Neler Yeni

Eski ramlerin yanına yeni ram takarken neye dikkat etmeliyim

Ahmettİlhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Ahmet İlhan
16gb 8*2 3200mhz ddr4 ramlerim var. 32ye çekmek istiyorum artık sizce elimdeki ramleri satıp direkt 32 ddr5e geçmek mantıklı mı yoksa yine ddr4 alacaksam mhzlerinin aynı olması önemli mi?

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Alperen Yılmaz
16gb 8*2 3200mhz ddr4 ramlerim var. 32ye çekmek istiyorum artık sizce elimdeki ramleri satıp direkt 32 ddr5e geçmek mantıklı mı yoksa yine ddr4 alacaksam mhzlerinin aynı olması önemli mi?
Öyle DDR 4 anakarta DDR 5 takim olmaz 32 çekersin o da aynısından bir tane daha 2x8gb kit alıcaksın(anakartın çift ram yuvalıysa elindeki ramleri satıp 2x16gb al)@

qBedirhanq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
bedirhan
mhz ve cl ve voltaj değerlerinin aynı olması önemli sanırsam ama bu bile garnati değil bende corsair ram avrdı yanına xpg ram taktım aynı cl ve voltaj ama çalışmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

mhz ve cl ve voltaj değerlerinin aynı olması önemli sanırsam ama bu bile garnati değil bende corsair ram avrdı yanına xpg ram taktım aynı cl ve voltaj ama çalışmadı
aynı mhz olmassa en düşük mhz değerindeki ram e uygun çalışır diğer ramlaer boşu boşuna mhz si çok ram arama

Ahmettİlhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Ahmet İlhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

aynı mhz olmassa en düşük mhz değerindeki ram e uygun çalışır diğer ramlaer boşu boşuna mhz si çok ram arama
cl voltaj değerlerini nasıl öğrenirim

Öyle DDR 4 anakarta DDR 5 takim olmaz 32 çekersin o da aynısından bir tane daha 2x8gb kit alıcaksın(anakartın çift ram yuvalıysa elindeki ramleri satıp 2x16gb al)@
4yuvalı farklı marka alırsam olmaz mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,078
Üyeler
167,050
Son üye
Onur Kara
Top Bottom