Neler Yeni

Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

penthaL

80+
Benim evrimi yorumlamamın kanıtı yok çünkü benim yorumum islamla aynı ölçüde ve islamında kanıtı yok olsaydı zaten herkes Müslüman olurdu dünya da Müslüman olmayan insan kalmazdı
Ulan evrimin tek bir açıklaması vardır evrim de kanıtlanmış bir doğa yasasıdır sana daha cevap falan yazmayacağım çok net trollsün.

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Siz İslama inanma sebebi olarak mucizelermis gibi cümle kurdunuz çünkü.
Evrim hep değişiyor organlar icin körelmiş işe yaramaz diyorlar mesela bademcikler hakkında sonra bağışıklık sistemine iyi geldiği ogrenilince vazgeciliyor ven simdi körelmiş kabul edildiği zamanda biriyle tartissan bademciklerim körelmiş organlar var kanıt diyeceksin ama değişince ne olacak susup kalacaksın yada
Ernst haeckell neden yalan embriyo çizimleri yapmış bilim adamları bu kadar evrime kesin gözle bakıyorsa
( Evrime türden türe geçiş olduğuna inanmıyorum
İslama inanmasaydimda türden ture geçişe inanmazdım)
Bu bir evrensel kanun değişmesi için çok büyük imovasyonlar lazım bahsettiğin körelmiş organ muhabbetiyle aynı kefeye koyamazsın bu yer çekimine inanmıyorum demek gibi bir şey

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
Ulan evrimin tek bir açıklaması vardır evrim de kanıtlanmış bir doğa yasasıdır sana daha cevap falan yazmayacağım çok net trollsün.
Tamam hocam yazma zaten ben de zaten en baştan beri kanıtlanmış doğa yasası diyorum

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Siz İslama inanma sebebi olarak mucizelermis gibi cümle kurdunuz çünkü.
Evrim hep değişiyor organlar icin körelmiş işe yaramaz diyorlar mesela bademcikler hakkında sonra bağışıklık sistemine iyi geldiği ogrenilince vazgeciliyor ven simdi körelmiş kabul edildiği zamanda biriyle tartissan bademciklerim körelmiş organlar var kanıt diyeceksin ama değişince ne olacak susup kalacaksın yada
Ernst haeckell neden yalan embriyo çizimleri yapmış bilim adamları bu kadar evrime kesin gözle bakıyorsa
( Evrime türden türe geçiş olduğuna inanmıyorum
İslama inanmasaydimda türden ture geçişe inanmazdım)
Türden türe geçiş muhabbeti de ay ben sıkıldım yeter biraz da balina olayım değil canlılar o ortamda yaşamaya çalışıyor hayatta kalıp da buna uyum sağlamaya başlarsa bu 30-40 nesil bile sürebilir ama bazı balık çeşitlerinde mesela 3-4 nesilde bile balıkda kalıcı farklılıklar gözlemleyebiliyoruz

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Abdurrahman
Bu bir evrensel kanun değişmesi için çok büyük imovasyonlar lazım bahsettiğin körelmiş organ muhabbetiyle aynı kefeye koyamazsın bu yer çekimine inanmıyorum demek gibi bir şey
Sen kafanda yercerkimi ile aynı kefeye koyuyorsun sadece. Körelmiş organlar muhabbeti de evrime kanıt olarak gösterilen şeyler arasında ama işe yarar organlar çıkınca donuluyor hemen
Ve siz bilim adamlarının satın alinamayacagini düşünüyorsunuz
Abd nin ıspanak stokları cogaldiginda dünyaya ıspanak güçlendirir tarzı propaganda yaptırdılar ve sattılar ama yalanları sonradan çıktı ortaya yani bilim manipüle edilebilir şuan evrim diye bildiğin şeylerin içinde ufak yada büyük yalanların olma olasiligida vsr

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,394
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Şu kısma kadar iyi gidiyordun da şurdan sonra,
En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.
sıçtın batırdın. Kaynak ne GPT :)) Peki GPT ' nin hangi sürümü? Normal mi Plus mı Pro Plus mı ve Deepseek kullansak sorun olur mu?

