The_Xeon
80+
- Reaksiyon skoru
- 22
Arkadaşlar bir şey fark ettim ki, 4,3,2 ve 1. nesil eski Intel işlemcili laptoplar yük altında ne kadar iyi bir termal macun sürseniz de çok fazla ısınıyorlar. Örneğin Abdullah abimiz daha önce eski laptop ile günümüzün oyunlarını oynayabilir miyiz adında bir video çekmişti. Videonun linkini yana koyuyorum:
. Bu videodaki laptop'un işlemcisi i7 740qm. Bu problem genelde i5 ve i7 işlemcilerde oluyor. Videoda oyun testi esnasında afterburner ekranında işlemcinin 91 dereceye kadar çıktığını gördüm. Ve Abdullah abi videoda laptop'un macununu Noctua NT-H1 ile değiştirdiğini söylemişti. Benim kendi kullandığım laptop'umda ise i5 2450m işlemci bulunmakta. Ve laptop'umu 8 yıl aradan sonra temizleyip macunu Mastergel maker ile güzelce temizledim. Ve laptop'un içine baktığımda işlemciye 3 adet bakır boru temas ettiğini gördüm. Laptop'umun modeli ise: Dell Inspiron N4050. Laptop'umu temizlikten önce fan hızını %100'e kadar çıkardıktan sonra işlemciyi stres testine soktum ve işlemci 98 dereceye kadar çıktı. Ve bu test esnasında işlemci 2893.63 mHz'de sabit çalışıyordu. Temizlikten sonra testin aynısını yine fanı %100'e çıkartarak yaptım. Bu sefer işlemci yine 2893.63 mHz'de çalışıyordu ancak sıcaklık sadece 88 dereceye düşmüştü. Benzer işlemcili laptoplarda sizde bu sorunları yaşıyor musunuz? Veya buproblem neden oluyor olabilir? Fikirlerinizi bekliyorum.