Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

Anubiss

80+
Kalemden sonra vagon örneğinide verdiniz ya helal olsun.D
Hayır zavallı bir müslüman değil o herşeyi çözmüş üstün bir varlık. Müslüman olunca otomatik her şeyi bilme yeteneği oluşuyor zaten.
Hem söyle bakayım şu forumun bile bir yapımcısı (Abdullah Hacıgül) varsa, koskoca Evren'in yaratıcısı nasıl olmasın?
Mizah 10/10
Mesaj otomatik birleştirildi:

Göklerin ve yerin mülkü O'nundur; çocuk edinmemiştir. O'na mülkünde ortak yoktur, herşeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, belli bir ölçüyle takdir etmiştir.
Furkan Suresi, 2. ayet
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Yani tesadüf diye demiyorum ama şaheser şaheser nasılda tesadüfen yaratılmışlar 🤣😂
Çıtırın Instası?

Son düzenleme:

penthaL

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Ben Müslümanim elhamdülillah. ve kurana bakarak bir tanrının varligina inaniyorum. kuranın %80 ni dogruysa ve ben geri kalanına hatali dersem bu kadarı dogru olan bir kitabin hatali dediğim kısmı benim anlayamadığım tarafıdir diyorum.
Senin dedigin (bana göre) Allahin sıfatlarınin dışına çıkıyor. Zaman kavramını yaratan ve bize sınırlı ilim veren yaratan dogmamis ve dogrulmamis tek olduğundan bir üstü olamaz. Eger bir kere bile bir üstü olsaydı mantığa göre islam diye bir din binlerce yılı bırak çoktan kaybolmuştu.
Allahı yaratan daha bir yüce olamaz, çünkü bir erkek çocuk dogurabilir mi, hayir. bu durumu bildiğimiz halde o kişiye kiz ve oğlan mi diye bu soruyu sorsak saçma olur.

efe aydal mı dinledin evrim ağacını mı yonttun ama umuyorum ordakiler gibi cahil değilsindir.

Ben kendim bilgisayar programcısıyım ve tasarımcıyım orta düzey.
Şimdi biz uygulama yaparken "en ufak hata"da sorunlar oluşuyor bunlara bug denir bizimde bugfix yani yama yada düzeltme yayınlamamız gerekiyor. Şimdi ben aklımla diyorum ki her gün kullandığımız çoğu uygulama bugfix alıyor çünkü kusursuz hatasız olması gerekiyor.
Peki hatalardan proram olur mu?

Alıntıyı görüntüle

işte cevap olmaz asla ama asla hatalardan olmaz bu tıpkı (varsayarak) motru tekerleri jantı kapıları pencereleri vs fırlatım bir Bugatti veyron olmasını beklemek kadar aptalcadır.

-Dinozrlar evrimleşmiştir !!!!
- Dinzorların evrimleştiğine dair tek kanıt yoktur iddia edilen bir kanıta bakalım. Bir sineğin peşinde koşan dinazor zamanla kanatlanmış ve uçmuştur bu süre 100bin yıl sürmüştür. (Sinek yorulmadı hadi dinazorda mı yorulmadı)

-Büyük patlamada tesadüfen olşmuştur yıldızlar vs.
- Hayır doğru değil. Çünkü Bigbang dediğimiz şey sıfır hacimle sonsuz kısa zamanda an içerisinde var olması işlemidir. Onun için büyük patlama denir. Bir onda oluşması ve tammen kusursuz olması lazım. Bigbangi kabul eden kesinlikle Tanrıyı kabul etmelidir.

-İnsanlık tarihi bulunan arkeolojik verilere göre 200bin yıl.

- Dinazorla insan aynı anda yaşayamaz çünkü ortlama bir dinazor günlük 1 ton kadar yemek yer. Olması gereken tarihte yok olmuşlardır.

- Şuan kıştayız güneşe 5 milyon kilometre daha yakınız ama hava soğuk. Yazın uzaklaşacağız ama güneşin açısı kaynaklı uzaklık farketmeyecek e sıcaklık olacak EĞER Kİ güneşin geliş açısı tam tersi olsaydı şuan hiçbir canlılık olmayacaktı.