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Sen kafanda yercerkimi ile aynı kefeye koyuyorsun sadece. Körelmiş organlar muhabbeti de evrime kanıt olarak gösterilen şeyler arasında ama işe yarar organlar çıkınca donuluyor hemen
Ve siz bilim adamlarının satın alinamayacagini düşünüyorsunuz
Abd nin ıspanak stokları cogaldiginda dünyaya ıspanak güçlendirir tarzı propaganda yaptırdılar ve sattılar ama yalanları sonradan çıktı ortaya yani bilim manipüle edilebilir şuan evrim diye bildiğin şeylerin içinde ufak yada büyük yalanların olma olasiligida vsr
Evrim bir doğa kanunu doğa doğaaa tıpkı yerçekim kanunu gibi benim fikirlerinin evrimde bilimde hiçbir değeri yok ben sana elimizdeki bilgiyi anlatıyorum

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Abdurrahman
Türden türe geçiş muhabbeti de ay ben sıkıldım yeter biraz da balina olayım değil canlılar o ortamda yaşamaya çalışıyor hayatta kalıp da buna uyum sağlamaya başlarsa bu 30-40 nesil bile sürebilir ama bazı balık çeşitlerinde mesela 3-4 nesilde bile balıkda kalıcı farklılıklar gözlemleyebiliyoruz
İnsanlar şuan evrimleşiyor mu o zaman? Yada Evrimin keyfi istedi durduk mu?
Daha 3000 yıl önceki tarih hakkında bile çok çok az bilgimiz varken milyonlarca yıl önce hakkında kesin yorumlar yapmak komik oluyor ve bunlar daha çok yorum üstüne yorum yapılarak sunuluyor

Abdullah021

80+ Bronze
Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.
Sadece İslamla sınırlı tutmuyorum.Herhangi bir dine inanan,inançlı bir insan için evrim olsa ne olmasa ne? Niye bunu savunayım veya niye buna körü körüne karşı çıkayım? Ben bir Müslüman olarak İslama göre yani Kur'an a göre doğru olan neyse onu doğru kabul ederim.Evrimin üzerinde sorgulama,tartışma da doğa bilimleriyle uğraşmayan birini ilgilendirmez,bunu bırakalım da bilim tartışsın.Evrimi savunan arkadaşların,bunu tüm müslümanların kabul etmesi gerekiyormuş gibi konuşmasını çok saçma buluyorum.Herkesin istediğini benimser,inanır.Ben Müslüman olarak kendi dinim,kendi dinimin temel ilimlerini daha yeni öğrenmeye başlamışken neden Evrimi okulda göreyim? Veya niye bunun doğru olduğu iddiasını onaylayayım? Din olarakta,gündelik hayattaki diğer alanlarda da evrimden daha mühim binlerce konu var.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Abdurrahman
Evrim bir doğa kanunu doğa doğaaa tıpkı yerçekim kanunu gibi benim fikirlerinin evrimde bilimde hiçbir değeri yok ben sana elimizdeki bilgiyi anlatıyorum
Doğa kanunu diyince biseyler ha tamam mı oluyor doğa mi yapıyor.
Yercekimine mesela bilimsel olarak isim verilmese sen inanmayacak misin

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
İnsanlar şuan evrimleşiyor mu o zaman? Yada Evrimin keyfi istedi durduk mu?
Daha 3000 yıl önceki tarih hakkında bile çok çok az bilgimiz varken milyonlarca yıl önce hakkında kesin yorumlar yapmak komik oluyor ve bunlar daha çok yorum üstüne yorum yapılarak sunuluyor
Fosiller var elimizde neandertallerin genomu var elimizde big dünyamıza düşüp dinazorları yok eden meteoru bile biliyoruz elimizdeki kanıtlarla konuşuyoruz lütfen kendinizi gülünç hâle getirmeyin ya insanlar değil tüm canlılar evrime devam ediyor ama insan ömrü bunu gözlemlemek için çok uzun bi insan mesela ortalama 4 nesil görebilir eğer 100+ yaşına gelirse 5. Nesili görebilir evrimi gözle görmek için 4 nesil çok az bu yüzden balıklardan örnek verdim ben size bunların üzerindeki evrimi gözlemleyebilecek kadar uzun yaşıyoruz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doğa kanunu diyince biseyler ha tamam mı oluyor doğa mi yapıyor.
Yercekimine mesela bilimsel olarak isim verilmese sen inanmayacak misin
Hocam bakın size sürekli iza ediyorum daha saçma sorularla geliyorsunuz lütfen artık araştırın bi kitap okuyun Allah için araştırın benim söylediklerinizi çürüttüğüm için değil

