Neler Yeni

Evrim bir GERÇEKTİR.

penthaL

80+
Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Yani günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır. Bilimsel teorinin ne olduğunu bilmiyorsanız gidip öğrenebilirsiniz. Evrimi kanıtlayan, bilimsel çalışma, genom ve bulgu içeren bilimsel makaleleri Nature.com ve Science.org gibi dünyanın en ünlü iki bilim dergisinde de bulabilirsiniz. Eğer isterseniz ben size yollayabilirim.

Eğer bilimsel makaleleri ve çalışmaları okumuya üşeniyorsanız, gidin ve hazır bilgi için en basitinden ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. ChatGPT de tüm verileri akademik makalelerden ve bilimsel çalışmalardan alıyor zaten. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir. Diğer konular gibi bu konuyu da kirletmeye çalışanlara moderatörler müdahale ederse sevinirim.

zPastwL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
zPastwL
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199092456241/
Steam ID
76561199092456241
Discord
zpastwl
Twitch
zPastwL
YouTube
zPastwL
geliyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten diğer kavga çıkan felsefe konularıda sizinmiş geleceklerini biliyorsunuzdur muhtemelen .d

• Beğen
Reaksiyonlar: dlep

canxdev

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kurt
Sudan mı oldun yani? HÜĞP diye içine çektiğin bi anda yok olan sudan koca bir davar mı oldun?
Puahaha
Ancak, evrim teorisi canlıların ilk olarak nasıl ortaya çıktığını (yani cansız maddelerden canlılığın nasıl başladığını) tam olarak açıklayamaz.

penthaL

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sudan mı oldun yani? HÜĞP diye içine çektiğin bi anda yok olan sudan koca bir davar mı oldun?
Puahaha
Ancak, evrim teorisi canlıların ilk olarak nasıl ortaya çıktığını (yani cansız maddelerden canlılığın nasıl başladığını) tam olarak açıklayamaz.
İlk canlının yani first universal common ancestor'un (FUCA) nasıl ortaya çıktığı evrimin konusu değil zaten, abiyogenezin konusu cahil evladım. Ve senin basitleştirip kendince alay ettiğin şekilde sudan insan olmadık. 4.5 milyar yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Senin aklının ermeyeceği bir süre bu. Sana burada evrimi baştan sona anlatmayacağım, anlatsam da fayda etmeyecek zaten. Evrim teorisi evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklıyor ki bu da zaten dünyadaki ilk hücrenin nasıl meydana gelmiş olduğuyla alakası olmayan bir konu.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,340
İsim
Berk Atmaca
Puahaha
Az araştır be gülüm. Aşağılamadan fikir alış verişi yapın be yeter sizin gibilerden çektiğimiz. En ufak bir fikir ayrılığında karşı fikre sahip insanları aşağılama küçük görme davranışı sergiliyonuz. Neden?
İlk canlının yani first universal common ancestor'un (FUCA) nasıl ortaya çıktığı evrimin konusu değil zaten, abiyogenezin konusu cahil evladım. Evrim teorisi evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklıyor ki bu da zaten dünyadaki ilk hücrenin nasıl gelmiş olduğuyla alakası olmayan bir konu.
Bak adam sana cevabını nasılda verdi. Gerek kendi araştırdı gerek yapay zekadan yardım aldı ama sonuç olarak aksiyona geçti. Sen gibi "puahaha" yazmadı.

Son düzenleme:

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,734
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
ALLAHa mı inanıcaz yoksa bilime mi birader? Kusura bakma ama ben ALLAHı seçiyorum.
Gecenin 3 buçuğunda bu konu için hesap mı açtın foruma ne tip adamlar doluştu kasti kavga çıkarmaya uğraşıyor birkaç tane bebe

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Alp Kaan CEYLAN
ALLAHa mı inanıcaz yoksa bilime mi birader? Kusura bakma ama ben ALLAHı seçiyorum.
Seçim senin bir şey diyemem ama bende kanıtlanabilen ve hatta ufak gözlemle bile kendin kanıtını bulabileceğin bilim yasalarına inanmayı tercih ederim

Gecenin 3 buçuğunda bu konu için hesap mı açtın foruma ne tip adamlar doluştu kasti kavga çıkarmaya uğraşıyor birkaç tane bebe
Adamın hesabı yeni açtığını fark etmemiştim cidden gecenin 3ünde bunun için hesap açmış :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ali
Seçim senin bir şey diyemem ama bende kanıtlanabilen ve hatta ufak gözlemle bile kendin kanıtını bulabileceğin bilim yasalarına inanmayı tercih ederim

Adamın hesabı yeni açtığını fark etmemiştim cidden gecenin 3ünde bunun için hesap açmış :D
Bilim gavur icadıdır ispatı yoktur oyuna gelmeyin gençler

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,734
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Multi hesap muhtemel zaten bu din konularını açanlar ve tartışma tetikleyici şeyler yazanların %95i hesabı daha dün açmış oluyor.

penthaL

80+
Multi hesap muhtemel zaten bu din konularını açanlar ve tartışma tetikleyici şeyler yazanların %95i hesabı daha dün açmış oluyor.
Dostum öncelikle ben hesabı 6 ay önce açtım. Din konusu da açmadım sadece doğruluğu tamamen kanıtlanmış olan bir bilimsel bilgi içeren ve hiçbir dini hedef almayan bir konu açtım.

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Bilim gavur icadıdır ispatı yoktur oyuna gelmeyin gençler
Kişisel düşüncelere girersek bu şekilde din de arap icadı bana göre :) Gavurlar mı daha çok güven veriyor araplar mı (ki araplarda bakarsan gavur denilebilir) orası da yine sana kalmış

Dostum öncelikle ben hesabı 6 ay önce açtım. Din konusu da açmadım sadece doğruluğu tamamen kanıtlanmış olan bir bilimsel bilgi içeren ve hiçbir dini hedef almayan bir konu açtım.
Senden değil diğer arkadaştan bahsediyor veya "genelde" bu diğer arkadaş gibi kavga çıkarmaya çalışanların konu sahibinin yan hesabı vs olduğunu söyledi sadece

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,734
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Seni kastederek söylediğimi kim söyledi? Hesabı ne zaman açtığını görebiliyorum seni de kastetmedim genelleme de yapmadım %95i dedim ve dediğim şey yanlış değil. Arat din konularını 3 gün önce hesap açmış adam ve din konusu açıyor ya da böyle bu üstteki namazfotoindir.com arkadaş gibi linç toplama yorumu atıyor. Dediğim şey bu konu özelinde değil forum genelinde.

Top Bottom