- Reaksiyon skoru
- 6
Beyler eski laptop'a hızlansın diye linux mint yükledim fakat hem yavaşladı hemde touch pad çalışmıyor nasıl çözebilirim?
hayır ıntel corporation haswell-ult ıntegrated graphics controllerEkran kartı Nvidia mı?
driveler güncel hocamDriveleri tekrar yükleyin hocam.
Yavaşladı derken nasıl, uygulama açılışları vs. mi?Beyler eski laptop'a hızlansın diye linux mint yükledim fakat hem yavaşladı hemde touch pad çalışmıyor nasıl çözebilirim?
bilgisayarın açılma hızı çok uzadı uygulamalar yavaş açılıyor uygulamaları kullanmada bir problem yaşamadım hatta eskisinden daha hızlıydı sürücüleri mint in kendi sunucu ekranından güncelledim fazlasına gerek var mı?Yavaşladı derken nasıl, uygulama açılışları vs. mi?
Touchpad çalışmaması sorunu direkt sürücülerdendir. Cihaz kimliğini Google'da aratarak güvenli ve imzalı bir driver indirebilirsiniz. Üreticinin sitesinde varsa önce o tabii ki.
Aslında hepsi orada bulunması lazım ama ben birkaç model touchpad'in çok iyi desteklenmediğini hatırlıyorum.bilgisayarın açılma hızı çok uzadı uygulamalar yavaş açılıyor uygulamaları kullanmada bir problem yaşamadım hatta eskisinden daha hızlıydı sürücüleri mint in kendi sunucu ekranından güncelledim fazlasına gerek var mı?
ssd yok sanırım bu yüzden yavaştı touchpad için internetten sürücü araştırması yapıcam çok teşekkür ederim yardımın içinAslında hepsi orada bulunması lazım ama ben birkaç model touchpad'in çok iyi desteklenmediğini hatırlıyorum.
Yavaşlık konusunda da şunu söyleyebilirim, eğer sistemde SSD yoksa Windows'taki Superfetch açılış hızı konusunda oldukça yardım ediyor. O boştaki RAM kullanımının çoğu zaten Superfetch. Linux'ta bunun alternativi var mı bilmiyorum, bunu bilen birisi cevaplarsa ben de öğrenirim. Ancak yoksa olay böyle.