Ahahahaha, 3 satır yazı yazmışım sadece cahil dememe kurulmuş, gerisine cevap dahi verememiş. Senin gibi kendini kanıtlamaya çalışan cahilleri biz çok gördük rahat ol.
Tek bir çevirmen yok ki en basitinden kuranı internetten falan okuduğunda farklı farklı çevirmenlerle okuyabiliyorsun hiçbir çevirmen bunu düzgünce çeviremiyorsa arapça bilmeyen adam bu ahlak kitabını nasıl okuyacak
Peki Zeki Arkadaşım Sana Kura'nı Arapların bile tamamen %100 idrak edebildiğini kim söyledi
Mesela Sana türkçe bir şiir/Kitap/Söz gibi vs. Bir şey verseler hepsini İstisnasız %100 Analaybiliyorum/Ordaki anlamı çıkarta biliyorm diye biliyormusun Hayır!
Yani Arapça ana dilleri diye her şeyi anladıkları anlamına gelmiyor
Ve az önce yazdığın şey yanlış Genel Olarak Tüm diller'de Kura'nı Kerim Çevirileri Aynıdır (Kötü niyetle çevrilen veya Çevrilirken bir hata yapılan'lar Hariç) Yani Genel olarak %98 falan aynı
Gelelim senin Asıl kastettiğin ama ne olduğunu/ismini bile bilmediğin şeye Meâl= Anlam'ı , Kur'an'ın Çevirisi Değil Meâl'leri farklıdır bu dille hiçbir alakası yok çünkü Araplarda bile farklı Meâl'ler var
Peki Neden Meâl'ler farklı diye soracaksan çünkü Her insan aynı değil herkes farklı yorumlayabiliyor sesli olsaydı yine neyse ama Kur'an yazılı bir şey olduğu için farklı anlamlar çıkabiliyor mesela Bir yayıncı'sın diyelim ve Chat'e biri Abi Oyun sıktı Başka oyun geç dese tam olarak adamın ifadesini anlatabilir misin yani belki nazikçe Söyledi belki Sert bir şekilde küfür edercesine bilemeyiz değil mi?
İşte Meal'de bunun gibi Biri Burda bu denmek istemiş diyeri burda bu denmek istemiş diyoyor fikir ayrılığı oluyor vs. Bu yüzden farklı meâl'ler var
Tıpkı mezhepler gibi mesela Kadına elleyince abdest bozulma olayı:
Öncelikle Bir rivayete göre Bir gün peygamber efendimiz otururken (bir sekil'de hatırlamıyorum nasıl oluyordu) Bir eşinin eli Ona Değiyor ve sonra Gidip Abdest Almış Sonra Namaz kılmış
Şimdi Hanifi mezhebinin Kurucusu Ebu Hanife diyor ki Peygamber efendimizin
O sırada Abdest'i Olmadığı için Namaz kılmak için gidip abdest alıyor
Ama Şafi Mezhebi'nin kurucusu İmam'ı Safi İse Hayır Hanımı'nın eli değdiği için abdest'i bozuluyor bu yüzden namaz kılmak için gidip tekrar abdest alıyor demiş
Kur'an meâl'leride bunun gibi insanlar farklı yorumluyor bu yüzden farklı meâl'ler var
Yani sende gidip Tamamen türkçe okuyup Kendince yorumlayıp ona göre yaşayabilirsin (Tabi bunun için birazda bilgi/ilim sahibi olman gerekiyor vs.)
Peki Zeki Arkadaşım Sana Kura'nı Arapların bile tamamen %100 idrak edebildiğini kim söyledi
Mesela Sana türkçe bir şiir/Kitap/Söz gibi vs. Bir şey verseler hepsini İstisnasız %100 Analaybiliyorum/Ordaki anlamı çıkarta biliyorm diye biliyormusun Hayır!
Yani Arapça ana dilleri diye her şeyi anladıkları anlamına gelmiyor
Ve az önce yazdığın şey yanlış Genel Olarak Tüm diller'de Kura'nı Kerim Çevirileri Aynıdır (Kötü niyetle çevrilen veya Çevrilirken bir hata yapılan'lar Hariç) Yani Genel olarak %98 falan aynı
Gelelim senin Asıl kastettiğin ama ne olduğunu/ismini bile bilmediğin şeye Meâl= Anlam'ı , Kur'an'ın Çevirisi Değil Meâl'leri farklıdır bu dille hiçbir alakası yok çünkü Araplarda bile farklı Meâl'ler var
Peki Neden Meâl'ler farklı diye soracaksan çünkü Her insan aynı değil herkes farklı yorumlayabiliyor sesli olsaydı yine neyse ama Kur'an yazılı bir şey olduğu için farklı anlamlar çıkabiliyor mesela Bir yayıncı'sın diyelim ve Chat'e biri Abi Oyun sıktı Başka oyun geç dese tam olarak adamın ifadesini anlatabilir misin yani belki nazikçe Söyledi belki Sert bir şekilde küfür edercesine bilemeyiz değil mi?
