yani öldükten sonra yok olmaya inamıyorum
yani öldükten sonra yok olmaya inamıyorum
Bu düzeni kuran kim ? Allah istese hiçbir hayvanın acı cekmeyeceği, birbirini yemeyeceği, zarar vermeyeceği bir düzen kuramaz mıydı? Demek ki seviyor acı çeken birşeyler görmeyi , veya gücü mü yetmedi?aslan ne yiyecek
Peki ya bu ne tür bir tanrinin saheseridir?Göklerin ve yerin mülkü O'nundur; çocuk edinmemiştir. O'na mülkünde ortak yoktur, herşeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, belli bir ölçüyle takdir etmiştir.
Furkan Suresi, 2. ayet
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Yani tesadüf diye demiyorum ama şaheser şaheser nasılda tesadüfen yaratılmışlar![]()
Kur'an'a göre insan,cinler, melekler ve bazı özel hayvanlar (Burak, Kitmir) gibi hariç her şey yok olacak . Yani hayvanlar yok olacak, dinini senden iyi bildiğime bir kanıt daha.yani öldükten sonra yok olmaya inamıyorum
Ahzâb Suresi 65. Ayetsonsuz cehennem olucağını kim dedi sana
Bunlar kendi dinini bilmiyor kanka .Ahzâb Suresi 65. Ayet
Sınav kanka ehejejejejje Sinav kaka ahhsjehebe herkesin bjr sjnavj var hasbhebePeki ya bu ne tür bir tanrinin saheseridir?
Bakmaya doyamıyorO, biri diğeriyle 'tam bir uyum' (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Mülk Suresi, 3. ayet
![]()
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
YANİ tesadüf diye demiyorum ama cillop cillop. İnsan bakmaya doyamıyor.
Nasılda tesadüf ama manzaralar insanlar evren çiçek böcek.![]()
Hiçbir cahil cahil olduğunu kabul etmez kanka, yani cahil olduğunu düşünmüyorum. Bilmediğini bilmek en önemli meziyet.Forumda ki bazı sözde ultra müslümanlar atak yapmaya geçmişler bile hiç felsefe kısmına girmiyorlar. Cahilliğim sayesinde ülkeye en ufak katkısı olmayan insanlarla tartışmak zorunda kalmıyorum. Kısacası cahillik mutluluktur![]()
Yaw kardesim sende duzen duzen diye abazalastin iyice ha ikidir pinterestten kadın fotoğrafları atıyorsunO, biri diğeriyle 'tam bir uyum' (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Mülk Suresi, 3. ayet
![]()
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
YANİ tesadüf diye demiyorum ama cillop cillop. İnsan bakmaya doyamıyor.
Nasılda tesadüf ama manzaralar insanlar evren çiçek böcek.![]()
Bakmaya doyamıyorum yaBakmaya doyamıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hiçbir cahil cahil olduğunu kabul etmez kanka, yani cahil olduğunu düşünmüyorum. Bilmediğini bilmek en önemli meziyet.
allah her canlıyı sınamıştır mesala örnek 600 lü yıllarda insanlar her bilgiye oturduğu yerden ulaşabiliyorlarmıydı hayır ama bu dönemde yaşayan insanlar birebir mucizeleri görebilme imkanları olmuştur şuan günümüzde her bilgiye oturduğumuz yerden ulaşabiliyoruz ama peygamberleri islamı birebir göremiyoruz ve bizlerde islamı araştırmalıyız hayvanlar içinde fare böcek yer fareyi kedi yer kediyi tilki yer bu böyle giderBu düzeni kuran kim ? Allah istese hiçbir hayvanın acı cekmeyeceği, birbirini yemeyeceği, zarar vermeyeceği bir düzen kuramaz mıydı? Demek ki seviyor acı çeken birşeyler görmeyi , veya gücü mü yetmedi?
Ben onu da çözemedim harbi , İslami usule uygun giyinmeyen kadınları atıp tutuyor.Yaw kardesim sende duzen duzen diye abazalastin iyice ha ikidir pinterestten kadın fotoğrafları atıyorsun
Cirkin kadin atsana![]()
Tamam bu düzeni Allah oluşturdu değil mi ? Yaşama döngüsüne devam edebilmek için hayvanların neden birbirini yemesi gereken bir düzen yarattı?allah her canlıyı sınamıştır mesala örnek 600 lü yıllarda insanlar her bilgiye oturduğu yerden ulaşabiliyorlarmıydı hayır ama bu dönemde yaşayan insanlar birebir mucizeleri görebilme imkanları olmuştur şuan günümüzde her bilgiye oturduğumuz yerden ulaşabiliyoruz ama peygamberleri islamı birebir göremiyoruz ve bizlerde islamı araştırmalıyız hayvanlar içinde fare böcek yer fareyi kedi yer kediyi tilki yer bu böyle gider