Yardım Eski HDD sorun yaratır mı?

la sata diyorum sata :D
2 hdd vardı biri eski tip, birisi sata normal hdd
Bilgisayarın açılmama sebebi büyük ihtimalle bu yeni taktığın HDD'de Windows vardı, ilkin bu disktekini çalıştırmaya çalıştı.
Boot menüden mevcut kullandığın Windows hangisinde ise onu en üstte al. Sonra bunu tak. Bilgisayar açılırsa Hız testi ve CrystalDiskInfo'nun ekran görüntüsünü atın.

Bilgisayarın açılmama sebebi büyük ihtimalle bu yeni taktığın HDD'de Windows vardı, ilkin bu disktekini çalıştırmaya çalıştı.
Boot menüden mevcut kullandığın Windows hangisinde ise onu en üstte al. Sonra bunu tak. Bilgisayar açılırsa Hız testi ve CrystalDiskInfo'nun ekran görüntüsünü atın.
kaşınmasam mı acaba o.O2 cızırtı felan çıktı korktum, bu ara hdd'yi çıkarttığımda da çalışmıyordu fişi çektim taktım çalışmadı en son diğer sata kabloları çıkarıp sadece m2 ile çalıştırdım çalıştı, sonra 2. ssdyi taktım çalıştı.
benim tahminim sata ssdye statik elektrik gibi bir şey oldu kabloyu çıkarınca boşaldı o şekilde çalıştı.

hatırlamıyorum belki bronze idim belki o kadar da değildim çok önceden okumuştum ama aklımda kalmış. bu arada sanırım doğru şu mesajımı oku;
1616615381680.png

Bu imkansiz gibi bir şey ,anakarta dokunmuyor statik elektirik olmuyor :)
statik elektrik gibi bir şey dedim ama.
ben daha önce duymuştum bunu bana en mantıklı sebep bu geldi çünkü sata ssdyi çıkarıp taktıktan sonra çalışmaya başladı eminim.

ATA değil bu arada PATA. Yeni anakartlarda PATA girişi yok o yüzden takamazsın.

statik elektrik gibi bir şey dedim ama.
ben daha önce duymuştum bunu bana en mantıklı sebep bu geldi çünkü sata ssdyi çıkarıp taktıktan sonra çalışmaya başladı eminim.
Kablonda sorun olabilir sata kablo bilgiyi alır
GüÇ vermez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,479
Üyeler
192,371
Son üye
samata16
Geri