Eski laptop'uma hangi windows sürümünü kurmalıyım?

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
6,259
Elimde 2010 üretim bir Samsung NP-SF510 laptop var.

i3 ilk nesil mobil işlemci
Intel HD Graphics ve Geforce 310m ekran kartı
4 gb 1067 mhz ram
250 gb Samsung 860 Evo (sonradan ekledim)

Şuan bunda Windows 10 Pro var. İlk alındığında içinde Windows 7 Home Premium vardı. Bir dönem de Windows 8.1 kullanmıştım açıkçası.

Windows 10 bu laptop için ağır geliyor diye düşünüyorum. Windows 7 de kurmak istemiyorum. Sizce Windows 8.1 kurulur mu bunun için? En azından Windows 8.1'de güvenlik güncelleştirmeleri var.

Boşta hiçbir şey açık değilken 4 gb belleğin 3 gb ını kullanıyor zaten. Geriye 1 gb ram kalıyor onu da bir tarayıcı açarak tamamlıyor.

8 gb yükselt diyeceksiniz de onunla uğraşamam.

Sadece Windows 8.1'e geçersem nasıl olur diye sormak istiyorum.

Hocam linux yazılımlarından birini de kullanabilirsiniz. Mint önerebilirim, ubuntu da güzeldir.

Ben GT520Mli laptopda (4gb) 8.1 kulllanıyordum :)

Daha iyi olur şahsen bence geçmelisin 8.1'e.
Windows 10 bu laptop için ağır geliyor diye düşünüyorum. Windows 7 de kurmak istemiyorum. Sizce Windows 8.1 kurulur mu bunun için? En azından Windows 8.1'de güvenlik güncelleştirmeleri var.

Hiç linux kullanmadım ve yüklemeyi düşünmüyorum hocam.

Mint sanırsam düşük bilgisayarlar için gayet iyi ama dediğim gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daha stabildi galiba değil mi?
8.1 iyiydi yine ama Win 7 kadar değildi bence Wİn 7 kurup KasperSky kullanmak en mantıklkısı

Gerek olduğunu düşünmüyorum, format ile W10 Home Single Language 20H2 sürümüne geçebilirsin.
Daha sonra gerekli ayarları yapıp RAM kullanımını minimuma indirgeyebilirsiniz, güncellik iyidir.

8.1 iyiydi yine ama Win 7 kadar değildi bence Wİn 7 kurup KasperSky kullanmak en mantıklkısı
Bilemiyorum açıkçası. Güncelleme almayan bir os a geçmek istemem. Muhtemelen 8.1'e geçeceğim.

Gerek olduğunu düşünmüyorum, format ile W10 Home Single Language 20H2 sürümüne geçebilirsin.
Daha sonra gerekli ayarları yapıp RAM kullanımını minimuma indirgeyebilirsiniz, güncellik iyidir.
Home Single Language ile Pro arasında performans olarak daha iyi bir deneyim alabilir miyim?

Aklımda hep en sevdiğim işletim sistemi olan 8.1'e geçmek var ama :D

Güncellik konusunda da sadece güvenlik güncelleştirmesi alsın o yeterli. Zaten aktif olarak kullanmıyoruz. Sadece ikinci ekran yapıyorum SpaceDesk ile.

Hocam modlu Win10 kullanmaya sıcak bakarsanız;
Kendim kullanıyorum, stabil ve kaynak kullanımını düşürüyor iyi miktarda. Eski laptoplar için iyi olabilir.

Hocam modlu Win10 kullanmaya sıcak bakarsanız;
Kendim kullanıyorum, stabil ve kaynak kullanımını düşürüyor iyi miktarda. Eski laptoplar için iyi olabilir.
Nelerden feragat ediyoruz bunu kullanınca? Buna da geçebilirim aslında. Güvenlik konusunda nasıl peki?

Boşta 3 gb ram kullanıyor pro da videoya baktım 0,6 kullanıyor. Geçilebilir gibi.

Elimde 2010 üretim bir Samsung NP-SF510 laptop var.

i3 ilk nesil mobil işlemci
Intel HD Graphics ve Geforce 310m ekran kartı
4 gb 1067 mhz ram
250 gb Samsung 860 Evo (sonradan ekledim)

Şuan bunda Windows 10 Pro var. İlk alındığında içinde Windows 7 Home Premium vardı. Bir dönem de Windows 8.1 kullanmıştım açıkçası.

Boşta hiçbir şey açık değilken 4 gb belleğin 3 gb ını kullanıyor zaten. Geriye 1 gb ram kalıyor onu da bir tarayıcı açarak tamamlıyor.

8 gb yükselt diyeceksiniz de onunla uğraşamam.

Sadece Windows 8.1'e geçersem nasıl olur diye sormak istiyorum.
benimde 2013 model samsung npe270 cihazım var celeron 1.10 ghz 4 gb ram 1333 mhz hdd var içinde bide hd grafik akrtı var sadece ben oyun oynuyordum en düşükte 50 fps falan ama hdd olduğu ve 4 gb ram olduğu için drop yiyordum siz windows 8.1 kurun sıkıntı çıkmaz cihazımda kullanıorum.

Nelerden feragat ediyoruz bunu kullanınca? Buna da geçebilirim aslında. Güvenlik konusunda nasıl peki?

Boşta 3 gb ram kullanıyor pro da videoya baktım 0,6 kullanıyor. Geçilebilir gibi.
windows 8.1 home da 1 gb falan harcıyo.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,496
Üyeler
183,846
Son üye
Sercio
Geri