Neler Yeni

Evrim ile Kuran çelişmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emir
Instagram
13emirvettel5
baktım da islam ve evrim ile alakalı şeyleri hep felsefe de açmışlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

kurandaki neyi çarpıtmışım yazdığım şeyde söyler misiniz?
Evrimle çelişmediğini söylemişsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kenan
Çelişir. Zaten Hem Kur'an hem bilimle çeliştiği için karşı çıkılıyor bu teoriye.

• Al-i İmran Suresi, 47. ayet: "Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken, nasıl bir çocuğum olabilir?" dedi. (Fakat) Allah neyi dilerse yaratır. Bir işin olmasına karar verirse, yalnızca ona "ol" der, o da hemen oluverir."

Güneş ay melekler cinler öte varlıklar bunlar evrimle mi oluştu?

• Nahl Suresi, 12. ayet: Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin emrinize verdi; yıldızlar da O'nun emriyle emre hazır kılınmıştır. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilen bir topluluk için ayetler vardır.

Evrim Tanrıyı kabul etmediğinden evrimdir. Tıpkı islam içerisinde sokulan celaleddin rumi felsefesi gibi düşün hurmadan olduk.
Evrim demek canszı tesadüfi varlıktan canlı varlık oluşmasıdır. İlk safhaları açıklanamadığından sadece oluş süreci teori olarak anlatılır.

Fakat dinde Allah bir an içinde herşeyi yaratıyor çünkü "ZAMANSIZLIK" boyutunda zaten varlar. her şey an içersisinde olup bitti.
Yani Hz.Adem ile Hz.İsa Fatih Sultan mehmed sen ve ben aynı anda dünyaya geldik ama sıralamamız farklı olduğundan farklı alglıyoruz.
Bu süreçten önce veya sonra evrimden bahsedilemez mantık ve akıl dışı olur.
Süper açıklama olmuş bro.
Ayetlerde açıkça evrimin olmadığı net iken ısrarla bir tayfa var Caner taslaman tayfası sanırsın zorla Kur'an'a İslam'a gider evrimi sokuşturur.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
yolcu arslan
Kesinlikle var bir caner taslaman tayfası.

Şüphesiz, Allah Katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "ol" demesiyle o da hemen oluverdi. (Al-i İmran Suresi, 59)

Burada açıkça evrim yok deniliyor. Hz.Adem de babasız Hz.İsa'da babasız. Evrim neresinde?!! Yani Allah ne anneye ne babaya ihtiyaç duymaksızın insan yaratabilir.

Allah'tan bilim gibi bir mucize var. Yoksa gerçekten düşünüyorum mülsümanların işi epey zor olurdu çünkü bilim olmasa en fazla sandalye varsa sanalyeyi yapan mucitte var söyleminin ötesine geçemezdi.

Hayır, Biz hakkı batılın üstüne fırlatırız, o da onun beynini darmadağın eder. Bir de bakarsın ki, o, yok olup gitmiştir. (Allah'a karşı) Nitelendiregeldiklerinizden dolayı eyvahlar size. (Enbiya Suresi, 18)

diyelim ki Allah yok; organlarımız, cinsiyet, sinir sistemi damar vs., milyonlarca yıldız ve güneş ve akıl. Bunlar hiç bana tesadüf gibi gelmiyo

Top Bottom