Sorun ne tam olarak hocam
1014 yok bende son sürümü 1008 ve o yüklü phantom spiritten dolayı bir sorun yoktu ancak şuan var boot etmiyor sistemi açık sistem açılmıyor 1.ışık yanıyorBiosu 1014 e guncelle gercekten her seyi degistirmisler ve guzel olmus. bende de ayni anakart ve ram var ama ram 1x16 b2 ye takili. Sogutucu olarak phantom spirit diger 3unu kapattigi icin 4e taktim.
ramden değil ana kart problemli.Patriot ramden olabilir forumda yaşayanlar olmuştu
hocam colorful ana kartlaırn özellikle o modelinin tonlarca sorunu var yaşamanız normal custom bios atmayı biliyorsanız kurtarır.colorful battle-ax b650m-plus v15
Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek) 2 adet
Expo 1 Expo 2 Xmp 1 Xmp 2 profil fark etmeksizin sistem kendini 4800 ile başlatıyor. Bios update öncesi expo 1 ile boot etmiyordu biosu agesası güncellendiği için güncelledim expo 1 de normalde bootta kalan cihaz artık bootta kalmıyor direkt 4800 açıyor. Trainingden sonra kendini kapatıp açınca sıfırlıyor biosta açık gözüküyor expo ama windows açılınca 4800de duruyor. Win10 olması bir şeyi değiştirir mi?
Kod:BIOS version: 1008 (2025/07/25) 1. Update PI 1.2.0.3f 2. Update new UI interface
Anakartta nerede yanıyor ışık yanan kırmızı ışığın olduğu.yerde neyde var problem gözükür1014 yok bende son sürümü 1008 ve o yüklü phantom spiritten dolayı bir sorun yoktu ancak şuan var boot etmiyor sistemi açık sistem açılmıyor 1.ışık yanıyor
Hocam A1 ve B1 e takıp dene. Normalde A2 ve B2 de de çalışması lazım ama sizin anakartta durum farklı olabilir.A1 ve B1'e mi takayım? A2 ve B2'ye takılı normalde olması gerektiği yerdeler.
![]()
Ramler biosta expo açık olmasına rağmen expoya göre çalışmıyordu hocamda slotları değiştir dedi değiştirmişken bios pilini de söktüm pili taktım ramleri taktım açtım sistem boot almadı trainingi bekledim yinede almadı bende ramlerden birini söktüm A2ye taktım hâlâ boot almıyorSorun ne tam olarak hocam
A1 B1de çalışmadı hocam A2 b2de Zaten çalışıyorduHocam A1 ve B1 e takıp dene. Normalde A2 ve B2 de de çalışması lazım ama sizin anakartta durum farklı olabilir.
Gözükmüyor bunda ekran kartının altında kalıyorAnakartta nerede yanıyor ışık yanan kırmızı ışığın olduğu.yerde neyde var problem gözükür
Hocam ramlerinde bir sorun olabilir. Tek ram takıp açmayı dener misin?Ramler biosta expo açık olmasına rağmen expoya göre çalışmıyordu hocamda slotları değiştir dedi değiştirmişken bios pilini de söktüm pili taktım ramleri taktım açtım sistem boot almadı trainingi bekledim yinede almadı bende ramlerden birini söktüm A2ye taktım hâlâ boot almıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
A1 B1de çalışmadı hocam A2 b2de Zaten çalışıyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Gözükmüyor bunda ekran kartının altında kalıyor
Ramler ne seçerse seçsin 4800 mhz çalışıyormuş ben de ramleri diğer ram slotlarına tak dedim. BIOS pilini çıkarmış sistem boot etmiyormuş. BIOS pili nedir ne değildir bilmediğimden etiketledimSorun ne tam olarak hocam
EFI Olarak yükledimbenim anakart v14 tu karistirmisim. 1008i efi olarak mi yukledin yoksa normal biostan mi?bu videoyu uygula olmazsa bakariz
V15 benimkibenim anakart v14 tu karistirmisim. 1008i efi olarak mi yukledin yoksa normal biostan mi?bu videoyu uygula olmazsa bakariz