MekaMehmet
80+
- Reaksiyon skoru
- 90
Hangi kartlar var hocam sizde ?ETH düştü çünkü dostum. Kazım zorlaşmadı.
ETH'nin fiyatına göre kazancında değişiyor. Mesela ben geçen aylarda aylık 1800 civarı alırken şu anda 900-1000 arası alıyorum.
Biraz özel olacak gibi ama hangi kart ile kazım yapıyorsunuzETH düştü çünkü dostum. Kazım zorlaşmadı.
ETH'nin fiyatına göre kazancında değişiyor. Mesela ben geçen aylarda aylık 1800 civarı alırken şu anda 900-1000 arası alıyorum.
3060LHR-6600.Hangi kartlar var hocam sizde ?
Evet zorlaşıyor. 2017 de mining çok daha kolaydı meselaSorum resimde. Önce resme bakın lütfen.
Bu neden böyle kazım gittikçe zorlaşıyor mu ?
Hayır ona göre yazıyorum zaten 1 sene öncesine göre eth 1400 dolardan 2400 dolara çıktı ( anlık böyle ) elektrik masrafı yaklaşık 3 katına çıktı ( Abdullah abinin çektiği videoda 1300 tl civarıydı elektrik masrafı) bunları hesaplayarak söylüyorum zaten . Ayrıca sitelerde kaç mh ile günde kaç Eth kazıldığı yazıyor onları 1 sene önceyle kıyaslayınca aynı mh da kazımın çok düştüğü görülüyorETH düştü çünkü dostum. Kazım zorlaşmadı.
ETH'nin fiyatına göre kazancında değişiyor. Mesela ben geçen aylarda aylık 1800-2000 civarı alırken şu anda 900-1000 arası alıyorum.
Aynen bahsettiğim o aynı mh da kazım azalmış buda bitcoin mantığını akla getiriyor. Bitcoin şuan belli sayıda var o yüzden gittikçe bulunması zorlaşıyor ne kadar çok kazılırsa kalan btc lerin kazımı o kadar zorlaşıyor galiba eth da da böyleEvet zorlaşıyor. 2017 de mining çok daha kolaydı mesela
Ben 2021 başı ve geçen haftayı kendi deneyimime göre kıyaslarsam:
O dönem günde maksimum 0.0018 minimum 0.0012 ETH geliyordu. Şuan denediğimde ise aynı kart günde 0.00035 ile 0.00050 arası kazım yapıyor. Yani nereden baksan 3-4 kat azalma var…
Maksimum minimum değer verme sebebi miningin çok dalgalı olması. Bir gün kazançlar artıp diğer gün azalıyor. Ortalama bir değer vermek yerine en düşük ve en yüksek değerleri yazdım.
ETH de öyle ama şuanki aşırı hızlı artan zorluğun asıl sebebi o değil. ETH miningi için bu yaz bitiş planlanıyor, o yüzden bu ara zorluk çok hızlı artıyor. Yazın zorluk bombası güncellemesi ile zorluğu bundan da kat kat daha fazla arttıracaklar ve tamamen yapılamaz duruma gelecek. Sonrasında sadece POS sistemi ile ETH dağıtımı devam edecek. Şuan hem POS sistemi hem POW sistemi kazanç sağlıyor, eskiden sadece POW vardı. Bu süreç POW dan POS’a bir geçiş.Aynen bahsettiğim o aynı mh da kazım azalmış buda bitcoin mantığını akla getiriyor. Bitcoin şuan belli sayıda var o yüzden gittikçe bulunması zorlaşıyor ne kadar çok kazılırsa kalan btc lerin kazımı o kadar zorlaşıyor galiba eth da da böyle
Eyvallah anladımETH de öyle ama şuanki aşırı hızlı artan zorluğun asıl sebebi o değil. ETH miningi için bu yaz bitiş planlanıyor, o yüzden bu ara zorluk çok hızlı artıyor. Yazın zorluk bombası güncellemesi ile zorluğu bundan da kat kat daha fazla arttıracaklar ve tamamen yapılamaz duruma gelecek. Sonrasında sadece POS sistemi ile ETH dağıtımı devam edecek. Şuan hem POS sistemi hem POW sistemi kazanç sağlıyor, eskiden sadece POW vardı. Bu süreç POW dan POS’a bir geçiş.