Neler Yeni

Evren nasıl oluştu ?

Berke123

80+ Bronze
Niye cahil?

Yo ben diyorum. Allah Kur'an'da diyor:
O kâfirler, göklerin ve yerin bitişik olduğunu, bizim onları birbirinden ayırdığımızı ve her canlıyı sudan yarattığımızı görmediler mi? İman etmezler mi? (21/Enbiyâ 30)

Sorun olan şu, sen "bence" ile konuşuyorsun, ben ise mantıksal açıdan kanıtlanmış bir dinin ilahının kelamıyla konuşuyorum. Hangisi mantıksal ve felsefi açıdan tutarlı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen olunur diyorsan öyledir. Yani ben bilgi sunayım ama sen sadece "olmaz öyle" dersen ok yani değil mi?
mantıkla kanıtlanmış kısmına patladım

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
Bilimsel meselelere dinle cevap verilmez.

Bu iki kaynaktan anlayabilirsiniz ;

Bu arada aklıma gelmişken... Dinsiz bilim olmaz. Bilim felsefesi kavramını araştır. Felsefesiz bilim olmaz. Felsefe bugünün biliminin zemini olmuştur. Aristoteles vb. filozoflar bugün Big Bang noktası olarak bilinen o fındık boyutunda nokta hakkında fikirler üretmişlerdir.
Bilim felsefesi diye bir felsefe dalı oluşmuştur zamanla. Bilim felsefesi bilimin yöntemini, sınırlarını ve amacını belirler. Felsefesiz bilim yapamazsın. Din de felsefe kategorisinde bir olgu. Dini inanç veya felsefe görüşü olmaksızın bilimsel olgular inceleyemezsin.

Big Bang öncesini bilmiyoruz. Bildiğimiz evrenin tek bir noktadan yoğun ve sıcak bir noktadan genişleyerek var olduğu. Big Bang öncesini sorduğumuz da felsefi ve dini fikirler devreye giriyor. Yani bazı zamanlar gelir, "Allah yarattı" dan öteye geçemezsin.
Bal gibi olur, bilimi görmek için dine gerek yoktur lakin dini görmek için bilim olmak zorundadır
Bilim olmadan hiçsiniz

Alemdaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Görkem Türkgüven

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Araf suresi 107 ye bak zariyat 49 da Yaratıcının bakterileri canlıdan saymadığı ortada

bunlar sadece aklımdakiler
Vah vaah! Acıdım lan sana.

Alemdaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Görkem Türkgüven
demin dediğin gibi değilsin ben bence diye konuşarak kanıt sunuyorum ama san boş konuşuyorsun aslında mantıklı demek zoruna gittiği
için böyle boş mesaj atıyosun

o lan içinde Forumda sende erkek olabilirsin forum dışı kullanma sayfayı kapatım kaçamazsın başka yerde

Son düzenleme:

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Ol dedi oldu...

Hanaz

80+ Gold
Yıhğ ya! Hadi canım... Öyle mi olmuş?
Hocam nası ceza aldınız be

Ol dedi oldu...
Git dedi gitti

Araf suresi 107 ye bak zariyat 49 da Yaratıcının bakterileri canlıdan saymadığı ortada

bunlar sadece aklımdakiler
Onlar boş konuşur durur maide KIRKDÖRT

Mazael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Alperen Ayna

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
Dostum big bang teorisi sadece adı üstünde bir teori normalde isveç bilim insanları tarafından doğrulanmış bir şey. İnkar etmeyin bilim ne diyorsa o dur.
Teori olunca kanıtsız olmyor zaten kanıtlansa bile teori olmaktan çıkmıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,155
Üyeler
159,455
Son üye
evokernestle
Top Bottom