Neler Yeni

Everest 650w psu statik elektrik sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Keskinbaş
rtx 3070
ryzen 5 5600x
gigabyte A520M K V2 anakart
G skill 2x8gb ram
everest 650w psu
NOT: Sistem uzay kasa şeklindedir.

sistemim bu şekilde son 1 haftadır bilgisayarımda elektrik kesintisi olmuş gibi kapanma yaşıyorum hatta ilk başta elektrikler kesildi sandım. Psu biraz eski 2. el topladım bilgisayarı ağır oyunlara girdiğimde (ARK, Bf2042) pc aniden güç kesip kapanmaya başladı ekran kartı sıcaklıkları ana kart sıcaklıkları işlemci sıcaklıklarını belirli programlarla kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok (ekran kartı 68 derecelerde seyrediyor). Pc kapandığında psu kablosunu tak çıkar yapmazsam çalışmıyor kontrol kalemi ile baktığımda psunun kablosu çıkık vaziyetteyken anakartın demir yerlerinde (usb girişleri vb) elektrik var, tüm kabloları çıkarınca ekrandır klavyedir faredir elektrik gidiyor tekrardan güç kablosunu takıyorum çalışıyor ama ağır oyunlara girdiğimde veya OCCT, Furmark testlerinde yük binince kapanıyor donmadır mavi ekrandır yeniden başlatmadır falan değil direkt güç kesiyor. Evimdeki prizlerde topraklama mevcut zaten bir çok bilgisayarım oldu hiç birinde böyle bir durum yaşamadım uzatma kablosu vs de kullanmıyorum her şeyi denedim statik elektriğini alıp çalıştırdım falan nafile yine aynı sonuçları aldım. Sorun kesin olarak Psuda mıdır yoksa başka bir sebebi mi vardır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,691
Üyeler
169,324
Son üye
WatroX0
Top Bottom