Evren nasıl oluştu ?

✓ Işık Saniyede 300 bin kilometre yol alır
✓ Bildiğimiz tespit ettiğimiz evren 93 milyar ışık yılı genişliğindedir sadece ışık olarak gördüğümüz tespit ettiğimiz nokta bu
✓ Bu tespit edilen evrendeki galaksiler yıldızlar gezegenler dünyadaki bütün sahillerdeki kum tanelerini toplayın 1 tanesi bile etmiyor
✓ insan beyninin alamayacağı bir büyüklük bu
✓ Ölçülen evren o noktada bitmiyor ondan sonra da devam ediyor en ufak tahminlere göre birkaç yüz kat en uçuk tahmine göre 10 üzeri 10 üzeri 10 üzeri 120 kat gibi bir sayı yani görülen bu milyarlarca galaksi onların her birinin içerisinde bulunan yüz milyarlarca yıldız ve bunların etrafında her bir yıldızın etrafında onlarca gezegen evren diye bildiğimiz bu yapının neredeyse en ufak zerre bir kısmı olabilir yani evrenin nasıl oluştuğunu tam anlamıyla insanoğlu bilemez bence

Big bang den önce hiçbirşey yoktu deniyor bunun kanıtlanabilirliği nedir belki bizden önce bir başka nesil bunu yaşadı
big bangden öncesi demek saçma olur çünkü big bang ile zaman oluştu zamandan bile önce diyebiliriz daha basit olarak

“İnkâr edenler, bizim ilk defa gökleri ve yeri bitişik olarak yarattıktan -belli bir süre- sonra, onları ayrı ayrı yapılar halinde düzenlediğimizi ve diri olan her şeyi sudan yarattığımızı görmediler mi?" (Enbiya, 21/30)
adam dini açıdan cevap vermeyin demiş sanki bilimin buna kesin cevabı var xd. O tariht yaşayan kimse yoktu bilinmiyor. Ama dini açıdan baktığın zaman sorularına cevap buluyorsun. Her şeyi sudan yarattığını söylemesi bile bir delildir. Dünyamız aslında söyledikleri gibi top gibi savrulmuyor sabit ve düzlemsel bir alan üzerine kurulu. Yukarısı saydam bir kubbe üzerinde sınırsız su ve daha da üzerinde cennet olduğu düşünülüyor. Yerin altına indikçe cehenneme inen kapılar olduğu düşünülüyor. Antartika antlaşmasını bir gözden geçirin derim. Çeşitli nükleer füze denelemeleri ile gök kubbeyi kırmaya çalıştılar. Ama olan tek şey biraz su sızıntısı. Şimdi dünya küre olsa o su nereden gelecek? Zaten aklı olan bir insan ay'ın hep aynı yüzünün gözüktüğünü yer, zaman değişsin aradan yıllar geçsin yine de aynı yüzü gözüküyor. Hiç mi sormuyorsunuz? Yok neymiş aynı anda öyle bir şans varmış ki ay dönerken güneşte tam ay'ı görecek şekilde dönüyormuş. Düz dünyacılık cahillik değildir. Ona bakılırsa atesitlerde müslümanlara göre, müslümanlarda ateistlere göre cahil. Cahil öznel bir kavram değildir.

Beler gidin allahınıza sorun bakim öncesi neymiş
BEN ORAYA ŞAKASİNAMİ YAZDIM DİNİ ŞEYLER YAZMAYİN DIYE KÖRMÜSÜNÜZ İLLA KÜFÜR ET DIYORSUN BANA
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tabi knk ilgi or*****suyum
Tamam alakasız cevaplar verilmiş olabilir ama terbiyenizi takınınız.

ayın guneşin kısaca bu samanyolu veya galaksi nasıl oluştu

Dini açıdan cevap vermeyin

Teşekkürler
İnsan beyninin alabileceğini düşünmüyorum

big bangden öncesi demek saçma olur çünkü big bang ile zaman oluştu zamandan bile önce diyebiliriz daha basit olarak
çok saçma dediğin kankam zamandan önce dediğin de bile zamandan bahsediyorsun

İlk atom nasıl oluştu Allah yarattı konu bitti.

bi zigot daha KARDEŞİM ANLAMIYORMUSUNUZ DİNİ CEVAP VERME SENİN DİNİNE İNANMIYORUM BEN
İyi tamam dostum ama cehennem gidersen üzülme yani ama yine de sen istersen Müslüman ol sonra azrail cehhenemme hadi dinsiz derse karışmam.

başka bi vücüdda seni bulacağım

yapmasın kardeşim burası camimi
aynen kardeşim aras kargo ol hatta

siparişim vardı aras kargoda

adam dini açıdan cevap vermeyin demiş sanki bilimin buna kesin cevabı var xd. O tariht yaşayan kimse yoktu bilinmiyor. Ama dini açıdan baktığın zaman sorularına cevap buluyorsun. Her şeyi sudan yarattığını söylemesi bile bir delildir. Dünyamız aslında söyledikleri gibi top gibi savrulmuyor sabit ve düzlemsel bir alan üzerine kurulu. Yukarısı saydam bir kubbe üzerinde sınırsız su ve daha da üzerinde cennet olduğu düşünülüyor. Yerin altına indikçe cehenneme inen kapılar olduğu düşünülüyor. Antartika antlaşmasını bir gözden geçirin derim. Çeşitli nükleer füze denelemeleri ile gök kubbeyi kırmaya çalıştılar. Ama olan tek şey biraz su sızıntısı. Şimdi dünya küre olsa o su nereden gelecek? Zaten aklı olan bir insan ay'ın hep aynı yüzünün gözüktüğünü yer, zaman değişsin aradan yıllar geçsin yine de aynı yüzü gözüküyor. Hiç mi sormuyorsunuz? Yok neymiş aynı anda öyle bir şans varmış ki ay dönerken güneşte tam ay'ı görecek şekilde dönüyormuş. Düz dünyacılık cahillik değildir. Ona bakılırsa atesitlerde müslümanlara göre, müslümanlarda ateistlere göre cahil. Cahil öznel bir kavram değildir.
Şaka bi yana o ayın karanlık tarafında ne var acaba? Karanlık tarafında bir şeyler olduğu söyleniyordu.

Geri