Neler Yeni

Evrimi kabul edersem dinden cıkmış olur muyum?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Kaynakları konusunda net bir bilgi yok derken dini kaynaklardan bahsediyorsan evet kesinlikleri yok.
Aslında bilimde de kesinlik yok bazı gözlemler ile mantıklı sonuçlar vardır ve doğru yanlış demem ancak bence bir varlığın başlangıcı bulunması bence çok zor bir şey.
Eğer bilim %100 kanıtlar ise(Ki kanıtlanmaz çünkü vaaroluş bu) neden inkar edeyim.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,458
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Aslında bilimde de kesinlik yok bazı gözlemler ile mantıklı sonuçlar vardır ve doğru yanlış demem ancak bence bir varlığın başlangıcı bulunması bence çok zor bir şey.
Eğer bilim %100 kanıtlar ise(Ki kanıtlanmaz çünkü vaaroluş bu) neden inkar edeyim.
AGA DALGA MI GECİYOSUN CİLDİRACAM YA NASİL KANİT YOK NASİL DİYEBİLİRSİN BUNU AKLİM ALMİYOR GÖZÜNÜN ÖNÜNDE HER SEY.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
AGA DALGA MI GECİYOSUN CİLDİRACAM YA NASİL KANİT YOK NASİL DİYEBİLİRSİN BUNU AKLİM ALMİYOR GÖZÜNÜN ÖNÜNDE HER SEY.
Vaaroluşumuz nasıl oldu kanıtını atar mısın?
Gözlemler olur ama kanıtı var mı?
Vaaroluş diyorum ilk insanın vaaroluşu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada DNA benziyor , Kuyruk DNA'mız var ancak ben şurada takılırım.
Mesela değiştiler kimileri peki böyle bir şey olsaydı neden düşünebilen primatlar çıkmadı?
Ayrıca bunu geçtim düşünme yetisi beyin mi yapar ruh mu?
İşte ben burada ruhsuz düşünme olmayacağını söylerim eğer onlarla ortak atadan gelmişsek her türlü düşünen primatlar çıkardı ama primatlar içgüdüleri ile hareket ediyor. Lütfen çıldırıcam fenan diyecekseniz devam etmeyelim.
Düşüncelerimiz zıt he bana cahil diyecekseniz demeyin burada kesinlik yok gözlem var bazı kanıtlar var ama %100 senin atan ile diğer primatlar orak atadan geliyor diyemiyorsan bu doğru değildir.

Son düzenleme:

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,458
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Vaaroluşumuz nasıl oldu kanıtını atar mısın?
Gözlemler olur ama kanıtı var mı?
Vaaroluş diyorum ilk insanın vaaroluşu.
İlk insanın varoluşuna dair kanıt atamam çünkü öyle bir şey yok.
Belirli aşamalardan geçip son halimize geldik. Hâlâ evrim geçirmeye devam ediyoruz. İleride hangi organlarımız körelir ne olur bilemeyiz ama şu anda kuyruğumuz koreldi ve ondan geriye kuyruk sokumumuz kaldı. Bakalım artık binlerce yıllik bir süreç bu. Dünya'nın ve ekosistemin işleyişi de etki ediyor buna. Misal ilk insan türleri Orta Afrika'da çıkmıştır. Neden çünkü iklim ve yeryüzü şekillerinin değişmesinden kaynaklı savan iklimi çıkmıştır ve uzun boylu ot toplulukları baş göstermiştir.
Bu uzun boylu ot topluluklarında primatlar ayağa çevrelerini görebilmek için ayağa kalkmaya başlamışlar ve kuyruk artık ise yaramamaya başlamıştır. Bu sadece evrimin 1 örneği. Bunun gibi binlerce örnek var. Tek tek hepsine bakabilirsin.
Şu ana kadar keşfedilmiş 20 farklı insan türü:

Araştırıp sorgulamayan ebemde kanıt yok der.
Git Web of science den bilimsel makaleler oku ya da onları anlamazsan Evrim ağacı YouTube kanalından öğrenebilirsin orası daha anlaşılır.

Ayağın evrimine bak, beynin evrimine bak, kafatasının evrimine bak, burnun evrimine bak.

