Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

penthaL

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Büyük patlamadan beri evrende devamlı rastgelelik hakim. Gazlar kütleçekimi ile yıldızları oluşturuyor, yıldız patlamaları yeni yıldızları ve yıldızların etrafındaki gezegenleri oluşturuyor. Ve bu gezegenlerden bazıları yıldızı ile arasındaki olan mesafesi ve atmosferi sebebiyle yaşanılabilir halde oluyor. Moleküllerin birleşmesi sonucu canlı hücre meydana geliyor ve milyarlarca yıl içinde bu canlılık evrimsel sürece maruz kalıyor. Ve bu evrimsel süreçte sadece hayatta kalmayı başarabilen türler evrimleşmeye devam edebiliyor, gerisi yok olup gidiyor. Mesela geçmişten günümüze var olmuş türlerin %99'undan fazlasının nesli tükenmiş durumda. Ayrıca dünyanın 4.5 milyar yıllık koca geçmişinde neden homo cinsi sadece son 300 bin yıldır var ve neden ibrahimi dinler sadece son 1000 ila 3000 yıldır hayatımızda? Neden bundan 250 milyon yıl önce insanlar yerine dinozorlar vardı ve 160 milyon yıl boyunca dünyaya hükmettiler? Herşeyden önce eğer bu dünya insanların sınavı ise dinozorlar niye evrimleşti ve insanlar asteroitlerden sonra hasbelkader hayatta kalıp evrimleşip dünyanın varlığından 4+ milyar sonra günümüze geldi? Yani demem o ki, biz sadece evrimsel süreçte beynini kullanarak hayatta kalabildığı için beyni olması gerekenden daha fazla gelişen, bu sebeple EQ'su (ensefalizasyon katsayısı) diğer türlere göre daha yüksek olan sıradan türleriz. Bu durum bizi bir "tanrıya ait" yapmıyor. Ve evrende her şey rastgele işliyor. Dışarıdan hiçbir gücün müdahalesi yok ve bu durum bana çok fazla şey anlatıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,969
İsim
Oğuz

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Cücümbiş
Siz ne düşünüyorsunuz?
Hiçlikten kendine tutunacak bir dal bulmaya çalışan zavallı bir ateist görüyorum :D Daha ilk cümlenden patlıyorsun ancak farkında değilsin. Büyük patlama diyip geçiyorsun. Ortada hiçbir şey yokken, onu tetikleyecek bir üst zat yoksa patlama nasıl gerçekleşebilir :D Gerçekleşemez. Diğer cümlelerine değinmeye gerek dahi yok. Görmek isteyen görür. Sen istemiyorsun.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,969
İsim
Oğuz

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,969
İsim
Oğuz
onu tetikleyecek bir üst zat yoksa patlama nasıl gerçekleşebilir :D Gerçekleşemez.
Gerçekleşemez :D:D:D:D öyle mi gerçekleşemez mi :D:D:D:D
Mesaj otomatik birleştirildi:

patlama nasıl gerçekleşebilir
Tanrı Paradoksu.
Felsefe yapınca dinden çıkmazsın korkma. Tam aksine bunu yapmayan birinin dindar olma imkanı yoktur. Bir şeyleri sorgulamayan boş insanın tekidir. Dolu olduğunu düşünüp toplum kültürlerinin arkasına saklanma.
2 gram fikrinle de gelip insanlara laf yapma. Şu her şeyi biliyormuş tavırlarınız patlatıp hönkürdetiyör beni.

penthaL

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Hiçlikten kendine tutunacak bir dal bulmaya çalışan zavallı bir ateist görüyorum :D Daha ilk cümlenden patlıyorsun ancak farkında değilsin. Büyük patlama diyip geçiyorsun. Ortada hiçbir şey yokken, bir patlama nasıl olabilir :D
Bana "zavallı bir ateist" dediğine göre sen de zavallı bir müslümansın herhalde. :) Ben halimden gayet memnunum. Büyük patlama diye geçmiyorum ayrıca. Büyük patlama için metafiziksel birşeyden önce çok fazla bilimsel makul açıklamalar var. Kimisi kuantum dalgalanmaları diyor, einstein zamanın başlangıcı diyor, bazıları big bang'in sonsuz bir döngüye sahip olduğunu söylüyor, kimisi enerji korunumu ve vakum yasası diyor, kimisi çoklu evren diyor, ama sen bunların hiçbirini bilmediğin için evrende karşına henüz bilinemeyen bir şey çıkınca hemen "tanrı!" diyorsun. Aramızdaki fark bu işte. ;)

redjohn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Hakan Yivus
Ortada hiçbir şey yokken, onu tetikleyecek bir üst zat yoksa patlama nasıl gerçekleşebilir :D Gerçekleşemez.
Yalnız bu çok mantıksız bir argüman. Bu bağlamda şu sonuca da çıkarabiliriz: "Ortada hiçbir şey yokken tanrı nasıl var olabilir? Olamaz." diye devam edilebilir.

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sami Yusuf Aksu
Bana "zavallı bir ateist" dediğine göre sen de zavallı bir müslümansın herhalde. :) Ben halimden gayet memnunum. Büyük patlama diye geçmiyorum ayrıca. Büyük patlama için metafiziksel birşeyden önce çok fazla bilimsel makul açıklamalar var. Kimisi kuantum dalgalanmaları diyor, einstein zamanın başlangıcı diyor, bazıları big bang'in sonsuz bir döngüye sahip olduğunu söylüyor, kimisi enerji korunumu ve vakum yasası diyor, kimisi çoklu evren diyor, ama sen bunların hiçbirini bilmediğin için evrende karşına henüz bilinemeyen bir şey çıkınca hemen "tanrı!" diyorsun. Aramızdaki fark bu işte. ;)
Mantık arıyorsan en basiti ölümden sonra ne olcak diye düşünebilirsin. Ben inanıyorum bundan sonrası vardır olmalı çünkü. Bişey icat edildiğinde mucidi varsa bizimde vardır olmalı yoksa saçmalık başlıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalnız bu çok mantıksız bir argüman. Bu bağlamda şu sonuca da çıkarabiliriz: "Ortada hiçbir şey yokken tanrı nasıl var olabilir? Olamaz." diye devam edilebilir.
İnsanın zaman algısının dışında bir şey bu, zamanı yaratan Allah, söylenen ayetlere göre Allah ilk başından beri vardı

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,059
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Hiçlikten kendine tutunacak bir dal bulmaya çalışan zavallı bir ateist görüyorum :D Daha ilk cümlenden patlıyorsun ancak farkında değilsin. Büyük patlama diyip geçiyorsun. Ortada hiçbir şey yokken, onu tetikleyecek bir üst zat yoksa patlama nasıl gerçekleşebilir :D Gerçekleşemez. Diğer cümlelerine değinmeye gerek dahi yok. Görmek isteyen görür. Sen istemiyorsun.
Allahın varlığını kanıtlayabilir misin peki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,277
Üyeler
168,274
Son üye
ramazansal
Top Bottom