türlü genelleme yaparım. Ben doğudan değil doğudaki cehaletten nefret ediyorum. Bu bölgenin doğasına hayranım. 5k nüfuslu küçük bir ilçede yaşadığım deneyimlerden bahsedeyim. Bir eve oturmaya gidiyorsun o ev sahibi olan kadınlar sürekli komşusunun dedikodusunu yapıyor arkasından küfür ediyor iftira atıyor yalan söylüyor 10 dakika sonra birbirleriyle karşılaşıyorlar önceki konuşmaları duymasan bunlar iki dost diceksin. Hicbirsey hakkında ama hicbirsey hakkında bir bilgi sahibi değiller ve olmadıkları halde her konu hakkında yalan yanlış şeyler konuşuyorlar. En üst düzey okuyan kişi ortaokul terk. İlçenin bir cayocagi var cadde üzerinde görmen lazım o caddeden kadın değil erkek olduğun halde rahat rahat yürüyemiyorsun 18 yaşından tut 90 yasina kadar herkesin ağzının suyu akıyor. Sürekli devlet kurumlarından birseyler koparma peşinde herkes sürekli bir yerden birsey elde etme peşinde herkes ya içinde bir tane düzgün insan yok. Bazen denk geldiğimde hemen anlıyorum siz buranın yerlisi değilsiniz herhalde diyorum ve o kişi oraya atanmış bir öğretmen veya askeri personel falan çıkıyor. Burası benim memleketim olduğundan o bölgenin her türlü insan tipiyle etkileşimim oldu. Ben tabi orda doğup büyümedim yine doğuda başka bir ilde doğup büyüdüm benim büyüdüğüm yerde de hemen hemen aynı şeylerde olurken orası kadar fazla değil. O anlattığım bölge artık zirve yapmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,444
Üyeler
184,453
Son üye
xrrra
Geri