Neler Yeni

Çözüldü✓ Evde bilgisayar masası yapmak için öneri ve yardım

Aterzhy

80+
Selamlar başlıkta da görüldüğü gibi masamı değiştirmeye karar verdim bunun için de hazır masa almak istemedim ikea ve koçtaştan alınmış masaları kullandım ve sevmedim bu yüzden evde kendim yapmaya karar verdim fakat aklımda bazı sorular var bunlar sırasıyla

1.Masanın boyutları 70cm derinlik 140cm genişlik 72/73cm de yükseklik düşünüyorum sorum şu northbayaou f160 stand ile birlikte 1 adet 24 bir adet 27" monitör kullanıyorum şuan ki masamda 2 monitörün köşeleri tam karşımda kalıyor ve 2 monitöre de yan dönerek bakmak zorunda kalıyorum. yapacağım masada 27" olanı tam karşıma almak ve 2 monitörü de görebilmek ve sıcaklıklardan dolayı kasamı masa üstüne koyabilmek bunu yapmak için 70cm derinlik ve 140cm genişlik yeterli olur mu

2.Masa malzemeleri masanın ayaklarını bauhaus da tekli olarak satılan metal ayakları kullanmayı düşünüyorum fakat masanın ortaya doğru çökme/C şeklinde yamulma gibi bir sıkıntısı olma ihtimali aklıma geldi masayı mdf ahşap ile yaparsam bu sorun ortadan kalkar mı bir de beyaz mdf ahşap var mı veya nerede kaplatabilirim

3.Masa ayakları Masanın ayakları 4 bağımsız ayak olarak sabitlendiğinde metal ayakları birbirine bağlamadan montajlandığında sallanma vb bir problem olur mu

Aterzhy

80+
O zaman esneme payı olacağı için kullanımı rahat olmaz. Özellikle FPS oyunlarında hızlı mouse hareket ettirdiğinde monitörde titreşimi çok rahat hissedersin
dediğim şekilde üstten birleştirsem sorun çözülmez mi hoxam kuş bakışı olarak bacaklar arası X olur üstüne de masa olacak tahta eklenince görüntüde gözükmez

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
dediğim şekilde üstten birleştirsem sorun çözülmez mi hoxam kuş bakışı olarak bacaklar arası X olur üstüne de masa olacak tahta eklenince görüntüde gözükmez
Üstten derken nereden nasıl olacak.

Aterzhy

80+
Üstten derken nereden nasıl olacak.
şu şekilde hocam painten kaba taslak çizdim kuş bakışı olarak alttaki kırmızı eklediğim bölüm üst tahtayı ekleyince olacak şekil o siyah metaller de tahtanın altında kalmış olacak

Ekler

• 2.png
    2.png
    4.8 KB · Hit: 24

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
şu şekilde hocam painten kaba taslak çizdim kuş bakışı olarak alttaki kırmızı eklediğim bölüm üst tahtayı ekleyince olacak şekil o siyah metaller de tahtanın altında kalmış olacak
Kurtarmaz çünkü esneme payı bacağın uzunluğundan kaynaklanıyor X ne kadar aşağıda olursa o kadar az titreşim yapar. Ya da dediğim gibi arkadan yapacaksınız

Aterzhy

80+
Kurtarmaz çünkü esneme payı bacağın uzunluğundan kaynaklanıyor X ne kadar aşağıda olursa o kadar az titreşim yapar. Ya da dediğim gibi arkadan yapacaksınız
anladım hocam peki alternatif bir çözümü yok mu bu durumun ayaklara bir ek yapmak yerine masayı duvara sabitlesem depreme karşı aparatlar vb hem deprem durumu için de etkili olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

anladım hocam peki alternatif bir çözümü yok mu bu durumun ayaklara bir ek yapmak yerine masayı duvara sabitlesem depreme karşı aparatlar vb hem deprem durumu için de etkili olur
hocam abartı boyutlarda çizerek şöyle izah edeyim mavi kısımlar aparat oluyor arkadaki duvara vidalı şekilde L şeklinde olduları için de masanın üst yüzeyine alttan montajlasam 3-4 adet hem görüntüyü bozmaz hemde masayı sabitlemez mi zaten masayı hiç oynatmıyorum yerinden

hocam abartı boyutlarda çizerek şöyle izah edeyim mavi kısımlar aparat oluyor arkadaki duvara vidalı şekilde L şeklinde olduları için de masanın üst yüzeyine alttan montajlasam 3-4 adet hem görüntüyü bozmaz hemde masayı sabitlemez mi zaten masayı hiç oynatmıyorum yerinden
çizimler 3 yaş gibi ama malesef çizim becerim hiç yok çok kötü çiziyorum fakat bu kadar oluyor umarım derdimi anlatabiliyorumdur

Ekler

• 1726594212483.png
    1726594212483.png
    247.1 KB · Hit: 16
  • 3.png
    3.png
    2.9 KB · Hit: 17
Son düzenleme:

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor

O şekilde olabilir, duvarın süpürgeliği engel olabilir sadece

Aterzhy

80+
O şekilde olabilir, duvarın süpürgeliği engel olabilir sadece
hocam şuan kullandığım masam bu masanın aynısı sadece dolabın ters tarafta olanı yanında da uzun bir kitaplık var dolayısıyla yerde süpürgelik yok fakat montiör askımdan dolayı yeni masanın arkasında biraz boşluk bırakmayı düşünüyorum duvarla arasında 5-6 cm bir fark olsa ve o şekilde köşebentleri atsam sıkıntı olmaz değil mi

