Eski Intel laptoplardaki ısınma sorunu

The_Xeon

80+
Reaksiyon skoru
22
Arkadaşlar bir şey fark ettim ki, 4,3,2 ve 1. nesil eski Intel işlemcili laptoplar yük altında ne kadar iyi bir termal macun sürseniz de çok fazla ısınıyorlar. Örneğin Abdullah abimiz daha önce eski laptop ile günümüzün oyunlarını oynayabilir miyiz adında bir video çekmişti. Videonun linkini yana koyuyorum:
. Bu videodaki laptop'un işlemcisi i7 740qm. Bu problem genelde i5 ve i7 işlemcilerde oluyor. Videoda oyun testi esnasında afterburner ekranında işlemcinin 91 dereceye kadar çıktığını gördüm. Ve Abdullah abi videoda laptop'un macununu Noctua NT-H1 ile değiştirdiğini söylemişti. Benim kendi kullandığım laptop'umda ise i5 2450m işlemci bulunmakta. Ve laptop'umu 8 yıl aradan sonra temizleyip macunu Mastergel maker ile güzelce temizledim. Ve laptop'un içine baktığımda işlemciye 3 adet bakır boru temas ettiğini gördüm. Laptop'umun modeli ise: Dell Inspiron N4050. Laptop'umu temizlikten önce fan hızını %100'e kadar çıkardıktan sonra işlemciyi stres testine soktum ve işlemci 98 dereceye kadar çıktı. Ve bu test esnasında işlemci 2893.63 mHz'de sabit çalışıyordu. Temizlikten sonra testin aynısını yine fanı %100'e çıkartarak yaptım. Bu sefer işlemci yine 2893.63 mHz'de çalışıyordu ancak sıcaklık sadece 88 dereceye düşmüştü. Benzer işlemcili laptoplarda sizde bu sorunları yaşıyor musunuz? Veya buproblem neden oluyor olabilir? Fikirlerinizi bekliyorum.

Size göre nispeten daha yeni bir işlemci kullanıyorum. İ5 4288U kullanıyorum. Laptopumu temizledikten sonra LoL oyununda %100 kullanılırken en fazla 80 derece gördüm. Eski nesil olması dolayısıyla yüksek nanometre değerlerine sahip olduğu için fazla ısınıyor olabilir. Çözüm olarak kaliteli bir termal macun ve laptop kasasını temizlemek dışında bir çözüm olduğunu sanmıyorum.

Size göre nispeten daha yeni bir işlemci kullanıyorum. İ5 4288U kullanıyorum. Laptopumu temizledikten sonra LoL oyununda %100 kullanılırken en fazla 80 derece gördüm. Eski nesil olması dolayısıyla yüksek nanometre değerlerine sahip olduğu için fazla ısınıyor olabilir. Çözüm olarak kaliteli bir termal macun ve laptop kasasını temizlemek dışında bir çözüm olduğunu sanmıyorum.
Ben de böyle düşünüyorum.

eski leptop adi uzerinde eski 32nm falan 1.nesil i5. fazla elektirik ceker ve isinmada yapar. leptoplarda zaten minik bir fan var anca islemci sogutur.zamanla macun kurur yeni macun fan tozlanir temizlik gerekir.ufacik fan islemci + ekran karti ikisini birden sogutamaz gunumuz oyunlari falan fazla islemci ekran karti kullanir. 5 sene falan sonra ekran karti lehimleri krozyona ugrar ve anakart cop olur sicakliktan dolayi reball pek fazda etmez. termal macun kaliteliyse isiyi daha iyi iletir ama o isiyi yine adam akilli sogutacak pervanen yok pervane silersin falan belki isi birkac derece daha duser eski leptoptan birsey bekleme.

Geri