Su ana kadar yazılmış binlerce bilimsel araştırma sonucu yazılmış makaleler var. Fosiller var, DNA analizleri DNAlarimiz her şeyimiz uyuşuyor.
Örnek kuzenlerimiz olan sempanzelerle DNA larımız %98 uyuşuyor. Ortak genlerimiz var.

Yani bunun gibi binlerce kanıtı görmedim diyen birisi ciddiye alınacak biri degildir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İlk insanın varoluşuna dair kanıt atamam çünkü öyle bir şey yok.
Belirli aşamalardan geçip son halimize geldik. Hâlâ evrim geçirmeye devam ediyoruz. İleride hangi organlarımız körelir ne olur bilemeyiz ama şu anda kuyruğumuz koreldi ve ondan geriye kuyruk sokumumuz kaldı. Bakalım artık binlerce yıllik bir süreç bu. Dünya'nın ve ekosistemin işleyişi de etki ediyor buna. Misal ilk insan türleri Orta Afrika'da çıkmıştır. Neden çünkü iklim ve yeryüzü şekillerinin değişmesinden kaynaklı savan iklimi çıkmıştır ve uzun boylu ot toplulukları baş göstermiştir.
Bu uzun boylu ot topluluklarında primatlar ayağa çevrelerini görebilmek için ayağa kalkmaya başlamışlar ve kuyruk artık ise yaramamaya başlamıştır. Bu sadece evrimin 1 örneği. Bunun gibi binlerce örnek var. Tek tek hepsine bakabilirsin.
Şu ana kadar keşfedilmiş 20 farklı insan türü:

Araştırıp sorgulamayan ebemde kanıt yok der.
Git Web of science den bilimsel makaleler oku ya da onları anlamazsan Evrim ağacı YouTube kanalından öğrenebilirsin orası daha anlaşılır.

Ayağın evrimine bak, beynin evrimine bak, kafatasının evrimine bak, burnun evrimine bak.

Su ana kadar yazılmış binlerce bilimsel araştırma sonucu yazılmış makaleler var. Fosiller var, DNA analizleri DNAlarimiz her şeyimiz uyuşuyor.
Örnek kuzenlerimiz olan sempanzelerle DNA larımız %98 uyuşuyor. Ortak genlerimiz var.

Yani bunun gibi binlerce kanıtı görmedim diyen birisi ciddiye alınacak biri degildir.
Hocam orada bir hata yaptım kkanıt var
Kuyruk DNA'sı ve kuyruk sokumu ama ben şöyle de düşündüm.
Bu kuyruk DNA'sı belli şeyler sonucunda hiç göstermemiş olabilir mi?
Garip oldu ama anladıysanız cevaplayın.
Kuyruk konusunda ilk insan da kuyruk bizim gibi direkt hiç olmadıysa bu ihtimal de var.
Evrim var evet mesela değişiyoruz yediğimiz gıdalarla beslenme ile ve doğa şartları ile .
DNA'ların uyuşması güçlü bir kanıt ancak bu gine onlardan geldiğimizi %100 kanıtlamaz ama çok güçlü bir kanıt.
Bu soruyu galiba hiç bir zaman net cevaplayamayacağız. Bu arada hocam siz de fikrinizi söyleyin bitirelim bu konular yazma ile olmuyor.
Kısacana Evrim zaten gözle görülüyor ama mesela kuyruğumuzun olduğu gibi şeyler olabilir ama olmayabilir güçlü kanıtları var ancak gine doğru diyemeyiz ama yanlış da demem.
Ben dini olarak inanıyorum ama sen bazı gözlemlere göre inanıyosun burada sne beni ben de seni kınayamam.
Mesela bana göre her şeyin rastgele oluşması mantıksız geliyor başta bu kadar düzenli bir oluşum nasıl olmuş olabilir ki?
Diyeceğim güçlü kanıtlar var ama halen belli bir süre sonra biz seçiyoruz ya inanç ya gözlemler sonunda elde edilen bazı yorumları kabul ediyoruz . Bu bir merak olucak.

keremgencer_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Kerem Gencer
Beyler ben bilmediğimden soruyorum şimdi maymunlardan (veya her neyse) geldiysek neden şu anki maymunlar insan değil?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Hayır çıkmazsın ama daha detaylı kaynaklardan da araştırabilirsin.

