Neler Yeni

Rehber Eski Bilgisayarınızı Değerlendirin! Eski PC'ler Para Eder mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,017
İsim
Murat Orhan
Hocam elimde crea marka bir kasa var içinde 160gb hdd pentium işlemci vs. Var 2007 den kalma birde mönitörü var aktif kullanıyorum
Sizce satıp laptopuma ram eklemesi termal temizlik mi yapmalıyım dursun mu?
Kasa zoom dahi zor açıyor hocam
Pentium 4 ise işlemciniz muhtemelen ddr2 veya ddr3 bir anakartınız da var demektir bu da kar'ınızı arttırır. Ama şöyle bir husus var ki masaüstü bilgisayarlar genelde tek başına zor gidiyor. Parça parça alıcı bulmak daha kolay olduğu için parça parça satmak daha iyi olacaktır. Ayrıca Parça parça sattığınız parçalardan sonra laptopunuza ssd,ram,soğutucu gibi takviyeler yapıp temizlik ücretini de çıkarabilirsiniz.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
R7 240'ı son zamanlardaki fiyat artışlarından dolayı iyi fiyata satmışsınızdır. Kart fiyatları çok fena.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tanıdık bilgisayarcı felan varsa iş kolaylaşır.
hocam bilgisayarcı mırın kırın eder çizikli falan diyip bahane uydurur ucuza alır pahalıya satar bunu hepimiz biliyoruz.
Fakat bilgisayarcı tecrübeli değilse okutulur tabii ki

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
hocam bilgisayarcı mırın kırın eder çizikli falan diyip bahane uydurur ucuza alır pahalıya satar bunu hepimiz biliyoruz.
Fakat bilgisayarcı tecrübeli değilse okutulur tabii ki
Benim tanıdığım bir bilgisayarcı var mesela adam namuslu iş yapıyor bazen ben bile şüpheleniyorum😁 ama %1lik bir işini iyi yapan kısım var haklarını yemeyelim🤭

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,017
İsim
Murat Orhan
R7 240'ı son zamanlardaki fiyat artışlarından dolayı iyi fiyata satmışsınızdır. Kart fiyatları çok fena.

İlana koysak da nasıl satılacak ki onca ilan arasında bizim ilanlarımızı seçemezler bence kaybolur gider
tanıdık biri olsa daha kolay okutulur
Arkadaşlar bilgisayarınızı direkt olarak ''kasa'' şeklinde ilana koymayın. Temel bir bilgisayar 6 Parçadan oluşur. Anakart,işlemci,ram,ekran kartı,harddisk,güç kaynağı. Bu parçalardan sadece ekran kartı opsiyoneldir gerisinin windows için bulunması zorunludur anakarttan da görüntü alınabileceği için. Mesela ilan koyacağınız zaman satacağınız parçanın o anki piyasasına bakın. 100-150 tl arası değişiyorsa siz gidipte 160 TL'ye koymayın. Ne kadar ucuzdan satmak isterseniz satış şansınız o kadar artacaktır.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Arkadaşlar bilgisayarınızı direkt olarak ''kasa'' şeklinde ilana koymayın. Temel bir bilgisayar 6 Parçadan oluşur. Anakart,işlemci,ram,ekran kartı,harddisk,güç kaynağı. Bu parçalardan sadece ekran kartı opsiyoneldir gerisinin windows için bulunması zorunludur anakarttan da görüntü alınabileceği için. Mesela ilan koyacağınız zaman satacağınız parçanın o anki piyasasına bakın. 100-150 TL arası değişiyorsa siz gidipte 160 TL'ye koymayın. Ne kadar ucuzdan satmak isterseniz satış şansınız o kadar artacaktır.
Ucuzdan bütün kasa alıp parçalarına ayırıp teker teker satmak mantıklı, ama bu piyasada çok fazla üç kağıtçı olduğu için işler bazen zorlaşabiliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,017
İsim
Murat Orhan
Ve örnek olarak mesela testini yaptınız ve anakartınız çalışmadı. Üstündeki devreler vesaire aynı anakarttan olan başka birine lazım olabilir. Bunu hesap ederek H61 Gibi bir anakartı hurda olaraktan bile 30-50 tl gibi bir fiyata satabilirsiniz. Şahsen ben bu şekilde çok satış yaptım çokta anakart aldım.

Ucuzdan bütün kasa alıp parçalarına ayırıp teker teker satmak mantıklı, ama bu piyasada çok fazla üç kağıtçı olduğu için işler bazen zorlaşabiliyor.
Ben 150 TL'ye letgodan bir kasa aldım monitör ile beraber. İçinde Phenom 9750 4 çekirdek, 4 gb ddr2 ram, 500 gb harddisk,300w psu,n68 am3 anakart ve gt430 ekran kartı vardı. Bu kasayı da bu forum için başladığım bir seride kullanıyorum. Amacım kar etmek değil istesem kar edebileceğim çok şey var. Amacım çöp diye yüzüne bakılmayan kasaların aslında nasıl değerlendirilebileceğini, Cebinizde belki 1 2 haftada biriktirdiğiniz para ile ne denli bir bilgisayar toplayabileceğinizi, Hatta 20 30 TL'ye aldığınız bir ekran kartını ısı vererek aylarca oyun için kullanabileceğinizi göstermek. Biz de bilgi sahibi olursak üçkağıtçılara taviz vermeyiz.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,029
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

Satmadım daha. Fiyatlar konusunda bilgilendirdiği için teşekkür ettim.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Pentium 4 ise işlemciniz muhtemelen ddr2 veya ddr3 bir anakartınız da var demektir bu da kar'ınızı arttırır. Ama şöyle bir husus var ki masaüstü bilgisayarlar genelde tek başına zor gidiyor. Parça parça alıcı bulmak daha kolay olduğu için parça parça satmak daha iyi olacaktır. Ayrıca Parça parça sattığınız parçalardan sonra laptopunuza ssd,ram,soğutucu gibi takviyeler yapıp temizlik ücretini de çıkarabilirsiniz.
Hocam sanırsam ddr2 1gb ram var

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,017
İsim
Murat Orhan
Hocam sanırsam ddr2 1gb ram
Ram pek bir şey etmez. Sisteminiz ddr2 ise p4 işlemci ile ya 945 chipsetli ya p43 chipsetli ya da g41 veya 31 chipsetlidir. 945 chipseti para etmez p43 g41 ve g31 chipseti quad ve xeon desteklediği için para eder. 945 Chipseti para etmez dediğime bakmayın,çalışıyorsa 50-100 TL Arası bir fiyata okutursunuz.

Size tavsiyem ekran kartı ve harddiskine bakmanız. Temiz bir 500 gb harddisk 100 tl bandından,çalışan 1 gb bir ekran kartı da minimum 150 tlden işlem görüyor şu piyasada. Dün gt430 1 gblik kartı 120 TL'ye kargo ile sattım. kartın çıktığı sistemi ise monitör dahil 150 TL'ye almıştım.

Bir ram'im para ediyor 🥲
Geri kalan parçalarınız hakkında bir bilginiz varsa fiyat listesi çıkarabilirim.

Top Bottom