Neler Yeni

Eski SSD mi nasıl yedek SSD olarak ayarlarım?

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Kayhan Uygun
Arkadaşlar bende XPG SX8200 PRO 500GB bir SSD bulunmakta fakat ben dün amazondan Samsung 970 EVO PLUS 1TB'lık SSD aldım şimdi bu yeni aldığım SSD doğal olarak daha iyi olduğu için ben onu ana SSD olarak kullanmak istiyorum yani ona flashla yeni bir windows kurmak istiyorum bunu yaparken de eski SSD de ki oyunların vs. gitmesini istemiyorum şimdi bu yeni aldığım ss yi nasıl birincil SSD olarak kullanıp diğerini yedeğe çekebilirim yardımcı olabilecek var mı acaba anakart modelim B550M DS3H

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,451
İsim
Hamza Ziya Üstün
Yeni aldığınız ssd yi anakartın üstteki, eskiyi alttaki nvme slotuna takıp yeniye windows kurun. Sonrasında pc açılırken 2 windows olduğundan hangisini açmak istediğinizi soracak. Yeni kurduğunuzu açın. Yeni windowsu açtıktan sonra eski ssd den yüklü olan windowsu silebilir veya açılışta gözükmemesini sağlayabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem yeni ssd yi kurduktan sonra eskisini de formatlayıp oyunları vs yeniden kurmak olur. Eski ssd den hatrı sayılır yer kazanmış olursunuz.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Kayhan Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni aldığınız ssd yi anakartın üstteki, eskiyi alttaki nvme slotuna takıp yeniye windows kurun. Sonrasında pc açılırken 2 windows olduğundan hangisini açmak istediğinizi soracak. Yeni kurduğunuzu açın. Yeni windowsu açtıktan sonra eski ssd den yüklü olan windowsu silebilir veya açılışta gözükmemesini sağlayabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem yeni ssd yi kurduktan sonra eskisini de formatlayıp oyunları vs yeniden kurmak olur. Eski ssd den hatrı sayılır yer kazanmış olursunuz.
yeni ssd yi dediğin gibi yapacağım fakat oyunları tekrar silip indirmek çok zamanını alır internetim fazla hızlı değil o yüzden eski ssd yi formatlamadan önce sadece oyunları yeni ssd ye aktarsam ondan sonra formatlasam olur mu yoksa direkt her şeyi komple sıfırdan mı indirmemi önerirsin yeni ssd ye?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,451
İsim
Hamza Ziya Üstün
O şekilde de olur. İşin sonunda eskisi formatlandığı sürece sorun yok. Formatlamasan da zararı yok benimki yer kazanman için bir öneri.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,045
İsim
göksel yurtcan
yeni ssd yi dediğin gibi yapacağım fakat oyunları tekrar silip indirmek çok zamanını alır internetim fazla hızlı değil o yüzden eski ssd yi formatlamadan önce sadece oyunları yeni ssd ye aktarsam ondan sonra formatlasam olur mu yoksa direkt her şeyi komple sıfırdan mı indirmemi önerirsin yeni ssd ye?
oyunlarınız steam yada epic gameste ise yeni ssdye steam yada epic games yükledikten sonra eski ssddeki kütüphaneyi tanımlarsınız sorun olmaz bende zamandı öyle kullanmıştım

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Kayhan Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oyunlarınız steam yada epic gameste ise yeni ssdye steam yada epic games yükledikten sonra eski ssddeki kütüphaneyi tanımlarsınız sorun olmaz bende zamandı öyle kullanmıştım
steam ve batrle net var battle net den nasıl yapacağım direkt oyunun klasörünü sürükleyip bıraksam aktarır mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartının üzerinde 2 tane m2 slotu var. xpg'den samsunga klonlama yapabilirsin.
aslında temiz windows kurulumu istiyorum sadece oyunlarımı aktarsam yeter

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,045
İsim
göksel yurtcan
steam ve batrle net var battle net den nasıl yapacağım direkt oyunun klasörünü sürükleyip bıraksam aktarır mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

aslında temiz windows kurulumu istiyorum sadece oyunlarımı aktarsam yeter
aktarır hocam ama yaparken dikkat edin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,573
Üyeler
165,200
Son üye
LaPulga