Neler Yeni

Ethernet kablosu biraz temassızlık var acil yardım ekleme yapamk istiyorum

crcyle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
crcyle mert
Kablonun ucunda temassızlık var Bir 5 metrelik falan yeni kablo alıp ekleme yapacağım. Sorularım;
1-şuanki kablo cat 5e. Alacağım kablo cat5 olsa sıkıntı olur mu yoksa cat 5e mi alsam
2-ucunu kafa kısmını keseceğim ve yeni aldığım kablonun da ucunu kesicem sadece kabloları birleştireceğim. Bunlar için bi alet lazım mı bıçakla falan bağlayabilir miyim?

Ekler

• xdcat5e.jpg
    xdcat5e.jpg
    40.9 KB · Hit: 14

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Anıl Aykın
Kablonun ucunda temassızlık var Bir 5 metrelik falan yeni kablo alıp ekleme yapacağım. Sorularım;
1-şuanki kablo cat 5e. Alacağım kablo cat5 olsa sıkıntı olur mu yoksa cat 5e mi alsam
2-ucunu kafa kısmını keseceğim ve yeni aldığım kablonun da ucunu kesicem sadece kabloları birleştireceğim. Bunlar için bi alet lazım mı bıçakla falan bağlayabilir miyim?
1- internet hızın veya kablodan geçecek veri hızın ne olur bilmiyorum ama cat7'de eklesen bir problem olmaz, gönderilen veri cat5e'nin kaldırdığı veri hızı kadar gönderilmiş olacak. O yönden bir problem olmaz.
2- soyabilirsen içindeki 8 kablonun izolesini soyman biraz sıkıntı olabilir cat5'ler hassas ve bazıları dandik, zaman geçtikçe artık izoleyi soymak yerine direkt kabloyu istemeden kesmek daha elverişli oluyor. Onun dışında herhangi bir alete gerek yok ama ek yaparken lehimlemeniz daha iyi olur. Her kabloyu soyup ek yaptıktan sonra bantla sarman iyi olur (elektrik bandı daha iyi olur).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,134
Üyeler
161,665
Son üye
tatke
Top Bottom