Neler Yeni

Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Abdurrahman
Fosiller var elimizde neandertallerin genomu var elimizde big dünyamıza düşüp dinazorları yok eden meteoru bile biliyoruz elimizdeki kanıtlarla konuşuyoruz lütfen kendinizi gülünç hâle getirmeyin ya insanlar değil tüm canlılar evrime devam ediyor ama insan ömrü bunu gözlemlemek için çok uzun bi insan mesela ortalama 4 nesil görebilir eğer 100+ yaşına gelirse 5. Nesili görebilir evrimi gözle görmek için 4 nesil çok az bu yüzden balıklardan örnek verdim ben size bunların üzerindeki evrimi gözlemleyebilecek kadar uzun yaşıyoruz
Fosiller mesela neden ara form olarak yorumlanıyor mesela evrim hiç dusunulmemis olsa o fosiller belkide farklı tür olarak kabul edilecekti arada benzerlik olması ara form olarak Yorumlaniyor
Mesela insanlar hariç başka türler evrimlesiyor mu suanda.
Mesela köpek gibi hayvanlar neden insanlara adaptasyon olmaya çalışmıyor

penthaL

80+
Fosiller mesela neden ara form olarak yorumlanıyor mesela evrim hiç dusunulmemis olsa o fosiller belkide farklı tür olarak kabul edilecekti arada benzerlik olması ara form olarak Yorumlaniyor
Şuraya bak, cehalet akıyor şakır şakır. Yok abi, bu ülke hayatta eğitilmez, mümkünatı yok.

kuzeykore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
adem
Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.
kanıtlanmadı evrim teorisi ama bende inanıyorum ama kanıtlanmadı

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Köpeklerin atası kurtlardı zaten insan onları bilinçli adaptasyon ile evcilleştirdi ve köpekler ile kurtlar ayrı bir tür olarak bu cevap da tatmin etmediyse sabaha kadar sana birşeyler yazsam seni tatmin etmez kral ben seni tatmin edemiyorum sen en iyisi sözler köşkü falan izle

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
O zaman allaha karşı çıkıyosun sen şuan hem evrimi hemde ilk insanı savunuyosun
Yorum yapmadan önve konuyu okusan mı acaba 6 sayfa boyunca bunu tartıştık ve anlattım

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kenan Fetheden
Dinine saygısızlık yapmak istemiyorum da Hz Muhammed mağaraya sağlandığında ağı örümcek miydin Hz İbrahim i yakmayan ateş miydin de böyle konuşuyon hocam eğer öyleyse saygı duyup konuya yazmayı bırakırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

İkimizin çeliştiği noktalar Kuran'da ki yaratılış ve evrimdeki yaratılış + olarak bilgi eksikliğinden dolayı yanlış birşeyden bahsedince diğer Arkadaş tilt oluyor o da haklı zaten kaç sayfa boyunca adamın üstüne gelmişler haklı oldugu konudan mağarada adamları
Dinim ne alaka? Onların bilimsel veya bir şeysel olmaya ihtiyacı yok adı üstünde hepsi ibretlik gelecek nesilleri ahlaklı kılmak için anlatılan mucizeler.Gerçekte olmasa bile bir şey değişmiyor yani

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Abdurrahman
Köpeklerin atası kurtlardı zaten insan onları bilinçli adaptasyon ile evcilleştirdi ve köpekler ile kurtlar ayrı bir tür olarak bu cevap da tatmin etmediyse sabaha kadar sana birşeyler yazsam seni tatmin etmez kral ben seni tatmin edemiyorum sen en iyisi sözler köşkü falan izle
Son soruya cevap vermişsin sadece ve sözler köşkü gibi kanallar asıl tam size göre birbirinizi yiyorsunuz genelde,sen kendini bilim sandığın için beni dışarı atarak konusuyorsun
Kırmızı asa serisini izlersen bilime bakış açın değişir biraz ben bilime inanır güvenirim ama tapmam veya herseye inanmam
İslama inanmasaydimda evrime ( türler arası geçiş özellikle) inanmayacaktim

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Dinim ne alaka? Onların bilimsel veya bir şeysel olmaya ihtiyacı yok adı üstünde hepsi ibretlik gelecek nesilleri ahlaklı kılmak için anlatılan mucizeler.Gerçekte olmasa bile bir şey değişmiyor yani
Hocam lütfen benim tüm yazdıklarımı okuyun gerçekten sıkıldım yazdıklarımı tekrar etmeye

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,394
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Ulan asıl kaynak olarak ChatGPT'yi gösterdiğimi kim söyledi cahil? Eğer akademik veya bilimsel makale okuyamayacak kadar okumayı araştırmayı sevmeyen bir cahilseniz "en basitinden gidin aynı güvenilir bilimsel makaleler ile eğitilmiş ChatGPT'ye sorun" dedim ki belki okuma nefretinizin önüne geçer. Ama geçmemiş anlaşılan. Biliyordum senin gibi tiplerin gelip yorumlara şöyle şeyler yazacağını.
Cahil derken kiminle konuştuğunu bile bilmiyorsun çocuk sen okul okurken ben başarıdan başarıya atlıyordum tahsilatın ne senin de insanlara cahil diyebiliyorsun 2 bir şey okuyan kendini alim sanıyor, sefih seni.

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Son soruya cevap vermişsin sadece ve sözler köşkü gibi kanallar asıl tam size göre birbirinizi yiyorsunuz genelde,sen kendini bilim sandığın için beni dışarı atarak konusuyorsun
Kırmızı asa serisini izlersen bilime bakış açın değişir biraz ben bilime inanır güvenirim ama yapmam veya herseye inanmam
Umrumda değil hocam inandıklarınız dediğim gibi size birşeyler anlatmayı kestim ben dinlemiyorsun karşındakini bana kırmızı asa diye dizi falan öneriyorsun neye inandığın da umrumda değil

Benim işim gücüm yok 6 sayfa forum okuyacam öylemi , kendi fikrimi belirttim ben adama sana ne oluyo hoca ?:d
Direkt konunun ortasına atladığın için bahsettiğin konu falan konuşuldu o yüzden sana oku demiş

Kırmızı asa serisini izlersen bilime bakış açın değişir biraz ben bilime inanır güvenirim ama tapmam veya herseye inanmam
Hangi soruya cevap vereyim son bir soru daha sor hadi sorduklarının arasında en sorulabilecek soru köpeklerle ilgili olduğundan ona yanıt verdim kusura bakma ama sorduğun tüm sorular birbirinden mantıksız

penthaL

80+
Cahil derken kiminle konuştuğunu bile bilmiyorsun çocuk sen okul okurken ben başarıdan başarıya atlıyordum tahsilatın ne senin de insanlara cahil diyebiliyorsun 2 bir şey okuyan kendini alim sanıyor, sefih seni.
Ahahahaha, 3 satır yazı yazmışım sadece cahil dememe kurulmuş, gerisine cevap dahi verememiş. Senin gibi kendini kanıtlamaya çalışan cahilleri biz çok gördük rahat ol. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,622
Üyeler
168,468
Son üye
bruskcan
Top Bottom