Neler Yeni

Eve internet bağlatmak hakkında

Squex

80+ Silver
Ananemlere internet bağlatmayı düşünüyoruz. Comnetten 35 mbps. Benim birkaç sorum olacak.
1. Kendi evimizde boşta superonlinenin verdiği modem var. hg255s ben bunu ananemlerde kullanabilir miyim?
2. Eğer internet bağlatırsak internet için modem mi gerekir yoksa router mı? Misal bizim evimiz fiber değil ama internet kablosuyla alıyoruz interneti. Telefon kablosuyla almıyoruz. Sanırım bir fiber tipiymiş bu sistem fazla bilmiyorum. Ananemler için hangisinin gerektiğini nasıl öğrenebilirim? Telefon kablosuyla mı alırım interneti yoksa rj45 tipi kablo ile mi alırım?
1642774844631.png

sorgulamada böyle çıkıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

@alpolojix

Son düzenleme:

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
1. Kendi evimizde boşta superonlinenin verdiği modem var. hg255s ben bunu ananemlerde kullanabilir miyim?
Yapabilirsen kullanırsın ama verim almazsın.
2. Eğer internet bağlatırsak internet için modem mi gerekir yoksa router mı? Misal bizim evimiz fiber değil ama internet kablosuyla alıyoruz interneti. Telefon kablosuyla almıyoruz. Sanırım bir fiber tipiymiş bu sistem fazla bilmiyorum. Ananemler için hangisinin gerektiğini nasıl öğrenebilirim?
Büyük ihtimalle altyapı FTTB cinsi, yapabileceğiniz tek şey binanın girişindeki veya varsa elektrik odasındaki kutuya bakmak.
Eğer içinde Switch varsa Router, içine DSLAM konumlandırmışlar ise modem almanız gerekir.

O kutunun dışında veya yakınlarında reglet var mı? Varsa modem lazım.

Squex

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yapabilirsen kullanırsın ama verim almazsın.

Büyük ihtimalle altyapı FTTB cinsi, yapabileceğiniz tek şey binanın girişindeki veya varsa elektrik odasındaki kutuya bakmak.
Eğer içinde Switch varsa Router, içine DSLAM konumlandırmışlar ise modem almanız gerekir.

O kutunun dışında veya yakınlarında reglet var mı? Varsa modem lazım.
Telefon kutusu gibi bir şey yoktu gibi hatırlıyorum. Gittiğimde kontrol ederim.
Bir de wifilere bakınca genelde routerlar görüyorum öyle telekomun ya da turkcellin verdiği modemler yok fazla.
Evlerindeki prizlerde telefon çıkışı var ama bizim evdede telefon prizi var, Turkcellden gelen adam prizin içinden geçti internet kablosu çıkarmıştı o yüzden priz tipi önemli değil sanırım fazla.
Bir de eğer modem gerekirse 150 tllik bir modem alsam 2. elden yanına keenetic extrayı bağlasam bir performans kaybı yaşar mıyım?
Ya da 300 TL'ye modem önerin var mı
1642775764128.png
lan bu
bu nası 900tl

1642776066235.png

1642776074426.png

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Son düzenleme:

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Telefon kutusu gibi bir şey yoktu gibi hatırlıyorum. Gittiğimde kontrol ederim.
Bir de wifilere bakınca genelde routerlar görüyorum öyle telekomun ya da turkcellin verdiği modemler yok fazla.
Evlerindeki prizlerde telefon çıkışı var ama bizim evdede telefon prizi var, Turkcellden gelen adam prizin içinden geçti internet kablosu çıkarmıştı o yüzden priz tipi önemli değil sanırım fazla.
Bir de eğer modem gerekirse 150 tllik bir modem alsam 2. elden yanına keenetic extrayı bağlasam bir performans kaybı yaşar mıyım?
Ya da 300 TL'ye modem önerin var mı
Alıntıyı görüntülelan bu
bu nası 900tl

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Kesin bilgi alıp öyle al Router'ı. Elinde patlamasın. Apartman veya site yöneticisine sor.

TurkNet Altyapı sorgulamada ne diyor?

kerem564

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
kerem korkmaz
Ananemlere internet bağlatmayı düşünüyoruz. Comnetten 35 mbps. Benim birkaç sorum olacak.
2. Eğer internet bağlatırsak internet için modem mi gerekir yoksa router mı? Misal bizim evimiz fiber değil ama internet kablosuyla alıyoruz interneti. Telefon kablosuyla almıyoruz. Sanırım bir fiber tipiymiş bu sistem fazla bilmiyorum. Ananemler için hangisinin gerektiğini nasıl öğrenebilirim? Telefon kablosuyla mı alırım interneti yoksa rj45 tipi kablo ile mi alırım?
Alıntıyı görüntüle
sorgulamada böyle çıkıyor

@alpolojix
Nerden sorguladın atabilirmisin

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru