Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

Cassius Clay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Kadir
Mesaj otomatik birleştirildi:

gücü kendinden geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani gitmesi için sadece kendisi yeterli
Ben Müslümanım İslamı böyle sapır saçma konuşmalarla kanıtlamaya çalışanlardan insanlar dinden daha da soğuyor

• Beğen
Reaksiyonlar: memz

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Ben Müslümanım İslamı böyle sapır saçma konuşmalarla kanıtlamaya çalışanlardan insanlar dinden daha da soğuyor
Ya kanka adam lokomotif kendi gidiyor demiş, bu adamda videoyu kanıt diye bana atıyor, yani bilmiyorum ya..

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
memz
İlgilendiği Kategoriler
eski bilgisayarları öldürüp bilgisayar satıcılarını zengin etmek
Ya kanka adam lokomotif kendi gidiyor demiş, bu adamda videoyu kanıt diye bana atıyor, yani bilmiyorum ya..
tezgah lan bu kandırmışlar lan bizi gitti paralar lan gitti huriler lan anam anam

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak

Ekler

• Screenshot_2025-02-18-02-07-50-419_com.openai.chatgpt-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-18-02-07-50-419_com.openai.chatgpt-edit.jpg
    861.6 KB · Hit: 9

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
snop02
walla bu konu çok savas baltasını kınından cıkartır:p

Kerem3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir kerem ÖZEN
Büyük patlamadan beri evrende devamlı rastgelelik hakim. Gazlar kütleçekimi ile yıldızları oluşturuyor, yıldız patlamaları yeni yıldızları ve yıldızların etrafındaki gezegenleri oluşturuyor. Ve bu gezegenlerden bazıları yıldızı ile arasındaki olan mesafesi ve atmosferi sebebiyle yaşanılabilir halde oluyor. Moleküllerin birleşmesi sonucu canlı hücre meydana geliyor ve milyarlarca yıl içinde bu canlılık evrimsel sürece maruz kalıyor. Ve bu evrimsel süreçte sadece hayatta kalmayı başarabilen türler evrimleşmeye devam edebiliyor, gerisi yok olup gidiyor. Mesela geçmişten günümüze var olmuş türlerin %99'undan fazlasının nesli tükenmiş durumda. Ayrıca dünyanın 4.5 milyar yıllık koca geçmişinde neden homo cinsi sadece son 300 bin yıldır var ve neden ibrahimi dinler sadece son 1000 ila 3000 yıldır hayatımızda? Neden bundan 250 milyon yıl önce insanlar yerine dinozorlar vardı ve 160 milyon yıl boyunca dünyaya hükmettiler? Herşeyden önce eğer bu dünya insanların sınavı ise dinozorlar niye evrimleşti ve insanlar asteroitlerden sonra hasbelkader hayatta kalıp evrimleşip dünyanın varlığından 4+ milyar sonra günümüze geldi? Yani demem o ki, biz sadece evrimsel süreçte beynini kullanarak hayatta kalabildığı için beyni olması gerekenden daha fazla gelişen, bu sebeple EQ'su (ensefalizasyon katsayısı) diğer türlere göre daha yüksek olan sıradan türleriz. Bu durum bizi bir "tanrıya ait" yapmıyor. Ve evrende her şey rastgele işliyor. Dışarıdan hiçbir gücün müdahalesi yok ve bu durum bana çok fazla şey anlatıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
çok doğru ben de böyle düşünüyorum

Satriani

80+ Silver
Öncelikle ' Tanrı ' kavramını her şeyden ayrı bir varlık olarak düşünmek ilk hatalı çıkarım noktasına gidebilir.
Çünkü Tanrı/Allah/Kuantum potansiyel ya da hangi isimle adlandırırsan adlandır, işaret edileni; her şeyi kendi varoluşu içinden, o varoluşa bağlı ama asla o varoluşla kısıtlanıp tam manasıyla açıklanamayan bir enerji ve varolanı yaratılış terkibine uygun oluşturan, bilinç sahibi bir sistemin parçası olarak düşünmediğin sürece; yalnızca ötede bi' yerde sanki her şeye yukarıdan bakan bir ak sakallı dede varmış düşüncesi bu çıkmazı daha da derinleştirir.

İnsanların en büyük yanılgılarından biri, hayal bile edilemeyen ve daha ufacık kısmını bile keşfedemedikleri bu alemde, kendilerine çok ekstra rol biçmeleri. Rastgelelik kavramı, insana göre farklı bir olgu ifade ederken, sistem ise rastgeleliğin kendi içindeki düzenini yaratışın temelinden beri sürdürüyor olabilir.

Bu kadar sınırlı düşünme yapısı ve beş duyu organı ile kesitsel algılama sahibi olan canlılar içerisinde, tüm bu sistemi bu kadar yüzeysel şekilde restgelelik ile itham etmek de bi' yerde yine bu eksik ve bilinç düzeylerindeki sınırlanmaya işaret eder.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Forget

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
bilim sana akıl fikir versin
Allah'ta sana birgün, lokomotifin kendi kendine gitmediğini, buhar, kömür gücüyle, bir motor sayesinde gittiğini, bir lokomotiften Allah'ın kanıtlamayacağını öğrenmeyi nasip etsin kardesim.

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sami Yusuf Aksu
Allah'ta sana birgün, lokomotifin kendi kendine gitmediğini, buhar, kömür gücüyle, bir motor sayesinde gittiğini, bir lokomotiften Allah'ın kanıtlamayacağını öğrenmeyi nasip etsin kardesim.
Tekerleksiz nasıl gitsin onu atlmışsın

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
Tekerleksiz nasıl gitsin onu atlmışsın
kardesim benim bir inancın var çok iyi bir şey kendine göre doğru olan yoldan gitmek istiyorsun bunu anlayabiliyorum. dine yönelmek seni iyi yapmaz kötüde yapmaz. inancını baskalarına kanıtlamana gerek yok. sana tavsiyem dinini, paylaştığın videolar gibi yerlerden öğrenmek yerine git kendi başına benimde yeni başlamış olduğum gibi kuranın türkçe mealini al ve oku. dini öğrenmek için ne bir hacıya hocaya ihtiyacın var nede youtubedaki bu tür şaklabanlara. beni sorarsan ateist değilim tanrı kesin olarak yok demiyorum çünkü onu bilemem. tanrı kesin var da diyemiyorum çünkü bilmiyorum. Müslüman kültürüyle büyüdüm. hala dualar ederim abdestimi alırım ama tam olarak islama uygun yaşamıyorum. benim gönlüm rahat. Kuranı okuyorum araştırıyorum ama okuduktan sonra işte gerçek din bu diyeceğimi zannetmiyorum. kimseyede kendi fikrimi veya inancımı kabul ettirme niyetim yok. Vicdanen rahatım.

Top Bottom