Neler Yeni

Eşcinsellik hastalık mıdır?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Tercih değil doğuştan gelen bir yönelim.
Doğuştan gelmez. Küçükken şekillenir. Aradaki farkı iyi ayırt edin. "Sen dünyaya geldin, programında homoseksüellik var. Eş cinsel olacaksın." gibi bir durum yok. Herkes aynı şekilde doğar. Sonradan şekillenir. Evet, yönelimdir. Kişinin kendi tercihidir. Bazı insanlar normal bulur, bazıları bulmaz. Fakat "Doğuştan geliyor, geninde böyle kardeşim." gibi bir durum yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mert
Ben tercih olduğuna inanmıyorum aksine pisiskolojik bir rahatsızlık olabilir çağımızın genel problemi, özellikle LGBT durumu, bunu bir bayrakla sembolleştirmek yerine psikolojik durumlar veya rahatsızlıklar katogorisinde yer alan bir durum olarak görmek isterdim bu ve bunun gibi kişiler kendi doğalarının gereğini inkar ediyorlar yani normalin dışına çıkıyorlar. Kötü gözle bakmıyorum onlardan nefret ettiğimden değil ama normal de bulmuyorum aynı cins bir bireyin ilişkiye girmesi açıkçası bana saçma ve iğrenç geliyor. bizden bir sonraki, z kuşağından sonraki kuşak umarım bu ayrımdan etkilenmez de daha iyi daha kaliteli bir kuşak olur( yani bir yönelim piskolojik bir yönelim ama hastalık mı duruma göre değişir eğer piskolojik bir rahatsızlık hastalığa girerse evet giriyor bu yönelim bir hastalık)

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Eşcinsellik doğuştan gelmez. Bir tercihtir.
Tercih olduğundan mütevellit hastalık olarak da tanımlanamaz.
Fakat çocuğun 0-6 yaş arasında yaşadığı şeylerden dolayı kimlik oluşumunda hasar oluşması çocukta eşcinsellik üstüne OKB oluşturabilir. Bu bir hastalıktır tedavi edilebilirdir.
Daha sonra çocuğun eşcinsellik üstüne olan anksiyetesinden dolayı depresyon oluşursa bu da tedavi edilebilir bir hastalıktır.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Kimse doğuştan cinsel ilişki ve cinsel yönelim hastası olmaz.
Freud'un çalışmalarına bakabilirsin.
Öncelikle "Hastalık" değil. Freud'dan bahsetmişsin fakat Freud'dan bu yana bilim çok değişti, farklı buluşlara imza attı. Newton fiziğini günümüzde kullanmakla aynı şey yaptığınız.

Son olarak o çalışmaları gösterebilir misin?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doğuştan gelmez. Küçükken şekillenir. Aradaki farkı iyi ayırt edin. "Sen dünyaya geldin, programında homoseksüellik var. Eş cinsel olacaksın." gibi bir durum yok. Herkes aynı şekilde doğar. Sonradan şekillenir. Evet, yönelimdir. Kişinin kendi tercihidir. Bazı insanlar normal bulur, bazıları bulmaz. Fakat "Doğuştan geliyor, geninde böyle kardeşim." gibi bir durum yok.
Dediğiniz gibi küçüklükten belirli sebeplerle ( Tecavüz, Travmalar) bu yolu seçenlerde vardır. Ama gerçekten eşcinsel olanların büyük bir kısmı genetik yatkınlık, hormonsal bozukluklar yüzünden eşcinseldir.

Kaynak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela bana neden bundan 5 sene öncesine kadar bu kadar bahsi ve üyesi olan bi konu değilken son zamanlarda herkesin eşcinsel olduğunu ortaya koymaya başladığını söyle
Eşcinsel olduğunu iddia edenlerin bir kısmının gerçekten eşcinsel olmamasıyla alakalı.

Son düzenleme:

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dediğiniz gibi küçüklükten belirli sebeplerle ( Tecavüz, Travmalar) bu yolu seçenlerde vardır.
Büyük çoğunluk bu yönde. Sadece tecavüz, taciz filan değil. Sen mesela bebeği belirli yaş aralığında bazı hatalar vardır. Bunları yaparsan çocuğun beyninde travma oluşur. Basit bir örnekten vereyim:
Kız bebeği memeden kesersen oral hastası olurken erkek bebeği memeden kesersen gay yatkınlığı oluşur.

Çalışmayı bir bulabilirsen atacağım ama aklıma direkt bu geldi bunu örnek verdim.

Genetik bozukluktan çok modifikasyon bozukluğunun daha yaygın olduğunu düşünüyorum. Genetiğin bu kadar fazla olması çok zor. O zaman bu bildiğin akraba evliliği misaline dönüşür.

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Evren avcı
bence hastalık. hastalığın türü de zeka geriliği.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Büyük çoğunluk bu yönde. Sadece tecavüz, taciz filan değil. Sen mesela bebeği belirli yaş aralığında bazı hatalar vardır. Bunları yaparsan çocuğun beyninde travma oluşur. Basit bir örnekten vereyim:
Kız bebeği memeden kesersen oral hastası olurken erkek bebeği memeden kesersen gay yatkınlığı oluşur.

Çalışmayı bir bulabilirsen atacağım ama aklıma direkt bu geldi bunu örnek verdim.

Genetik bozukluktan çok modifikasyon bozukluğunun daha yaygın olduğunu düşünüyorum. Genetiğin bu kadar fazla olması çok zor. O zaman bu bildiğin akraba evliliği misaline dönüşür.
Günümüzde zaten eşcinsel olduğunu iddia edenlerin çoğu eşcinselliğe özenen heteroseksüel insanlardır. Dünya üzerinde eşcinsel insan oranı ortalama %6 denilebilir. Bu sayı içerisindekiler "eşcinselliğe özenen heteroseksüel" insanlarda vardır. Kısaca sanıldığının aksine daha az bir orana sahipler. Genetiğin bu kadar fazla olması zor olabilir dediğin gibi, fakat gıda sektöründe hormon bozucu (Kaynak Video) envai çeşit ürün olduğunu da unutmamalıyız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,743
Üyeler
161,745
Son üye
KerneL32
Top Bottom