Neler Yeni

Ethereum kazmak günah mı ?

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
alperen taha demir
Heryere baktım ama kazmakla ilgili bişey bulamadım alıp satmak borsa sayıldığı için günah ondan eminim ama kazmakla ilgili hiçbir bilgi yok
Ekran kartım garantide eğer günah değilse başlamayı düşünüyorum şöyle amacım büyük para kazanmak değilde hem bir meşgale olsun hem de birazcık para getirir diye başlıyıcam
Nasıl kazıldığını falan araştırıyorum şuan vereceğiniz bilgilerede açığım

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Ama ekran kartını ayarlamak bilgisayarda kazdığını takip etmek emek sonuçta senin dediğine göre yazılımcı olup para kazanmak da günah
Yazılımı sen kendi ellerinle yapıyorsun. Mouse u kullanamazsan nasıl yapacaksın? Ama bu iş öyle değil.
altın madeni açsanız makineler madeni kazsa cevheri çıkartsa haram mı olacak
Malesef öyle bir teknoloji söz konusu değil. DMAX ya da TLC de altın madencileri programı var. onu izleyebilirsiniz. çok zor bir şey altın madenciliği.
Sermaye ile kurulan ve bizzat çalışılmayan her iş için böyle. O adam ekran kartlarına bir sermaye yatırıyor, elektriğe düzenli para veriyor ve vay efendim sistemin düzenli soğutulması, dinlendirilmesi, kartların macunlarının yenilenmesi derken bir emek de sarf etmiyor değil.
İşte esas işi ekran kartı yapıyor. altını o çıkartıyor. sen onu 6 ayda bir temizliyorsun bu kadar. Yattığın yerden para kazanıyorsun ki işte bu helal değil. Ekran kartları altın kazarken sen çalışıyor musun? Altını sen yiyorsun ama onu çıkaran, Emek harcayan sen değilsin. İşte bundan kayanklı.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
alperen taha demir

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
alperen taha demir
Yazılımı sen kendi ellerinle yapıyorsun. Mouse u kullanamazsan nasıl yapacaksın? Ama bu iş öyle değil.

Malesef öyle bir teknoloji söz konusu değil. DMAX ya da TLC de altın madencileri programı var. onu izleyebilirsiniz. çok zor bir şey altın madenciliği.

İşte esas işi ekran kartı yapıyor. altını o çıkartıyor. sen onu 6 ayda bir temizliyorsun bu kadar. Yattığın yerden para kazanıyorsun ki işte bu helal değil. Ekran kartları altın kazarken sen çalışıyor musun? Altını sen yiyorsun ama onu çıkaran, Emek harcayan sen değilsin. İşte bundan kayanklı.
Bro hayatında hiç kazmadığın çok belli lütfen bilinçsiz yorum yapma

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Heryere baktım ama kazmakla ilgili bişey bulamadım alıp satmak borsa sayıldığı için günah ondan eminim ama kazmakla ilgili hiçbir bilgi yok
Ekran kartım garantide eğer günah değilse başlamayı düşünüyorum şöyle amacım büyük para kazanmak değilde hem bir meşgale olsun hem de birazcık para getirir diye başlıyıcam
Nasıl kazıldığını falan araştırıyorum şuan vereceğiniz bilgilerede açığım
Kazım günah değil. Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir. bu nedenle kripto para caiz değildir.

Emre Ortamevzi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
712
İsim
Emre Ortamevzi
diyanet haram diyor ama bence değil kendi kararınız yeni çağ böyle artık
Dinde bence diye bir şey yoktur. Fıkhi bir hüküm verilirken kuran ayetlerine ve hadislere bakılır.Eğer net bir şey yoksa o zamanın âlimleri (yani diyanet) konuyla ilgili hüküm verir

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler

Hocam süper sallamışsınız. Bir daha olmasın.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Kripto Para Nedir? - YouTube
Kısaca SUAN ICIN Caiz değildir denilmiş 2019 Yılında. Güvence yok Kurumsal olarak. doğrudur yanlıştır ihtilaflı bir konu icma olmadğı için kesin konusamıyorum.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Dinde bence diye bir şey yoktur. Fıkhi bir hüküm verilirken kuran ayetlerine ve hadislere bakılır.Eğer net bir şey yoksa o zamanın âlimleri (yani diyanet) konuyla ilgili hüküm verir
Helal senin gibi bilgili insanlar çok az. Bitcoin günah mı diye bir konu açılmışdı aynı şeyleri dedim, dalga geçtiler.

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Google ya yazın haram mı diye bir sürü yazı çıkıyor onları okuyun.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
Mehmet
Hocam bahsettiğiniz programları sık sık keyifle izliyorum, ben de farkındayım çok zor olduklarının. Ben ideal bir otomasyon önerisinde bulundum ki iş oraya da gitmekte. Madem bu örnek sizi tatmin etmedi, maden ocağının sadece sahibi olduğunuzu, tüm sermayeyi karşılayıp alana bir kere dahi adım atmadığınızı, evraklarla dahi avukatlarınızın falan ilgilendiğini varsayın. Şimdi siz sadece para yatırdıniz ve size para dönüşü oldu (ki kripto para madenciliği bundan da zordur o kadarını da kabul edersiniz herhalde), bu haram mı değil mi? Bariz bir şekilde helal kazanç... Çünkü siz o sermayeyi oluşturmak için emek sarf ettiniz, hiç olmazsa işçilere istihdam sağladınız. Bizim forumun madencileri de ekran kartlarıni alarak bu üretim fabrikalarını destekliyor, elektrik tüketerek barajlardaki insanlara istihdam sağlıyor, tedaştaki personele ona buna dünya kadar insanın para kazanmasına aracı oluyor. İş direkt aynı iş, bana öyle geliyor ki siz haram demek istediğiniz için haram diyorsunuz...

Morinyo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Muharrem Göktepe
diyanet haram diyor ama bence değil kendi kararınız yeni çağ böyle artık

Arkadaşlar burada hiçbir ilmi birikimi olmayan kişiler Haram veya Helal demesi hiç uygun bir şey değildir. Bazı arkadaşlar da İslamiyet'i çağdan çağa değişebilir sanıyor, Allah'ın emirleri sonsuza kadar sabittir ve değişmez. Eğer Müslüman iseniz Allah'ın koyduğu kurallara itaat edeceksiniz. Yok çağdan çağa değişebilir veya İslamiyet güncellenmelidir diyenler dinden çıkar, küfre sapmayın.

Son düzenleme:
Top Bottom