Neler Yeni

Evde 8 bilgisayar çalıştırabilirmiyim?

alihans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Alihan
Merhabalar evde yaklaşık 8 adet bilgisayarım var. Hepsi gaming PC. Elektrik konularında nelere dikkat etmeliyim?
Aynı anda 4 adet denemiştim. Bu sayıyı arttıracağım ayrıca evde fırın gibi aletlerde bazen çalışabilir.

Clayz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
731
İsim
yunusemre
Merhabalar evde yaklaşık 8 adet bilgisayarım var. Hepsi gaming PC. Elektrik konularında nelere dikkat etmeliyim?
Aynı anda 4 adet denemiştim. Bu sayıyı arttıracağım ayrıca evde fırın gibi aletlerde bazen çalışabilir.
evın toprak hattına sormak lazım bu soruyu

Nezha

80+ Bronze
ortalama 650w olsa her bir pc, her monitör de 50w olsa: 700x8=5600 yani yaklaşık 30 amperlik bir sigortaya bağlı olması lazım odanın elektrik tesisatı. 24 amper bile olsa garanti sigorta attırır 8 pc.

alihans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Alihan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bazıları düşük olabilir. Ayrıca 2 monitör yeterli. Extra kombiyi yazmamışım.

En iyisi ikisini başka odaya koyayım

Nezha

80+ Bronze

bir de odaya çift linye gitmesi lazım. Genelde her oda tek linyeli olur. Ya 2 odaya paylaştıracaksın ya da 1 linye daha çekeceksin tek linyeli ise.

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Talat

sen bi dene eger sıgortalar dusuk gelırse zaten atar yük binin ce o atan sıgortayı 40 amper bır sogorta ile degıstırırsın elektırık kaploları eskı degıldır tahmınımce sorun cıkarmaz ısın maz yanı

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Selahaddin Bücür
konudan alakasız ama 8 pcyi napıyon acaba?

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
bedirhan
ortalama 650w olsa her bir pc, her monitör de 50w olsa: 700x8=5600 yani yaklaşık 30 amperlik bir sigortaya bağlı olması lazım odanın elektrik tesisatı. 24 amper bile olsa garanti sigorta attırır 8 pc.
hocam konuyla alakasız meraktan soruyorum evde rtx 3060 la falan mining yapanlar nasıl yapıyor şalter attırmadan

alihans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Alihan
bir de odaya çift linye gitmesi lazım. Genelde her oda tek linyeli olur. Ya 2 odaya paylaştıracaksın ya da 1 linye daha çekeceksin tek linyeli ise.
En iyisi elektrikçi cagirmam lazım. Bina 20 yıllık var. Elektriciye neler söylemeliyim? Neleri yaptırmalıyım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum elektrik faturaları ikiye katlanıyor 1050 tl üstü için ona göre hesabını yap :D
Sorun değil dükkan var 3 pcde 1300 TL geliyor. Sadece PC sen düşün 😄

sen bi dene eger sıgortalar dusuk gelırse zaten atar yük binin ce o atan sıgortayı 40 amper bır sogorta ile degıstırırsın elektırık kaploları eskı degıldır tahmınımce sorun cıkarmaz ısın maz yanı
Hat eski olabilir

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Mehmetcan İvrendi
Marektan soruyorum Ev'de 8PC'yi napcan???

Ya i Mining desem değil cünkü PC değil ekran kartı lazım Yani Knight Online farmı desem oda değil 200-300W sistemler bile Açar o oyunu??

Cidden Forumca merak ediyoruz Özel değilse söyleyebilirmisin??

Nezha

80+ Bronze
hocam konuyla alakasız meraktan soruyorum evde rtx 3060 la falan mining yapanlar nasıl yapıyor şalter attırmadan
Hocam ne kadarlık bi rig sisteminden bahsettiğinize bağlı. Diyelim ki 20m2 odada boydan boya 100 tane 3060 var soğutma için de bir klima var klima 2kw, kartlar 100x180w=18kw toplam 20kw yapar. Böyle bir sistemde önemli olan ilk şey şalter değil yeterli gücü vermek. Monofaz yerine trifaz olması lazım elektrik tesisatının. Ve garanti olması adına odaya 2 linye gitmesi lazım, linye başına 5er prize ayrılması lazım(riglerin her birinde 10 kart varsa).
Bu minimum besleme gereksinimi. Örneği hesaplaması kolay olsun diye 100 kartla verdim yoksa kimse 100 kartı tek odaya koyup riske atmaz :kekw:

En iyisi elektrikçi cagirmam lazım. Bina 20 yıllık var. Elektriciye neler söylemeliyim? Neleri yaptırmalıyım?

Sorun değil dükkan var 3 pcde 1300 TL geliyor. Sadece PC sen düşün 😄

Hat eski olabilir
Elektrikçiye bir şey söylemene gerek yok. Odadaki priz sayısını söyle, çalıştıracağın sistemlerin watt toplamını söyle yeterli.
Bir de 40amper sigorta falan taktırma 30 amper oranın hakkı en fazla. 40lık taktırırsan sigortanın atması gereken yerde sigorta atmayabilir tesisat yanabilir.

Top Bottom