Etiklik Konusu

?

• Çalarım

• Çalmam

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.
Çalmam.

Çalarım diyenler durup 1 dakika empati kursun, evet artık sizde çalmazsınız.

Çalarım diyenler durup 1 dakika empati kursun, evet artık sizde çalmazsınız.
Kimi insanın düşünmeden çalarım dediği, kimi insanın çalarım deyip sonradan felsefi alemine dalıp orada zaman geçirdikten sonra çalmam dediği, kimininse liverpool villareal maçı 2.5 üst gelir dediği bir konu.

Ekmeğin sahibi de ailesini doyurmak için çalışıyor ,paradoks oluyor .
Kısacası sorunun mantıksal+etik cevabı çalmamak.

Bıçak kemiğe dayanacak derecede açlık ve yoksulluk çeken herkes çalar, kendimizi kandırmayalım. Burada süslü laflar etmemiz pek bir şey değiştirmez. Suçlu, bu kişileri bu derece yoksul yapıp zerre ilgilenmeyen devlettir. İslam'da dahi kıtlık, yoksulluk zamanında yardım edilemeyip fakir kalan kişiler hırsızlık yaptığında elleri kesilmez. Suçlu devlet sayılır. Çalışıp para kazanma imkanı varken sırf nefsi için çalanın ise herhangi bir etik tarafı yoktur. Tek imkanın inşaatta amelelik yapıp para kazanmak olsa dahi çalışıp helal kazanman gerekir. Bunların hiçbirine imkan bulamayan bir kişiye ise senin, benim gibi muamele edilmemesi taraftarıyım. Onu zorlayan içerisinde bulunduğu durumdan başka bir şey değil.

Askıda ekmek bulunduran yer arayışı sonucunda bulamazsam net çalarım. Önceliğim kendimdir. Çok açsam ve bu beni ciddi etkiliyorsa net çalarım. Çalmam diyenlerin çoğuna inanasım gelmiyor.

Siyaset ne alaka şimdi ben size düşünmeniz gereken felsefik bir soru soruyorum sen siyasetten bahsediyorsun, şu yorum yüzünden konumu yine cihatçılar basarsa ağlarım
Evet düşündüm ve buna vardım düzeni en başta kurmasi gerekenler bozuyor adam diyor o çaliyor ben niye çalmiyim?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,723
Üyeler
188,643
Son üye
awedwe
Geri