Bura.K

80+ Silver
Arkadaşlar evrimi tam bilmiyorum ama araştıracağım ve diyelim evrim mantıkı geldi ve evrimin olduğnu kabul ettim o zaman müslümanlıkdan cıkmış olur muyum ? (Bu arada evrim ile ilgili video olur ya da herhangi bir şey atar mısınız bilgilenmek istiyorum da)
Doğa yasasısını kabul etmek günah değildir.
Nasıl yer çekimini kabul edip dinden çıkmıyorsan Evrimi'de kabul edersen çıkmazsın. (Kuran'da bir ayette İnsanları evre evre yarattığını yazıyordu. Ayeti hatırlayanlar yazar. Şahsi düşüncem maymunlar insana kadar türedi ancak insan çamurdan yaratıldı. Bende Evrime inanan bir Müslümanım :))
Arkadaşın dediği gibi Evrim bir inanç değildir, yasadır.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Arkadaşlar evrimi tam bilmiyorum ama araştıracağım ve diyelim evrim mantıkı geldi ve evrimin olduğnu kabul ettim o zaman müslümanlıkdan cıkmış olur muyum ? (Bu arada evrim ile ilgili video olur ya da herhangi bir şey atar mısınız bilgilenmek istiyorum da)
Evrim zaten yok mu dostum?
Senin çenende bile 20'lik dişlerin duruyor bu önceki insanlıkta çiğ etleri rahatlıkla koparıp yemek için kullanılan bir dişti.
Şimdi ise kullanılmıyor neden? Çünkü şu anda geliştik ve ısıtıp, kızartıp, pişirip yiyoruz o dişe gerek kalmıyor.
Zaten insanlık buraya kadar evrimleşerek gelmiş bir varlık. Senin yüz yapın erkeklerin kasları, kılları, tırnakları, avlanma biçimlerine kadar...
Din ile bunun ne alakası var ki? Bazı insanlar da sorgulayınca dinden çıkıyorsun diyor. Bununla hiçbir alakası yok Müslüman bir insan Allah'ın da kitabında sorgulamak gerektirdiğini bilir.
İnsanlar ha diyince çıkmadı annesinin karnından. En iyisinden bebeklik halini düşün bir, önce bir spermden geliyorsun yavaştan zigot-fetüs-bebek olarak evrimleşerek çıkıyorsun dünyaya geliyorsun.
Bir spermden insana dönüşmen sence bir evrim değil midir?
Bir de sana hayvanlardan örnek vereyim. Kedileri düşün kedi bir familadır kaplan, çita, kedi diye ilerler. Kedi onların en küçüğüdür ve evrim geçirerek bu hale gelmiştir.
Bu durum farelerde de geçerlidir önceki dönemlerde fareler şu anki filler hatta onlardan daha büyük haldeydi, köpekbalıkları önceden megaladon vardı bilirsin. O zamanlar köpekbalıkları (megaladon yani) 15-18 metre uzunluğundaydı şimdi ise 3-5 metre uzunluğunda.. Sence bu bir evrim göstergesi değil midir?
Dünya bu halde miydi önceden? Su kütlesi bile bulunmuyordu bundan milyarlarla yıl önce yaşadığın yerin bile bir evrime dayanarak yeniden şekillendiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,355
İsim
Hakan

Bura.K

80+ Silver
Beyler ben bilmediğimden soruyorum şimdi maymunlardan (veya her neyse) geldiysek neden şu anki maymunlar insan değil?
Maymun ile ortak atadan geldik, direkt maymundan değil. Bu şeye benziyor; "Kuzenim varsa niye kardeşim olmuyor?"
Bilmediğini belirtmişsin zaten arkadaş açıklamış ama bende söyleyim; Canlılar bulunduğu ortama göre evrimleşir ve bu Evrimin fiziksel olarak (Makro olarak) gerçekleşmesi için milyonlarca yıl geçmesi gerekiyor.
Onlar primat.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,374
Üyeler
164,301
Son üye
arthurelyrion
Top Bottom