Kafamda şuanda çok farklı düşünceler var, birincisi EVGA ekran kartı piyasasından çekilmedi mi?
İkincisi 17 eylül 2022 tarihinde ilk haberler çıkmış EVGA nın piyasadan çekildiğine dair, ve rtx 4090 da ilk kez 20 eylülde bir teknoloji sitesinde haberi yapılmış Nvidia GeForce RTX 4090 tanıtıldı! İşte en güçlü oyuncu kartı şeklinde. Benim düşüncem EVGA ile NVIDIA nın anlaşamadığı seri 3000 değil rtx4000 serisi çünkü evga ve nvidia ipleri koparmadan daha önce rtx4090 zaten vardı fakat duyurulmadı tarihlere ve olayın gidişatına bakınca en azında öyle görünüyor. Belki çoktan 4090ti çıktı ama bundan kimsenin haberi yok hiçbir yere duyurulmadı belki de şuan 5000 serisi yapılıyor belki de çeyreğindeler veya yeni başladılar ,yapacaklar fakat tanıtmayacaklar. NVIDIA'nın sürücülerinin vs AMD ye kıyasla neden bu kadar kusursuz olduğunu düşündünüz mü hiç? Doğru olmasa bile tüm bu konu ile bağdaştırabileceğim yer şurası, NVIDIA 4000 serisi yeni çıktı fakat ben 5000 serisine başlandığını söylüyorum ve yapıp tanıtmayıp ,sürücülerin uyumu vs tam kusursuz şekilde çalışana dek tanıtmıyorlar bence. Zamanında ,zamanının ötesinde saf güce sahip ekran kartları üretilmedi mi? GTX1080ti gibi amd tarafında R9 290x2 ... Sizce zamanında bunlar yapıldıysa o zamanlar daha iyileri de yapılmaz mıydı? Benim düşüncem Dengeyi bozmamak için yavaş ilerliyor NVIDIA .Şuanda bence isterse rtx4090 daha daha iyisini yapabilirler ben öyle görüyorum GTX 1080Tİ ,1 Mart 2017 Tarihinde tanıtılmış ve R9 290X2 ise 14 Mart 2014 de tanıtılmış .Örneğin RTX2060S 2 Temmuz 2019 tarihinde ilk kez sızdırılmış (bu kartın tanıtımı olmamış sanırım bulamadım). RTX2060S daha güncel bir kart evet GTX1080Tİ 'a göre. GTX 1080Tİ tanıtıldıktan 2 yıl 4 ay 3 gün sonra RTX2060S piyasaya çıkmış ve bu kartın performansı 1080ti dan daha düşük fiyat farkı var evet fakat takılmamız gereken kısım o değil, 2017 nin şartlarına göre öyle bir kart üretilmiş olması. Neyse EVGA dan nereye geldim umarım okursunuz da şuna bir yorum yaparsınız yanlış düşündüğüm yerleri belirtirsiniz.