Neler Yeni

Ete Hangi Baharatları Kullanıyorsunuz

Merdonaldo

80+ Bronze
Katılım
20 Mayıs 2023
Mesajlar
739
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Mert
Kekik kimyon karabiber
 

Furkyyy

80+ Platinum
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
14,488
En İyi Cevap
9
tuz karabiberden başka kullanmam kırmızı ete.
tavukta işler değişir.
 

kyloitch

80+ Bronze
Katılım
7 Ağustos 2024
Mesajlar
1,400
Dahası  
Reaksiyon skoru
745
İsim
Rüveyda Akın
Güzel bir dilim eti alırsın
bir kaba koyup streç filme sarıp dolaba atarsın dinlendirirsin
kendi kanını bırakır o kanın içerisinde bi nevi marine olur lezzeti artar
sonra tezgâha alırsın
arkalı önlü zeytinyağına bularsın
karabiberini atarsın
5 dakika yüksek ateşte iyice kızmış tavaya yavaşça yerleştirirsin ve bir güzel rengi değişene kadar pişirirsin
suyunu salmadan diğer tarafını da çevirip orayı da pişirirsin
içerisine çok az su atıp kapağını kapatırsın buharda kısık ateşte 5 dk pişirirsin
kapağı açıp tereyağını kekiğini atıp banyo yaptırırsın
tereyağ renk değiştirmeye başlayınca tavadan alırsın
güzelce dilimleyip ağzının suyu aka aka yersin
en son tavayı yalarsın :D


farklı bir şekilde de pişirilebilir bu da çok lezzetli ve yumuşacık oluyor:
güzel bir dilim eti (antrikot veya biftek tarzı) alırsın iki tarafını da zeytinyağıyla yağlarsın
kızgın tavaya yerleştirirsin
bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafını da pişirirsin
tavanın altını kıs
tereyağını at
erimiş tereyağına eti banyo yaptır
tereyağını yanmadan hemen güzeeelce 1 bardak kadar sıcak su ilave et
üzerine kapağını kapat
altı kısık bir biçimde 15 dakika pişirdikten sonra kapağını aç
eti tezgâha al
tavanın dibinde kalan suyu da etin üstüne sos niyetine dök
afiyet olsun yumuşacık mis gibi bir etiniz oldu
dilediğiniz baharatı atıp yiyin bunda tavsiye sadece tuzdur
 
Son düzenleme:

Merdonaldo

80+ Bronze
Katılım
20 Mayıs 2023
Mesajlar
739
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Güzel bir dilim eti alırsın
bir kaba koyup streç filme sarıp dolaba atarsın dinlendirirsin
kendi kanını bırakır o kanın içerisinde bi nevi marine olur lezzeti artar
sonra tezgâha alırsın
arkalı önlü zeytinyağına bularsın
karabiberini atarsın
5 dakika yüksek ateşte iyice kızmış tavaya yavaşça yerleştirirsin ve bir güzel rengi değişene kadar pişirirsin
suyunu salmadan diğer tarafını da çevirip orayı da pişirirsin
içerisine çok az su atıp kapağını kapatırsın buharda kısık ateşte 5 dk pişirirsin
kapağı açıp tereyağını kekiğini atıp banyo yaptırırsın
tereyağ renk değiştirmeye başlayınca tavadan alırsın
güzelce dilimleyip ağzının suyu aka aka yersin
en son tavayı yalarsın :D


farklı bir şekilde de pişirilebilir bu da çok lezzetli ve yumuşacık oluyor:
güzel bir dilim eti (antrikot veya biftek tarzı) alırsın iki tarafını da zeytinyağıyla yağlarsın
kızgın tavaya yerleştirirsin
bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafını da pişirirsin
tavanın altını kıs
tereyağını at
erimiş tereyağına eti banyo yaptır
tereyağını yanmadan hemen güzeeelce 1 bardak kadar sıcak su ilave et
üzerine kapağını kapat
altı kısık bir biçimde 15 dakika pişirdikten sonra kapağını aç
eti tezgâha al
tavanın dibinde kalan suyu da etin üstüne sos niyetine dök
afiyet olsun yumuşacık mis gibi bir etiniz oldu
dilediğiniz baharatı atıp yiyin bunda tavsiye sadece tuzdur


Balıkda yazsadın bari
 
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
2,265
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Talha Açıkgöz
Kekik ve karabiber atıp pisiririm piştikten sonra tuz atarsam atarım başka baharat atmam, et yemek istiyorum
 

ege001

80+ Silver
Katılım
27 Mayıs 2023
Mesajlar
3,779
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,881
Konum
Ankara Çankaya
İsim
ege erdem demirelli
Dilim basi ortalama 2 kasik zeytinyagi atarim (boyutuna gore) sonra karabiber ve biraz kekik, 12 saat 12 saat olmak uzere cevirerek dinlediririm. Pisirecegim zaman paslanmaz celik tavayi iyice isitir her iki yuzeyini de birer dakika pisiririm. Daha sonra eti celik tavadan alip tereyagi erittigim dokum tavaa alirim ve dusuk ateste tereyegi ile piser. Celik tavada ise mantarli soganli veya istedigim sosu hazirlarim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dilim basi ortalama 2 kasik zeytinyagi atarim (boyutuna gore) sonra karabiber ve biraz kekik, 12 saat 12 saat olmak uzere cevirerek dinlediririm. Pisirecegim zaman paslanmaz celik tavayi iyice isitir her iki yuzeyini de birer dakika pisiririm. Daha sonra eti celik tavadan alip tereyagi erittigim dokum tavaa alirim ve dusuk ateste tereyegi ile piser. Celik tavada ise mantarli soganli veya istedigim sosu hazirlarim.
Bekletemem diyiorsan zetinagini ete iyice surup daha sonra kekik ve karabiber at.
(Eklemeyi unutmusum tuzu pisdikten sonra atiyorum cunku et sertlesiyor)
 

Mertpk

80+ Platinum
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
13,598
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,630
Yaş
24
İsim
Mert Metshi
et nedir hocam makarna cesidi mi
 
Top Bottom