Aim ve sensin ilacı belli, dm atacaksın. Dm girip pata küte adam vurmaya çalışıp p90 çekip kill çıkarmaya çalışırsan olmaz. Deagle al, kafaya one tap dene. Sens değişikliğinden kaynaklıysa 1-2 dm sonrası maça girince daha fazla vurmaya başlarsın. Sorun buysa çözüm bu.
Bir olası sorun odaklanma veya odaklanmama. Odaklanarak performansını artırabilirsin ancak yapay odaktan verimli olan şey kendiliğinden odaklanmak. Ya rakip seni tilt eder falan o noktaya gelirsin, zaten bu toksik bir olay olsun istemeyiz, ya da motivasyonunu oyundan yana yüksek tutacak bir şeyler bulacaksın. Birçok oyuncu bunu güvenli zamanlarda hızlı hareketler yaparak sağlar, bıçağını alır bunny hoplaya hoplaya gider peeklemeden önce silahı çeker counter strafe ile durup ateş edersin. Bu klasik koşup çıkıp ateş etmekten çok daha farklı bir olaydır, odağı sağlar çünkü hızlı olayları yapmak için odaklanman gerekir ve refleks halinde hareket etmeye başlayabilirsen tepki süren çok azalacaktır. Muhtemelen sen bunu goygoy yaparak sağlıyordun, kendini rahat hissedince daha az düşünüp daha bilinçsiz oynuyordun. Bu da iyi bir odak şeklidir.
Bir diğer mesele oyunda düşünmek. Burada az öncekinden tam ters bir şey söyleyeceğim. Silverda falan uzun zaman geçirmiş birisiyim. Oyununa biraz odaklanırsan ortalama bir aim ile novayı çok rahat geçersin. Oyununa odaklanmaktan kastım "Ben ne yapıyorum?" Sorusudur. Cs ateş etmekten çok daha fazla şey içeriyor. Doğru yerde doğru zamanda olmalısın, doğru utility ile doğru kombinasyonları uygulamalısın, pozisyonunu ve peekleme açılarını-avantajlarını, rakibin nerden çıkabileceğini neler yapabileceğini ön görmelisin... Bunları oyun içinde nedensellik ilkesi ile yapacaksın "neden" sorusunu sorup içgüdüsel oynamayı bırakınca nova vız gelir tırıs gider.
Ayrıca crosshair replacementa da dikkat et. Düşmanın çıkmasını beklediğin yere doğru, düşmanı en hızlı etkisiz hale getireceğin noktada cross tutacaksın. Duvarın dibine aim koyarsın adam hızlı peek atarken yetişemezsin falan gereksiz fight verirsin, yapabileceğin şekilde cross koy.
Umarım anlatmayı başarmışımdır, dediklerimi aktarabildiysem ve uygulayabilirsen direkt keleş+. Ben de aman aman iyi bir oyuncu değilim ancak soruların varsa yardımcı olmaya çalışabilirim, gg.