Neler Yeni

Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,596
İsim
İsmi ismi.
13'lük Berke tüm bilim camiasını savunma üzerine olan yüce kutsal görevi kendine üstlenmiş. Allah tesir halk eylesin. Cümleten...
dayı sen gay değil miydin la durumuna göre fazla imanlı ve özgüvenli konuşmuşsun.

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
Tek bir çevirmen yok ki en basitinden kuranı internetten falan okuduğunda farklı farklı çevirmenlerle okuyabiliyorsun hiçbir çevirmen bunu düzgünce çeviremiyorsa arapça bilmeyen adam bu ahlak kitabını nasıl okuyacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evrimi kendine göre yorumlayabilirsin kendi düşüncelerin olabilir ama bunun hiçbir anlamı olmaz darwinin tek farkı bunu iddia eden ilk kişi olması yoksa bilimsel bir teori değil di biz kanıtlayana kadar
İste öbür arkadaş yorumlayamazsın diyor herhalde yoksa neden bana saldırırcasına hitaplarda bulunsun ki. Anlamı olmaması konusunda benim için gayet anlamı var mesela ben evrim sayesinde neden kuyruk sokumu denen bir kemiğe sahibiz anlayabiliyorum ve evrimin kanıtlandığını da biliyorum dikkatli bakarsan ikimizin zaten neydeyse çelişen düşüncesi yok

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Evrimle ilgili belgesellere bakarsanız hep varsayımlarla doludur.Kısacası hep tahminlere dayanır evrim.Zaman makinesiyle gözlem yapamadığımız sürece kimsenin büyük konuşmaması lazım
Dinine saygısızlık yapmak istemiyorum da Hz Muhammed mağaraya sağlandığında ağı örümcek miydin Hz İbrahim i yakmayan ateş miydin de böyle konuşuyon hocam eğer öyleyse saygı duyup konuya yazmayı bırakırım

İste öbür arkadaş yorumlayamazsın diyor herhalde yoksa neden bana saldırırcasına hitaplarda bulunsun ki. Anlamı olmaması konusunda benim için gayet anlamı var mesela ben evrim sayesinde neden kuyruk sokumu denen bir kemiğe sahibiz anlayabiliyorum ve evrimin kanıtlandığını da biliyorum dikkatli bakarsan ikimizin zaten neydeyse çelişen düşüncesi yok
İkimizin çeliştiği noktalar Kuran'da ki yaratılış ve evrimdeki yaratılış + olarak bilgi eksikliğinden dolayı yanlış birşeyden bahsedince diğer Arkadaş tilt oluyor o da haklı zaten kaç sayfa boyunca adamın üstüne gelmişler haklı oldugu konudan mağarada adamları

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765
Konu hakkında Kur'an'ı savunan kimse bunu söylemiyor bile illaha arapça bilmeliymişim anlamak için zaten kuranı kerimin bu tarz konulara dahil olması aşırı saçma ahlak kitabı bu ahlak bilimsel bir kitap değil dinler de bilimsel değil insan inanmak istediğine inanır
Tabii ki insan istediğine inanır ama bu konuyla alakası olmasının sebebi evrimin bazı insanların yorumuna göre islama ters düşmesi ve bu çeviri işini de gerçekten kafana çok takma Türkçe bir şekilde okuyan adam illa soru işareti olsa da okuduktan sonra okumadığı haline göre kesinlikle bir değişim yaşar

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Abdurrahman
Dinine saygısızlık yapmak istemiyorum da Hz Muhammed mağaraya sağlandığında ağı örümcek miydin Hz İbrahim i yakmayan ateş miydin de böyle konuşuyon hocam eğer öyleyse saygı duyup konuya yazmayı bırakırım
Mucizelere İnanilma sebebi SONSUZ Güçteki ALLAH'A inanmaktır. Biz ALLAH'ın varlığını kabul ettiğimiz için ve sonsuz güçte kabul ettiğimiz için hersey onun için kolay
Kimsenin mucizeleri okuyarak ALLAH a inanılması beklenmiyor
ALLAH a inanıp mucizelere inanılması bekleniyor.

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765

İkimizin çeliştiği noktalar Kuran'da ki yaratılış ve evrimdeki yaratılış + olarak bilgi eksikliğinden dolayı yanlış birşeyden bahsedince diğer Arkadaş tilt oluyor o da haklı zaten kaç sayfa boyunca adamın üstüne gelmişler haklı oldugu konudan mağarada adamları
Kur andaki ve evrimdeki yaratılış eğer o şekilde yorumlarsan aynı bile olur sonuçta yaratıcı ister direk yaratır ister aşamalı olarak düzen içinde yaratır