Felsefi olarak doğanın şu anki düzeninin birdenbire başlamış olduğu düşüncesi beni rahatsız etmektedir. Arthur Stanley Eddington

DİNSİZ BİR BİLİM ANCAK TOPALDIR. DİN SİZİ TANRIYA GÖTÜRÜR DİYEN ALBERT EİNSTEİN GİBİ DÜŞÜNÜRSEK.
İSTER HRISTİYAN İSTER MÜSLÜMAN İSTER YAHUDİ OLUN MUTLAK BİR İLAHA GÖTÜRÜYOR BİLİMSEL VERİLER.
Ulan chatgpt'ye yazdıklarını attım chatgpt bile seninle dalga geçti rezil herif. :D

1739882569627.png
1739882595128.png
1739882624259.png
1739882642857.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
yolcu arslan
Kalemden sonra vagon örneğinide verdiniz ya helal olsun.D

Mizah 10/10
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çıtırın Instası?
Sapık mısın birader?

Neyse:

Einstein
"Einstein and Religion" - Max Jammer
“Daha derin bir anlamda, bilim insanları Tanrı’ya inanmayan insanlar değildir. Bilim, zayıf akıllı insanların sıradan hurafelerine karşı çıkar, ancak Tanrı’nın varlığını kesinlikle reddetmez.”

Isaac Newton
Bu en güzel sistem, Güneş, gezegenler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan düzen, ancak akıllı ve güçlü bir varlığın iradesinden kaynaklanabilir.” "The Principia: Mathematical Principles of Natural Philosophy"

Max Planck
Nereden gelirsek gelelim, bir Yaratıcı’ya inanmak zorundayız. Tanrı olmadan bilim mümkün değildir.”
"Religion and Natural Science"

Robert Boyle Modern Kimyanın Babası
Bilim, Tanrı’nın eserlerini anlamak ve O’nu daha iyi takdir etmek için bir araçtır.”
The Works of the Honourable Robert Boyle"

Francis Collins
DNA’nın keşfi, evrenin bilinçli bir zeka tarafından tasarlandığını gösteren güçlü kanıtlardan biridir.”
"The Language of God"

Mustafa KEmal Atatürk
“Bizim dinimiz akla en uygun ve en doğal dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması gerekir.”
(Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 1, Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1959)
1739885144266.png

1739885165106.png

1739885193300.png

1739885339378.png

En ilginç olanda bu tesadüfler ama mesela insan yüzü gibi hemen hemen canlılar ve bitkilerin tamamında (naitulus gibi) Altın Oran yani matematiksel olarak düzgün yaratılmış olmaları.
Çünkü tesadüf bir gün düşünmüş taşınmış tatlı tatlı kaşınmış madem tesadüfen olacaz bari matematik hesabı ile olsun demiş.
Garibanlar.

Anubiss

80+
Sapık mısın birader?

Neyse:

Einstein
"Einstein and Religion" - Max Jammer
“Daha derin bir anlamda, bilim insanları Tanrı’ya inanmayan insanlar değildir. Bilim, zayıf akıllı insanların sıradan hurafelerine karşı çıkar, ancak Tanrı’nın varlığını kesinlikle reddetmez.”

Isaac Newton
Bu en güzel sistem, Güneş, gezegenler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan düzen, ancak akıllı ve güçlü bir varlığın iradesinden kaynaklanabilir.” "The Principia: Mathematical Principles of Natural Philosophy"

Max Planck
Nereden gelirsek gelelim, bir Yaratıcı’ya inanmak zorundayız. Tanrı olmadan bilim mümkün değildir.”
"Religion and Natural Science"

Robert Boyle Modern Kimyanın Babası
Bilim, Tanrı’nın eserlerini anlamak ve O’nu daha iyi takdir etmek için bir araçtır.”
The Works of the Honourable Robert Boyle"

Francis Collins
DNA’nın keşfi, evrenin bilinçli bir zeka tarafından tasarlandığını gösteren güçlü kanıtlardan biridir.”
"The Language of God"

Mustafa KEmal Atatürk
“Bizim dinimiz akla en uygun ve en doğal dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması gerekir.”
(Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 1, Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1959)
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

En ilginç olanda bu tesadüfler ama mesela insan yüzü gibi hemen hemen canlılar ve bitkilerin tamamında (naitulus gibi) Altın Oran yani matematiksel olarak düzgün yaratılmış olmaları.
Çünkü tesadüf bir gün düşünmüş taşınmış tatlı tatlı kaşınmış madem tesadüfen olacaz bari matematik hesabı ile olsun demiş.
Garibanlar.
Aga niye saçma sapan fotolar atiyon aşşağılamak veya küçümsemek için söylemiyorum ciddi sordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
yolcu arslan
Aga niye saçma sapan fotolar atiyon aşşağılamak veya küçümsemek için söylemiyorum ciddi sordum
  • Hac Suresi, 74. ayet: Onlar, Allah'ın kadrini hakkıyla takdir edemediler. Şüphesiz Allah, güç sahibidir, Azizdir.