İşte Meal'de bunun gibi Biri Burda bu denmek istemiş diyeri burda bu denmek istemiş diyoyor fikir ayrılığı oluyor vs. Bu yüzden farklı meâl'ler var
Tıpkı mezhepler gibi mesela Kadına elleyince abdest bozulma olayı:
Öncelikle Bir rivayete göre Bir gün peygamber efendimiz otururken (bir sekil'de hatırlamıyorum nasıl oluyordu) Bir eşinin eli Ona Değiyor ve sonra Gidip Abdest Almış Sonra Namaz kılmış
Şimdi Hanifi mezhebinin Kurucusu Ebu Hanife diyor ki Peygamber efendimizin
O sırada Abdest'i Olmadığı için Namaz kılmak için gidip abdest alıyor
Ama Şafi Mezhebi'nin kurucusu İmam'ı Safi İse Hayır Hanımı'nın eli değdiği için abdest'i bozuluyor bu yüzden namaz kılmak için gidip tekrar abdest alıyor demiş
Kur'an meâl'leride bunun gibi insanlar farklı yorumluyor bu yüzden farklı meâl'ler var
Yani sende gidip Tamamen türkçe okuyup Kendince yorumlayıp ona göre yaşayabilirsin (Tabi bunun için birazda bilgi/ilim sahibi olman gerekiyor vs.)
QLFKALFLALVLALGKA adam bana mealin açıklamasını yapmış bir de bi şiiri bir kitabı neden %100 tam anlamayayım o dile hakimsem ve biraz da araştırarak kelimelerin farklı anlamlarını anlayabilirim? Neyse konu zaten evrimle alakalı + dinine saldırdığım falan da yok yazılanları oku konuya kalabalık yaratma hocam evrim hakkında herhangi bir fayda sağlamayacaksan. Bir de yok şunu tam anlayamazsın falan filan yorum yapmışsın hocam gerçekten saygısızlık yapmaya çalışmıyorum da mezhepler ve hadislerden banane burda
Çünkü kanıt yok tamam mı yok nasıl bi adamsan hala anlamıyorsun ben evrimi islama göre yorumladığım için ve islamında kanıtı olmadığı için yok tamam mı yok yok yok umarım anlamışsındır
İslamın Kanıt'ı Yok Derken Hocam ???? yani Bilmiyorum farkındamısınız Ama Kanıt dediğimiz şey sadece Şuan Olan Veya İlle'de gözle Görülür bir şey olmasına gerek yok ama o bile var Ya i sadece Beynimizi Kullanmamız Bile İslamı Kanıtlar
He Belki ! İslam'ı %100 Doğru diye kanıtlamaz diye düşünebikirisniz ama çevremiz'deki şeyler ve Zihnimiz En azından Bir yaratıcı olduğunu %100 Kanıtlar he Kanıtlar derken Açık görüşlü olan insanlara Yoksa 2-3 video'dan etkilenip Ateist Olan Ve ne dersen de vazgeçmeyecek olan şahıslar hariç
Yani Uunutmayın insan oğlu Nefis Vardır Kur'an'a İnanmayan Biri bile Nefis dediğimiz şeyi inkar edemez Bazı insanlar ne olursa Olsun İnanmak istemediği şeye inanmazlar yani Peygamberlere mucize göster diyen insanlar'da mesela Büyü diyerek inkar etmişti
Yani emin olun Yaratıcı Onu Huzuruna Çarsa Kendini ve gücünü gösterse ve sonra tekrar dünyaya Yollasa, Yok Rüyaydı bı an halinizasyon gördüm ,Yok Bunlar yalandı Uzaylılar veya devlet gizli bir şey yaptı bana Diye inkar edecek milyonlarca insan var
Önce Bı süper nova patlaması vs. Oldu sonra vs. vs. Dünya Oluştu sonra vs. vs. hücreler falan Yaşam Oluştu vs. ne kısmetse Sonra Her Yaşam düzenli şekilde devam etti yani onlarca gezegen arasında Dünya adlı bir gezegen %00000000000000000.1 ihtimal ile yaşam canlı vs. Oluştu Sonra Yine %0000000⁰0⁰00000000.1 İhtimal İle Oluşan canlılar mükemmel bir şekilde uyumlu oluştu Doğa/Hayvanlar vs. Her şey mükemmel şekilde oluştuktan sonra yine Onlarca hayvan İçinden Maymun Dediğimiz hayvan Zekileşti ama hepsi değil bir kısmı Sonra İnsan oldular vs.
