Evren nasıl oluştu ?

Niye cahil?

Yo ben diyorum. Allah Kur'an'da diyor:
O kâfirler, göklerin ve yerin bitişik olduğunu, bizim onları birbirinden ayırdığımızı ve her canlıyı sudan yarattığımızı görmediler mi? İman etmezler mi? (21/Enbiyâ 30)

Sorun olan şu, sen "bence" ile konuşuyorsun, ben ise mantıksal açıdan kanıtlanmış bir dinin ilahının kelamıyla konuşuyorum. Hangisi mantıksal ve felsefi açıdan tutarlı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen olunur diyorsan öyledir. Yani ben bilgi sunayım ama sen sadece "olmaz öyle" dersen ok yani değil mi?
mantıkla kanıtlanmış kısmına patladım

Bilimsel meselelere dinle cevap verilmez.

Bu iki kaynaktan anlayabilirsiniz ;

Bu arada aklıma gelmişken... Dinsiz bilim olmaz. Bilim felsefesi kavramını araştır. Felsefesiz bilim olmaz. Felsefe bugünün biliminin zemini olmuştur. Aristoteles vb. filozoflar bugün Big Bang noktası olarak bilinen o fındık boyutunda nokta hakkında fikirler üretmişlerdir.
Bilim felsefesi diye bir felsefe dalı oluşmuştur zamanla. Bilim felsefesi bilimin yöntemini, sınırlarını ve amacını belirler. Felsefesiz bilim yapamazsın. Din de felsefe kategorisinde bir olgu. Dini inanç veya felsefe görüşü olmaksızın bilimsel olgular inceleyemezsin.

Big Bang öncesini bilmiyoruz. Bildiğimiz evrenin tek bir noktadan yoğun ve sıcak bir noktadan genişleyerek var olduğu. Big Bang öncesini sorduğumuz da felsefi ve dini fikirler devreye giriyor. Yani bazı zamanlar gelir, "Allah yarattı" dan öteye geçemezsin.
Bal gibi olur, bilimi görmek için dine gerek yoktur lakin dini görmek için bilim olmak zorundadır
Bilim olmadan hiçsiniz

Araf suresi 107 ye bak zariyat 49 da Yaratıcının bakterileri canlıdan saymadığı ortada

bunlar sadece aklımdakiler
Vah vaah! Acıdım lan sana.

demin dediğin gibi değilsin ben bence diye konuşarak kanıt sunuyorum ama san boş konuşuyorsun aslında mantıklı demek zoruna gittiği
için böyle boş mesaj atıyosun

o lan içinde Forumda sende erkek olabilirsin forum dışı kullanma sayfayı kapatım kaçamazsın başka yerde

Son düzenleme:
Ol dedi oldu...

Yıhğ ya! Hadi canım... Öyle mi olmuş?
Hocam nası ceza aldınız be

Ol dedi oldu...
Git dedi gitti

Araf suresi 107 ye bak zariyat 49 da Yaratıcının bakterileri canlıdan saymadığı ortada

bunlar sadece aklımdakiler
Onlar boş konuşur durur maide KIRKDÖRT

Dostum big bang teorisi sadece adı üstünde bir teori normalde isveç bilim insanları tarafından doğrulanmış bir şey. İnkar etmeyin bilim ne diyorsa o dur.
Teori olunca kanıtsız olmyor zaten kanıtlansa bile teori olmaktan çıkmıyor

Geri