evlilik hakkındaki düşünceleriniz

umann

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
187
evliliğe bir türlü sıcak bakamıyorum hayatım boyunca bir insala yaşamak bilmiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz

Tahminimce harbi aşık olduğunda anlaşılacak bir şey. Ek olarak evlilikle pek alakası yok ancak insanlar düğün salonlarına ve çeyizlere falan nasıl bu kadar para (+500K ₺) bayılabiliyor anlamıyorum.

Kişinin tercihine bağlı. Kimisi hayatını bir kişiye adar. Ondan başkasını görmez. Kimisi de tek gecelik ya da kısa süren ilişkileri tercih eder, hayatı böyle anlamlandırır.

Bu arada biyolojik olarak baktığımızda insan çok eşlidir. Lakin tabii günümüz dünyasında ve değişen kültür yapısında bu etik kaçmaz.

Çok sevdiğim uyumlu olduğum biri olursa ve maddi durumum iyi olursa yani aileme bakabilcek kadar iyi olursa evlenmek isterim

Güzel şeydir.
Evlenen çiftler beyaz eşya, ev, düğün, kına, nişan, yüzük, tatil derken ekonomiye güzel katkı yapar.

Kişinin tercihine bağlı. Kimisi hayatını bir kişiye adar. Ondan başkasını görmez. Kimisi de tek gecelik ya da kısa süren ilişkileri tercih eder, hayatı böyle anlamlandırır.

Bu arada biyolojik olarak baktığımızda insan çok eşlidir. Lakin tabii günümüz dünyasında ve değişen kültür yapısında bu etik kaçmaz.
Maymunun bağrından kopma yaşamıyoruz hocam zaten

evliliğe bir türlü sıcak bakamıyorum hayatım boyunca bir insala yaşamak bilmiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
Doğru birini bulduğun vakit çok güzel bir şey olduğunu düşünüyorum bu hayat tek başına geçmeyeceği gibi insanın birden fazla kişiyle aynı anda cinsel birlikteliği olmasıda sağlıklı değildir.

öncelikle evlilik için yaş bence çok önemli önce insan kendini bulmalı fikirleri davranısları karakteri oturmalı herşeyden önce birazda olsa hayata doymalı doymalı dedigim (gözü dışarıda) olmamalı. diğer bi konu maddi durum çok önemli eskilerin bir lafı var iki gönül bir olunca samanlık seyran olur diye o dönem bitti arkadaşlar o dönemler 1950-60-70-80 yılları için geçerliydi artık %90 maddiyat'a dayalı herşeyden önce sıralı gidelim
kendini buldun karakterin oturdu artık evlilige bir yuva kurmaya sorumluluk almaya hazır mısın ? diyelim ki hazırsın
kesinlikle kendine ait kira olmayan bir ev sahibi olmak zorundasın. ( işsiz kalırsın,aç kalırsın,parasız kalırsın, kapını çalıp hani kiram diyen olmaz)
günümüz şartlarında evlenmek minimum 250 bin tl ile oluyor bu iş yani sizin gidip nikah dairesinde imza atmanız vs buralara gelene kadar cebinizden en az 250 bin tl çıkıyor acı ama gerçekler bu şekilde. birde diğer türlüsünü düşünelim.
nakit paranız yok kredi çekiyorsunuz evlendikten sonra 2. ayında başlıyor çektiginiz kredinin taksitleri gelmeye kiracı degilsin kira öder gibi
kredileri ödeye çalışıyorsun bi şekilde ilerliyorsun sıkıntılar çekiyorsun ama sonu var bitecek 36 ay degil mi halledilir :)

kendini buldun karakterin oturdu artık evlilige bir yuva kurmaya sorumluluk almaya hazır mısın ? diyelim ki hazırsın
kendine ait bir evin yok kiracısın ( en az büyük şehirin köhne semtlerinde kiralar 4.000 tl ) asgari ücret 5.500 tl sen alıcaksın 6500 tl
hem kiracısın + hem çektigin 250 bin tl lik kredinin altındasın kira+faturalar+gıda alışverişleri+kredi ödemeleri ödemek zorundasın
aldıgın maaş belli verecegin kira belli gelen faturalar belli evin giderleri belli sizin kişisel ihtiyaclarınız olacak insansınız sonucta
aldıgın maaş sana yetmeyecek bitmek bilmeyen bir kira borcun var oturdugun kadar ödeceyeceksin yüksek faizlerle çektigin kredinin borcu var
en az 36 ay ödeyeceksin desenki geçinemiyorum eşimde çalışssın iyi çalışsın ikiniz işe gittiniz akşam geldiniz yattınız uyudunuz sabah iş akşam ev yorgun argın geldin geçim sıkıntısı var robottan farksız eee siz kendinize vakit ayıramıyorsunuz ki ? siz borçlanmak yıpranmak için mi evlendiniz robotlaşmak için mi işte burada aile içi geçimsizlik başlıyor geçim sıkıntısı birbirine vakit ayıramayan çift hergün kavga gürültü 6 ay sonra solugu boşanma salonunda alıyorlar nacizane fikrim eviniz ve birikiminiz olmadan gençlige güvenilipde böyle bir yüke girilmez.
evlenmek hakkın mı evet ama günümüz şartları da belli yuva kuracaksan kardeşim önce bi evin olacak (borçsuz) yapabiliyorsan birazda masrafların için para biriktirmek ondan sonra borcsuz evlenebiliyorsan zaten hayat sana güzel o zaman evliligi anlarsın diger türlü hayat sana zindan olur ızdırap olur çile olur evlenmeyi düşünen kardeşlerim bu yazdıgım yazıyı okuyun es geçmeyin belki işinize yarar teşekkürler.

Geri