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Tabii ki insan istediğine inanır ama bu konuyla alakası olmasının sebebi evrimin bazı insanların yorumuna göre islama ters düşmesi ve bu çeviri işini de gerçekten kafana çok takma Türkçe bir şekilde okuyan adam illa soru işareti olsa da okuduktan sonra okumadığı haline göre kesinlikle bir değişim yaşar
Evrimi iyice araştırıp kuranın da mealini okursanız yeterli bilgi birikimine ve evrimle İslam'ın neden geliştiğini anlarsınız hocam diğerlerine göre gayet saygılı bi tartışmaydı teşekkür ederim

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765
Ulan geçmişte olduğundan daha fazla kanıta ve veriye sahibiz çünkü. Sadece elimizdeki bilgiler çoğaldı, evrime bakış açımızda bir değişiklik olmadı. Evrimin kelime anlamı türler arasındaki değişimdir zaten. Sen ne tür bir manyaksın ya. Ayrıca senden birileri kanıt isteyince niye 40 takla atıp hala söylediğin şeye dair tek bir dayanak atmıyorsun?
Çünkü kanıt yok tamam mı yok nasıl bi adamsan hala anlamıyorsun ben evrimi islama göre yorumladığım için ve islamında kanıtı olmadığı için yok tamam mı yok yok yok umarım anlamışsındır

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Mucizelere İnanilma sebebi SONSUZ Güçteki ALLAH'A inanmaktır. Biz ALLAH'ın varlığını kabul ettiğimiz için ve sonsuz güçte kabul ettiğimiz için hersey onun için kolay
Kimsenin mucizeleri okuyarak ALLAH a inanılması beklenmiyor
ALLAH a inanıp mucizelere inanılması bekleniyor.
Hocam evrim bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey nasıl ki biyoloji varsa fizik varsa ki bunları da reddetmezsin herhalde biyolojinin temel bilimlerinden biri evrimdir bahsettiğiniz varsayım evrimle alakalı bi durum değil sizin p izlediğiniz belgesellerde geçmişte yaşananların varsayımıyla anlatım sağlanıyor bu varsayım da elimizdeki kaynaklara ve fosillere göre yapılıyor yani evrimi çürüttüğünüze inandığınız cümle de şimdi kurulduğunuz cümle kadar saçma

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765
Evrimi iyice araştırıp kuranın da mealini okursanız yeterli bilgi birikimine ve evrimle İslam'ın neden geliştiğini anlarsınız hocam diğerlerine göre gayet saygılı bi tartışmaydı teşekkür ederim
Rica ederim hocam ama gerçekten çelişmiyor ben kendi yaşadığım yerdeki hocalarla da iletişime geçtim ve hem kur an a hemde aynı zamanda evrimin varlığına inanmak hiç bir sorun çıkarmıyor yeter ki kur andaki herhangi bir ayete karşı çıkmayalım ki bir az öncede herhangi bir ayete nasıl karşı çıkmadığımı anlattım

penthaL

80+
Çünkü kanıt yok tamam mı yok nasıl bi adamsan hala anlamıyorsun ben evrimi islama göre yorumladığım için ve islamında kanıtı olmadığı için yok tamam mı yok yok yok umarım anlamışsındır
Neyin kanıtı yok oğlum ne anlatıyorsun sen? :D

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765
Neyin kanıtı yok oğlum ne anlatıyorsun sen? :D
Benim evrimi yorumlamamın kanıtı yok çünkü benim yorumum islamla aynı ölçüde ve islamında kanıtı yok olsaydı zaten herkes Müslüman olurdu dünya da Müslüman olmayan insan kalmazdı

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Abdurrahman
Hocam evrim bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey nasıl ki biyoloji varsa fizik varsa ki bunları da reddetmezsin herhalde biyolojinin temel bilimlerinden biri evrimdir bahsettiğiniz varsayım evrimle alakalı bi durum değil sizin p izlediğiniz belgesellerde geçmişte yaşananların varsayımıyla anlatım sağlanıyor bu varsayım da elimizdeki kaynaklara ve fosillere göre yapılıyor yani evrimi çürüttüğünüze inandığınız cümle de şimdi kurulduğunuz cümle kadar saçma
Siz İslama inanma sebebi olarak mucizelermis gibi cümle kurdunuz çünkü.
Evrim hep değişiyor organlar icin körelmiş işe yaramaz diyorlar mesela bademcikler hakkında sonra bağışıklık sistemine iyi geldiği ogrenilince vazgeciliyor ven simdi körelmiş kabul edildiği zamanda biriyle tartissan bademciklerim körelmiş organlar var kanıt diyeceksin ama değişince ne olacak susup kalacaksın yada
Ernst haeckell neden yalan embriyo çizimleri yapmış bilim adamları bu kadar evrime kesin gözle bakıyorsa
( Evrime türden türe geçiş olduğuna inanmıyorum
İslama inanmasaydimda türden ture geçişe inanmazdım)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,616
Üyeler
168,467
Son üye
evans_xp
Top Bottom