_Zaur_
80+ Silver
Dahası
silindi
Son düzenleme:
buna tam olarak kaçak akım diyemeyizYaptığımı kullandığımı anlaşılabilir çizdim sadece. Başka rus forumunda görmüştüm ve başarılı olduda.
Ampüle gelen her 2 kabloda elektrik olduğunu gösteriyordu elektrik kapalıyken bile. Ama iki kabloyada el vurabiliyordum elektrik çarpmıyordu.
Bu kapasitörü iki kabloya bağladım ve kablo uçlarını kontrol kalemiyle baktığımda kaçağın gittiğini gördüm.
Yani gerçektir kardeşim sen deşarj felan kafamı karıştırmaya kalkma
Bende azerbaycan bakü de doğdum izmirde yaşıyorumYaptığımı kullandığımı anlaşılabilir çizdim sadece. Başka rus forumunda görmüştüm ve başarılı olduda.
Ampüle gelen her 2 kabloda elektrik olduğunu gösteriyordu elektrik kapalıyken bile. Ama iki kabloyada el vurabiliyordum elektrik çarpmıyordu.
Bu kapasitörü iki kabloya bağladım ve kablo uçlarını kontrol kalemiyle baktığımda kaçağın gittiğini gördüm.
Yani gerçektir kardeşim sen deşarj felan kafamı karıştırmaya kalkma
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben Baküdeyim sizin devre satılan yerleri bilmiyorum ki yoksa link atarım
Öyle mi diyorsunuz bilgisayar yanmasın istiyorum evde elektrik kaçağı akım bozukluğu bisi var kesin eminim link atar mısın alayım en uygun ups nasıl takılır bilmiyorum ama takarım bir şekildebir ups alın,takın. Tüm sorununuz çözülür.
kontrol kaleminde de aynısı oluyor devre tamamlanmamış oluyor sizin ampulünüz gibi. fakat kontrol kalemi sen ucuna dokunduğun zaman yanarBir şey yazsam başa düşürsən yəni?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kontrol kalemini geçelim o zaman. Peki temas yok o zaman kapalı elektrikte Ampülünde çalışmaması lazım.
Kutup farketmeksizin ampülüm kapalı konumda ışık saçıyordu
veee buda kaçaktır benim için. Kaçağın başka adı yada anlamı varmı bilemiyorum
@Kürşat K. Hocam Profilde Elektirik Yazıyordu Etiketledim Belki Yardımcı OlursunArkadaşlar zemin kat bir evde oturuyorum evinde topraklama yok galiba kaçak akım kısa devre olabiliyor elektrikçiyi aradim konuştum dedi ki ya eve topraklama olur yada senin olduğun odaya bilgisayarın takılacağı prize kaçak akım rölesi takacağız sigorta ile tamam dedim bende ne düşünüyorsunuz fiyat 1 1.250 max olur dedi
Peki o zaman yapmasın. Ben zaten elektrikçi değilim de önerdiğim yanlış olabilir. Siliyorum mesajlarımı.kontrol kaleminde de aynısı oluyor devre tamamlanmamış oluyor sizin ampulünüz gibi. fakat kontrol kalemi sen ucuna dokunduğun zaman yanar
videoda anlatıyor zaten bu lambanın parlamasının sebebi hem led olduğu için düşük akımda çalışabilmesi hem de evdeki kabloların bir nevi kapasitör görevi görmesi. dakika 2den itibaren izlersen iki dediğim şeyi de gösteriyor adam
İşte bende şu soruların cevabı için elektrikçiyi aradim bilgisayarımın yanmasını patlamasını istemiyorum evde tüm prizler de sorun var mı bilmiyorum sadece daha önce bilgisayarım power patladı yandıKardeşim sadece senin prizde mi sorun var yoksa evdeki bütün prizlerde mi sıkıntı var?
Evde topraklama var mı? Ana giriş panosunda kaçak akım rölesi var mı? ( sigorta ile görünüşü aynıdır)
Şimdi şöyle söyliyeyim topraklama önce insan sağlığı daha sonra elektrikli cihazların korunması için çok önemli binadan topraklama yoksa mutlaka yaptırın en azından mutfak banyo gibi yerlerde
Bu korur mı bilgisayarı mı akım kaçağı kısa devre falan olunca