Ekler

• 1726594656521.png
    1726594656521.png
    415 KB · Hit: 19

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
hocam şuan kullandığım masam bu masanın aynısı sadece dolabın ters tarafta olanı yanında da uzun bir kitaplık var dolayısıyla yerde süpürgelik yok fakat montiör askımdan dolayı yeni masanın arkasında biraz boşluk bırakmayı düşünüyorum duvarla arasında 5-6 cm bir fark olsa ve o şekilde köşebentleri atsam sıkıntı olmaz değil mi
Duvara yetişirlerse ve duvara attığın vida uzunsa yani köşebent sallanmıyorsa masayı sabitledikten sonra sorun olmaz diye düşünüyorum

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
yok hocam ölçtüm köşebentlerde sallanma gibi bir durum olmaz vidaları da olabilecek en uzun vida ve demir dubelle tuturmayı düşünüyorum
Orası sizin yeteneğinize kalmış hocam ama dediğiniz gibi masayı ya duvara sabitleyin ya da dediğim gibi bir şey yapın,ayriyeten masada kullanmayı düşündüğünüz tahta ve ayakların linkini atarsanız yardımcı olmaya çalışırım

Aterzhy

80+
Orası sizin yeteneğinize kalmış hocam ama dediğiniz gibi masayı ya duvara sabitleyin ya da dediğim gibi bir şey yapın,ayriyeten masada kullanmayı düşündüğünüz tahta ve ayakların linkini atarsanız yardımcı olmaya çalışırım
hocam internet üzerinden almayacağım yaşadığım yerde bolca marangoz ve mobilya ürünleri satan yerler var fakat kabaca söylemek gerekirse 1.8cm kalınlııkta 70cm derinlik 140cm genişlik te beyaz mdf
https://www.bauhaus.com.tr/hirdavat...mpo-tempo-r60-masa-ayagi-71-cm-siyah-60437602 ayakları da şu model tarzında almayı düşünüyorum. dediğim gibi yaşadığım yerde bu tarz ürünleri satan yerler var beğendiğim bir modeli almayı düşünüyorum
tahta veya ayaklarda dikkat etmem gereken yerler varsa söylerseniz sevinirim örneğin boya türü (çekiçlenmiş,mat vb)

meedo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Heisenberg
Selamlar başlıkta da görüldüğü gibi masamı değiştirmeye karar verdim bunun için de hazır masa almak istemedim ikea ve koçtaştan alınmış masaları kullandım ve sevmedim bu yüzden evde kendim yapmaya karar verdim fakat aklımda bazı sorular var bunlar sırasıyla

1.Masanın boyutları 70cm derinlik 140cm genişlik 72/73cm de yükseklik düşünüyorum sorum şu northbayaou f160 stand ile birlikte 1 adet 24 bir adet 27" monitör kullanıyorum şuan ki masamda 2 monitörün köşeleri tam karşımda kalıyor ve 2 monitöre de yan dönerek bakmak zorunda kalıyorum. yapacağım masada 27" olanı tam karşıma almak ve 2 monitörü de görebilmek ve sıcaklıklardan dolayı kasamı masa üstüne koyabilmek bunu yapmak için 70cm derinlik ve 140cm genişlik yeterli olur mu

2.Masa malzemeleri masanın ayaklarını bauhaus da tekli olarak satılan metal ayakları kullanmayı düşünüyorum fakat masanın ortaya doğru çökme/C şeklinde yamulma gibi bir sıkıntısı olma ihtimali aklıma geldi masayı mdf ahşap ile yaparsam bu sorun ortadan kalkar mı bir de beyaz mdf ahşap var mı veya nerede kaplatabilirim

3.Masa ayakları Masanın ayakları 4 bağımsız ayak olarak sabitlendiğinde metal ayakları birbirine bağlamadan montajlandığında sallanma vb bir problem olur mu
Beyaz mdf marangozdan alabilirsiniz, baya da sağlam olur 👍🏻

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal

O şekilde 4 ayak üstüne mdf lam ileride bel berir. O yüzden masanın altından en az 4 cm genişlik çerçeve gibi alt taraf dedteklenmeli , ayrıca o ayaklar masa sabitlenmezse duvara yaslanmazsa sallanma yapar ki sen arkadan masaya sıkıştırmalı monitör ayağı kullanacaksın sallanma olayı kaçınılmaz olur. Seçenek olarak arkadaşın attığı demir kasnaklı iskeleti olan masanın beyaz olanını alman bence çok mantıklı ve ucuza mal etmiş olacaksın. Ben mobilyacıyım dikkate almanı tavsiye ederim.

Yani zaten ayaklar yukarıdan masayı bağlıyor ama aşağıda bağlantı olmadığı için bir
yok hocam ölçtüm köşebentlerde sallanma gibi bir durum olmaz vidaları da olabilecek en uzun vida ve demir dubelle tuturmayı düşünüyorum
tuğla duvara çelik dubel atma sakın 😂 tuğla duvara ahşap kama çak

Son düzenleme:
Top Bottom