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
945
İsim
Mehmetcan
Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

Evet Evrim Zaten Var Ama bu konu'da Yazdıklarını okuduğumda senin İnandığın Evrimin Farklı olduğunu anladım

Öncelikle Gerçekte olan Evrim dediğimiz şey İnsanların Bulunduğu ortama ve Koşullara göre Şekillenen şeylerdir

Mesela bir kaç örnek:

-İnsanların Yediği Şeylerden vs. dolayı Çene/Kafa yapısının değişmesi

-İnsanların Hayat Koşullarından dolayı Vücut Yapılarının değişmesi (daha kısa ve zayıf olması gibi)

-Çok sıcak İklimde yaşayan insanların çocuklarının Siyahi Olması

Gibi vs. vs.

Senin İnandığın Yanlış/Saçma Evrim:

-Maymundan İnsana Dönüştük/Evrildik

-Veya İlk İnsanların TV'lerde vs. lanse edildiği Gibi İQ'suz Olup yıllar sonra Yavaş yavaş akıllı olduğu vs. (Tabi iki yeni şeyler öğreniyoruz ve gelişiyoruz Ama ilk insanı iQ'suz degil'di)

Şimdi Gelelim Din konusuna

Bİr mesajında birine Cahil Müslüman Demişsin Cidden Müslüman Olanı cahil mi buluyorsun ???

Gerçi Ben ne anlatıyorum ki muhtmelen İnternette gördüğün 2-3 şeyden etkilenen veya Kafasındaki bazı sorulara cevap bulacak kadar Düşünme yeteneği/İQ sahibi biri olmayan 15-22 yaşında Ateist Birisindir

Cidden ateistliği mantıklı buluyorsun ve İslamı'mı/Tanrıya inanmıyorsun ve İnananlarıda cahil diye mi nitelendiriyorsun 🤣🤣🤣

Ya Cidden uzun uzun İspatlardımda %99.99 İhtimalle hatta yazdıklarına bakarsak %100 ihtimla ile kabullenmek istemeyip Bir şeyler uydurup inkar edeceksin 🤣 (Beni Annesi Babası Müslüman diye Müslüman Olan Hiç Araştırmayan Hiç Düşünmeyen insanlar ile bir tutma emin ol o kadar araştırdım ve Düşündüm ki Neyse boş ver)

-Her şey bir yana Sadece Dışarı çık 360 derece dönerek Etrafını bir gözlemle ve hayatını Düşün Ve En son Sessiz Bir yerde (Tuvalet mesela) Bı düşün Nasıl Her Şey bu kadar Düzenli/Sistematik bir şekilde ilerliyor diye bir düşün ve Bir kaç taşın parçalanması ile nasıl bu kadar İyi bir canlı olduğumuzu düşün

penthaL

80+
Şu kısma kadar iyi gidiyordun da şurdan sonra,

sıçtın batırdın. Kaynak ne GPT :)) Peki GPT ' nin hangi sürümü? Normal mi Plus mı Pro Plus mı ve Deepseek kullansak sorun olur mu?
Ulan asıl kaynak olarak ChatGPT'yi gösterdiğimi kim söyledi cahil? Eğer akademik veya bilimsel makale okuyamayacak kadar okumayı araştırmayı sevmeyen bir cahilseniz "en basitinden gidin aynı güvenilir bilimsel makaleler ile eğitilmiş ChatGPT'ye sorun" dedim ki belki okuma nefretinizin önüne geçer. Ama geçmemiş anlaşılan. Biliyordum senin gibi tiplerin gelip yorumlara şöyle şeyler yazacağını.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,646
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom