Neler Yeni

Eşcinsellik hastalık mıdır?

Mirkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Mirkan Çiçek
hangi zaman dilimi için sorduğuna bağlı bundan 20 sene ve öncesini soruyosan hastalık şimdiyi soruyosan popüler kültür özentiliği ve köleliğinden doğan tercih sadece kendilerini doğuştan geldiğine inandırıyolar

Kontfire

80+ Silver
Hangi doktor hocam herhangi bir kaynak atar mısınız? Soru aklıma soramazsın diye bir video serisindeki şeriatçı adamın Eşcinsellik hastalıktır, Bunu da bilim insanları kanıtlamıştır şeklinde söylemlerinden geldi aklıma. Ama buda tartışmalı bir konu galiba :D

Özet olarak eşcinsel erkeklerin testesteron seviyeleri heteroseksüel erkeklere kıyasla daha az diyor sanırım hocam . Yani hormon takviyesi ile düzeltilebilir sonucu çıkarmışlar.

Ben ne hastalıktır diyorum ne de tercihtir diyorum çünkü daha çok fazla araştırma yapılmalı. Medya bize ne dayatirsa insanlar onu söylüyor çünkü.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,391
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Peki Hastalık olduğunu düşünen insanlar neden var? Birde nokta denilcek kadar kesin bir yargıya nasıl ulaştınız açıklarsanız sevinirim
Kendi davranışından, kendi doğrundan farklı olan şey sana yanlış gelebilir. Bu yüzden çoğu insan eşcinselliği kabul etmez. Hastalık olmamasının nokta koyacak kadar kesin olmasının sebebi şu: Hastalık olmamasının kısaca sebebi; ilaçla tedavi edilemeyen, insan sağlığı veya hayatını olumsuz etkilemeyen, kalıtsal veya herhangi bir bulaşma yolu ile bulaşmayan bir durum olması. Bunların bir veya birden fazlasına sahip olsaydı hastalık olarak değerlendirilebilirdi

Suwariba

80+ Silver
Doğuştan gelen bir "farklılık" da olabilir daha sonra özgür iradeyle yönelinen bir "tercih" de olabilir. İki türlü de hastalık değildir.
Bu kısa ve açıklayıcı cümle aydınlattı beni nedense. Tartışmalı konularda bu tarz cevaplar bulamıyorum ben ama bu kafama çok yattı. Sadece doğuştan gelen bir şey olduğunu düşününce saçma geliyor (aynı sınıfta olduğum aşırı ergen sırf ilgi çekmek için biseksüel olduğunu düşündüğüm bir kız vardı. Ona doğuştan gelmiş olması hiç inandırıcı gelmiyordu bana mesela

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
hangi zaman dilimi için sorduğuna bağlı bundan 20 sene ve öncesini soruyosan hastalık şimdiyi soruyosan popüler kültür özentiliği ve köleliğinden doğan tercih sadece kendilerini doğuştan geldiğine inandırıyolar
Hayır. Hayvanlar aleminde bile eşcinsellikten söz edebiliriz. Hayvanlarda mı popüler kültür özentisi ? :D

Kaynak

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,391
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bu kısa ve açıklayıcı cümle aydınlattı beni nedense. Tartışmalı konularda bu tarz cevaplar bulamıyorum ben ama bu kafama çok yattı. Sadece doğuştan gelen bir şey olduğunu düşününce saçma geliyor (aynı sınıfta olduğum aşırı ergen sırf ilgi çekmek için biseksüel olduğunu düşündüğüm bir kız vardı. Ona doğuştan gelmiş olması hiç inandırıcı gelmiyordu bana mesela
Doğuştandan kasıt sanırım en başından eşcinsel olmaları. Karşı cinse ilgi duyup ta sonradan eşcinsel olanlar var. Bi adam başka bi adamla evlenmek için karısını boşamıştı öyle bir haber okumuştum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır. Hayvanlar aleminde bile eşcinsellikten söz edebiliriz. Hayvanlarda mı popüler kültür özentisi ? :D
Sırtlanlar, maymunlar ve sincaplar bayıldı

Suwariba

80+ Silver

Özet olarak eşcinsel erkeklerin testesteron seviyeleri heteroseksüel erkeklere kıyasla daha az diyor sanırım hocam
Yani doğuştan böyle olan insanlar var ve böyle insanlarda Testesteron az ama tedavi edilemeyen bir şey olduğu için hastalık değil, farklılık. Doğru mu anladım tüm yorumları birleştirdim :D

Alfha13

80+ Silver
Bir insanın başka bir insanı sevmeyi tercih etmesi bunun sevgi olmadığı anlamına geliyor. Bir erkeğin iki kadından da hoşlanıp "Ben sağdakini sevmeyi tercih ediyorum" demesi ne kadar saçmaysa eşcinselliğin tercih olması da o derece saçma.

Yani tercih varsa sevgi değildir, sevgi varsa tercih değildir.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,391
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Yani doğuştan böyle olan insanlar var ve böyle insanlarda Testesteron az ama tedavi edilemeyen bir şey olduğu için hastalık değil, farklılık. Doğru mu anladım tüm yorumları birleştirdim :D
Evet, tamamen tercih meselesi. O gibi durumlar çok sık olmuyor ve hangi ortamda araştırıldığı belli olmadığı için aşırı bilimsel bir makale değil o

Mirkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Mirkan Çiçek
Mesela bana neden bundan 5 sene öncesine kadar bu kadar bahsi ve üyesi olan bi konu değilken son zamanlarda herkesin eşcinsel olduğunu ortaya koymaya başladığını söyle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,275
Üyeler
164,641
Son üye
ProceleSs
Top Bottom