EXPO'nun Aktif Olmaması

Ramler ne seçerse seçsin 4800 mhz çalışıyormuş ben de ramleri diğer ram slotlarına tak dedim. BIOS pilini çıkarmış sistem boot etmiyormuş. BIOS pili nedir ne değildir bilmediğimden etiketledim
Bios niye çıkardı ki ondan önce ramleri söküp yerini değiştirip deneseydi daha iyiydi

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Ramler biosta expo açık olmasına rağmen expoya göre çalışmıyordu hocamda slotları değiştir dedi değiştirmişken bios pilini de söktüm pili taktım ramleri taktım açtım sistem boot almadı trainingi bekledim yinede almadı bende ramlerden birini söktüm A2ye taktım hâlâ boot almıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

A1 B1de çalışmadı hocam A2 b2de Zaten çalışıyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gözükmüyor bunda ekran kartının altında kalıyor
Ramlerin bozuk olmadığı teyitliyse, clear cmos at. Sistem 5-10dk açık kalsın boot etmezse kapat 1-2 saat sonra felan dene. Bu ramlerle sorun yaşayan insan sayısı fazla. Birisi de benim. Anakarttan diyenler için Asus B650 serisiyle de benzer sorunu yaşayanlar var. Benim aldığım ramleri en son çare iadeye yolladığımda 2 sinin de bozuk olduğu söylenmişti. Ödünç aldığım ramler vardı onları taktığımda sistem boot olmamıştı. Sabaha denediğimde ise görüntü gelmişti. Ramleri iyi taktığınıza emin misiniz? İyice kontrol edin.

Ramlerin bozuk olmadığı teyitliyse, clear cmos at. Sistem 5-10dk açık kalsın boot etmezse kapat 1-2 saat sonra felan dene. Bu ramlerle sorun yaşayan insan sayısı fazla. Birisi de benim. Anakarttan diyenler için Asus B650 serisiyle de benzer sorunu yaşayanlar var. Benim aldığım ramleri en son çare iadeye yolladığımda 2 sinin de bozuk olduğu söylenmişti. Ödünç aldığım ramler vardı onları taktığımda sistem boot olmamıştı. Sabaha denediğimde ise görüntü gelmişti. Ramleri iyi taktığınıza emin misiniz? İyice kontrol edin.
Ramler de sorun yok memtest86 ile 4 saat kontrol ettim sorun yoktu ancak expoda sorunu vardı artık exposu komple gitti. Bende çözüm ararken şimdi sistem komple boot etmiyor. Ramleri iyi taktığıma eminim pinleri oturdu. Ama tekrar kontrol edeceğim.

Ramler de sorun yok memtest86 ile 4 saat kontrol ettim sorun yoktu ancak expoda sorunu vardı artık exposu komple gitti. Bende çözüm ararken şimdi sistem komple boot etmiyor. Ramleri iyi taktığıma eminim pinleri oturdu. Ama tekrar kontrol edeceğim.
Ram klipsleri sesli bir şekilde oturduysa dediğim gibi bios pili reset ve cmos yapıp sistemi açtığında 5 10dk bekle. Olmazsa biraz vakit geçsin tekrar dene.

Sanırım sende de tek tarafında tırnak var. O tırnak oturuyor ama diğer tarafı az da olsa havada kalabiliyor. Onu çok iyi kontrol et. Ben baya farkına varmamıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,518
Üyeler
183,441
Son üye
zfrbbcn
Geri