Öncelikle iyi forumlar gençler,
Bir süredir eski sevgilimle olan ilişkimle ilgili duygusal bir karmaşa yaşıyorum. Ayrıldık ve aradan yaklaşık 5 ay geçti. İlişkimiz 2 ay arkadaşlık, 8 ay da aşk olarak toplam 10 ay sürmüştü. Aslında ilişkimizde hiçbir sorun yoktu. Sadece o, bir anda benden soğudu. Daha önce 1 günlük ve 4 günlük ayrılıklar yaşamıştık ama sonrasında düzelmiştik, hatta daha da yakınlaşmıştık. Ancak, sonrasında tam olarak soğudu diyebilirim. Ne kadar çabaladıysam da durum değişmedi.
Ayrıldıktan sonra ona yazmayı düşündüm ama her seferinde ne yazacağımı bilemedim. Bir ay önce(ayrıldıktan 4 ay sonra) ona mesaj göndermiştim, o da olumlu bir şekilde cevap verdi. Gün boyu sohbet ettik. Bana "Beni hala seviyor musun?" dedi. Ancak "evet" demekten korktum, "hayır" diyemediğim için ikisinin arasında bir cevap verdim. Sonrasında da "bazı günler konuşabiliriz istersen" gibi bir şey yazmıştım ve o da nazikçe istemediğini belirtti. Saygı duyup tamam dedim ama o günden sonra tekrar yazmaya cesaret edemedim. Cevaplarından çok korkuyorum, içimde bir endişe var.
İki gün önce profilime bakmıştı bildirim geldi. Bende merak ettim. Şu anda tekrar iletişime geçmek istiyorum ama doğru bir adım olur mu, bilmiyorum. Onu yazmaya zorlamak gibi bir şey hissettirmek istemiyorum, sadece sohbet etmek ve duygularımı paylaşmak istiyorum. Çünkü gerçekten çok özledim.. Mezunum ve üniversite sınavına hazırlanırken, ders çalışırken aklıma geliyor ve gözlerim doluyor, dersi anlamıyorum bile. Birçok kişi, zamanın doğru olduğunu ve duygularını düzgün bir şekilde ifade etmenin önemli olduğunu söylüyor ama aynı zamanda ona yazmak çok zorlayıcı geliyor. İlişkimiz biteli 5 ay oldu, uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen hâlâ çok etkisindeyim.
Yazarsam, hissettiklerimi, ders çalışırken gözlerimin dolduğunu, onu çok özlediğimi anlatmak istiyorum. Ama dediğim gibi, çok korkuyorum vereceği cevaplardan. Sanki bu kadar süre sonra duygularımın acısı çıkmaya başladı ve canım çok yanıyor. Çünkü ilk zamanlar acı hissetmemiştim. Duygularımı ifade etmek için doğru bir zaman mı, yoksa ona yazmak onu zorlamak olur mu?
Sizce yazmak doğru bir karar mı? Yardımcı olabilecek tavsiyelere ihtiyacım var, ama basit ve klişe tavsiyeler yerine derinlemesine, durumu daha iyi anlayabilecek öneriler verirseniz çok sevinirim.
Yazdım gençler.