Allah'ı hakkıyla takdir etmek için tabi ki. Allah yeterince takdir edilmiyor. Bu sebeple dünyada savaşlar kıtlıklar doğal afetler ve hergün artarak devam eden güvensizlik ve huzursuzluk ortamı oluştu.

Takdir etmenin en kestirme yolları.
-Bilim. (babadan atadan inanırken herkes gibi Bilimle haşır neşir olduktan sonra gerçekte 2015te iman ettim.)
-Doğa ve canlılar. (Baktığım heryerde hoşuma giden gökyüzü ve manzaralar.)
-Kadın (Güzelliği ile takdir edilesi varlıktır. Yobazların ve düşük akıllı insnaların anlamadığı kadar güzel olmaları müthiş yaratılmaları bu tarz insanları çok kızdırır özellikle bunu gelgelemek isterler (Sarıklı cübbelilerin mantığı ile))

Sanırım bunlar yeterli.

Mesela sözler köşkündeki tiplere ve onun türevi kişilere bakarsak aşağıdaki yapıyı insan dünyayı ise Allah yaratmıştır.
Bu da doğru değil Matrix filmini seyrettiyseniz beyin o şekilde işler her şey beyin içinde görüntüdür yani herşeyi Allah yaratır. Bunu bilmedikleri için takdir edilmemiş oluyor.

1739887634824.png

Mesela yobazlar aşağıdaki görüntüleri takdir edemezler.

1739887812705.png

1739887823004.png

1739887833673.png

TahinPekmez

80+ Silver

Anubiss

80+
  • Hac Suresi, 74. ayet: Onlar, Allah'ın kadrini hakkıyla takdir edemediler. Şüphesiz Allah, güç sahibidir, Azizdir.

Allah'ı hakkıyla takdir etmek için tabi ki. Allah yeterince takdir edilmiyor. Bu sebeple dünyada savaşlar kıtlıklar doğal afetler ve hergün artarak devam eden güvensizlik ve huzursuzluk ortamı oluştu.

Takdir etmenin en kestirme yolları.
-Bilim. (babadan atadan inanırken herkes gibi Bilimle haşır neşir olduktan sonra gerçekte 2015te iman ettim.)
-Doğa ve canlılar. (Baktığım heryerde hoşuma giden gökyüzü ve manzaralar.)
-Kadın (Güzelliği ile takdir edilesi varlıktır. Yobazların ve düşük akıllı insnaların anlamadığı kadar güzel olmaları müthiş yaratılmaları bu tarz insanları çok kızdırır özellikle bunu gelgelemek isterler (Sarıklı cübbelilerin mantığı ile))

Sanırım bunlar yeterli.

Mesela sözler köşkündeki tiplere ve onun türevi kişilere bakarsak aşağıdaki yapıyı insan dünyayı ise Allah yaratmıştır.
Bu da doğru değil Matrix filmini seyrettiyseniz beyin o şekilde işler her şey beyin içinde görüntüdür yani herşeyi Allah yaratır. Bunu bilmedikleri için takdir edilmemiş oluyor.

Alıntıyı görüntüle

Mesela yobazlar aşağıdaki görüntüleri takdir edemezler.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Pintereste "buz tutmuş yaprak", "kedi" yazıp burayamı atıyon anlamadım gitti nasıl taklit etmemi bekliyorsun şimdi buna yanıt olarak 10 foto daha atar 😫

penthaL

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Göklerin ve yerin mülkü O'nundur; çocuk edinmemiştir. O'na mülkünde ortak yoktur, herşeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, belli bir ölçüyle takdir etmiştir.
Furkan Suresi, 2. ayet
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Yani tesadüf diye demiyorum ama şaheser şaheser nasılda tesadüfen yaratılmışlar 🤣😂
Dostum senin kafandan ben de istiyorum ya. Ne içiyorsun?

Top Bottom