Ya cidden devam ederdim'de Gülmekten yarıldım ve Sorunun Cevabı Evet Gerçekten Tüm Dünya'nın ve bu düzenin Şansa O kadar olasılık içinde oluştuğuna inanan İnsanlar var
Yani garip Bence kör olmayan ve Kafası çalışan herhangi bir insan hatta sadece olasılıkları bilen bir insan bile Bu inanmaz ama neyse
QLFKALFLALVLALGKA adam bana mealin açıklamasını yapmış bir de bi şiiri bir kitabı neden %100 tam anlamayayım o dile hakimsem ve biraz da araştırarak kelimelerin farklı anlamlarını anlayabilirim? Neyse konu zaten evrimle alakalı + dinine saldırdığım falan da yok yazılanları oku konuya kalabalık yaratma hocam evrim hakkında herhangi bir fayda sağlamayacaksan. Bir de yok şunu tam anlayamazsın falan filan yorum yapmışsın hocam gerçekten saygısızlık yapmaya çalışmıyorum da mezhepler ve hadislerden banane burda
Evrim konusunda zaten bir şeyler dedim konu sahibine
Gelelim sana Öncelikle Zaten Her şeyi %100 anlayabilirim dediğine düşünürsek uzatmanın pekte anlamı yok günümüzdeki Edebiyatçılar bile bazen bir şeyin tam anlamını daha doğrusu orada kastetmek istediğini anlayamıyabiliyor
Ben sana Tam olarak anlayamayacağın şeyler olabilir derken mesela bir kelimenin ne anlama geldiğini vs. Anlauamamktan bahsetmedim Orada bahsetmek istediği veya yapılması gereken çıkraımdan bahsettim He Tabi çoğunu anlarız ama bazen anlayamayacağız Daha doğrusu %100 doğru diyebileceğimiz bir yorum yapamayacagımız şeyler olabilir
Ayrıca Dünya Genelin'de hangi dinden olursa Olsun Edebiyat Camiasında ki tanınan nerdeyse herkes Kur'an'ı Çok büyük bir edebi eser olarak görür hatta kurandan ilham aldığını söyleyen Yabancı bilinen edebiyatçılarda vardır
Global'de Edebiyatçılar Kur'an gibi bir Eserin benzerini Yazılamayacağını kabul etmişlerdir.
Hatta 1 Yazar (İsmini Unuttum) Kur'an'nın benzerini yazabileceğini iddia Etmiş ve aylar sonra sadece bir ayet yazmış ve Bir toplantıda/buluşmada Onlarca edebiyatçının önünde okumuş ve Tüm herkes Gülmüş (tabi bu olayı edebiyat hocamdan duymuştum ne kadar gerçek onu bilemem ama Adam türkeyenin en iyi ünilerinden birinden mezunda uydurma ıştır diye düşünüyorum)
Ayıca: Eğer kulumuz Muhammed (asm)'e indirdiğimizden şüphe içindeyseniz, haydi onun gibi bir sûre getiriniz ve eğer doğru iseniz; Allah'tan başka bütün yardımcılarınızı da çağırınız."(Bakara, 2/23)
"De ki: And olsun, eğer insanlar ve cinler şu Kur'ân'ın bir benzerini getirmek için toplansalar, yine onun benzerini getiremezler. Birbirlerine arka çıkıp yardım etseler de."(İsra, 17/88)
"Yoksa onu uydurdu mu diyorlar? De ki: Öyle ise siz de onun benzeri on uydurulmuş (dahi olsa) sure getiriniz. (Hatta) eğer doğru iseniz, Allah'dan başka çağırabildiklerinizi de çağırınız."(Hud, 11/13)
"Yok eğer bunun üzerine size cevap vermedilerse, artık bilin ki, bu Kur'ân ancak Allah'ın ilmiyle indirilmiştir. O'ndan başka ilâh yoktur. Artık Müslüman oluyorsunuz, değil mi?" (Hud, 11/14)
İnternetten edebiyatçılarında kuran hakkında ne dediklerine bak istersen
Bu arada Gülerek Alay geçerce cevap vermek yerine düzgün'ce cevap verki seviyeli ve iyi bir Münazaramız olsun
Ayrıca meal Anlattım çünkü Kuranın farklı farklı çevirileri olduğunu iddia ettin evet bazı çevrilemeyen kelimeler olabilir o ayrı ama senin dediğin gibi farklı farklı çeviriler yok
İslamın Kanıt'ı Yok Derken Hocam ???? yani Bilmiyorum farkındamısınız Ama Kanıt dediğimiz şey sadece Şuan Olan Veya İlle'de gözle Görülür bir şey olmasına gerek yok ama o bile var Ya i sadece Beynimizi Kullanmamız Bile İslamı Kanıtlar
He Belki ! İslam'ı %100 Doğru diye kanıtlamaz diye düşünebikirisniz ama çevremiz'deki şeyler ve Zihnimiz En azından Bir yaratıcı olduğunu %100 Kanıtlar he Kanıtlar derken Açık görüşlü olan insanlara Yoksa 2-3 video'dan etkilenip Ateist Olan Ve ne dersen de vazgeçmeyecek olan şahıslar hariç
Yani Uunutmayın insan oğlu Nefis Vardır Kur'an'a İnanmayan Biri bile Nefis dediğimiz şeyi inkar edemez Bazı insanlar ne olursa Olsun İnanmak istemediği şeye inanmazlar yani Peygamberlere mucize göster diyen insanlar'da mesela Büyü diyerek inkar etmişti
Yani emin olun Yaratıcı Onu Huzuruna Çarsa Kendini ve gücünü gösterse ve sonra tekrar dünyaya Yollasa, Yok Rüyaydı bı an halinizasyon gördüm ,Yok Bunlar yalandı Uzaylılar veya devlet gizli bir şey yaptı bana Diye inkar edecek milyonlarca insan var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Olur mu knk Ne rastgelesin Şimdi anlatayım
Önce Bı süper nova patlaması vs. Oldu sonra vs. vs. Dünya Oluştu sonra vs. vs. hücreler falan Yaşam Oluştu vs. ne kısmetse Sonra Her Yaşam düzenli şekilde devam etti yani onlarca gezegen arasında Dünya adlı bir gezegen %00000000000000000.1 ihtimal ile yaşam canlı vs. Oluştu Sonra Yine %0000000⁰0⁰00000000.1 İhtimal İle Oluşan canlılar mükemmel bir şekilde uyumlu oluştu Doğa/Hayvanlar vs. Her şey mükemmel şekilde oluştuktan sonra yine Onlarca hayvan İçinden Maymun Dediğimiz hayvan Zekileşti ama hepsi değil bir kısmı Sonra İnsan oldular vs.
Ya cidden devam ederdim'de Gülmekten yarıldım ve Sorunun Cevabı Evet Gerçekten Tüm Dünya'nın ve bu düzenin Şansa O kadar olasılık içinde oluştuğuna inanan İnsanlar var
Yani garip Bence kör olmayan ve Kafası çalışan herhangi bir insan hatta sadece olasılıkları bilen bir insan bile Bu inanmaz ama neyse
Tüm evren Allah'ın varlığını haykırıyor. Samimi bir şekilde ararsan Allah'ı bulursun. Şu anki bilgiler evrenin Big Bang hadisesiyle oluştuğunu gösteriyor. O zamandan bu zamana geçen milyar yılı düşün ve sonuca bak! Şu dünyanın ve evrenin günümüzdeki haline gelmesi için trilyonlarca kez tesadüf olması lazım. En ufak bir hatada zincir bozulur ve süreç başa döner. Bir akıl, irade olmadan tesadüf eseri bunların oluşabileceğine ihtimal veriyorsan ben sana ne anlatayım!
"Issus coleoptratus" isimli böcekte, basit makinelerde sık sık kullanılan dişli mekanizmasının uzun yıllardır var olduğu saptanmış. Buyrun ufkunuzu iki katına çıkarmaya.
eksiseyler.com
Ateistlerin argümanlarından biri de kötülük sorunudur. Neden Allah kötülüğe müsaade ediyor? Neden sınanmak zorundayız? Bunları elbette bende düşündüm ve cevabını buldum. Sınanmadan bir insanın iyi veya kötü olduğu anlaşılamaz. Mesela yıllar geçip çeşitli şekillerde sınandıkça aslında o kadar da iyi bir insan olmadığımı anladım. Hayat gerçekten zor ve kim olduğun sınandıkça anlaşılıyor. Allah bizlerden sadakat bekliyor ve sadakati ölçmenin en iyi yolu sınanmaktır. Ha şimdi haddini aşıp başka bir yol bulunamaz mıydı diyebilirsin. Eğer bu evreni yaratan, her şeyin varlık sebebi olan Allah'tan haşaa daha zeki ve bilgili olduğunu düşünüyorsan ben sana ne diyeyim!
evvel zaman içinde kalbur saman içinde pireler berber diazorlar sinek iken küçük bir darwincik varmış herşeyin tesadüf olduğuna inandığından anne ve babası onu parmak çocuk gibi ormana terk etmiş ve daha sonra çeşitli okullara gitmiş olsada zeka geriliği ve söyledikleri safsatavari sözlerden dolayı birçok yerden kovulmuş ve dışlanmıştır.
Evrim ağacı dahil birçok sitede yayınlanmayan ama benim arşivde duran Darwininin : Türkler aşağılık bir ırktır ifadesinin yer aldığı orjinal metin.
Aşağılık senin sülelandir. Senin gibi kendini dünyanın efendisi zanneden bütün ingilizlerdir.