Neler Yeni

EZ Debug Dram ışığı yanıyor? Ne yapmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Nazif Gezer
Arkadaşlar merhabalar,
3 haftadır bir pc toplama sevdasına tutuldum gidiyorum. Bugün son parçamı da almış bulunmaktayım(Ekran kartı hariç).
i5 9600K, MSI z390-a pro ve kingston hyperx 3000 mhz cl15 bir ram aldım. Montajını bu site sahibinin youtube kanalında bulunan arkadaşa bakarak adım adım yaptım. Güç tuşuna basınca fanlar felan güzel çalışıyor ama ekrana görüntü gelmedi biosa girip güncelleme yapıp sonrasında formata başlicaktım. Ancak ana karta baktığımda EZ DEBUG kısmında önce CPU ışığı hemen yanıp sönüyor ve DRAM ışığı yanıyor. Sorun nerede ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Yeni pclerde çok acemiyim. Lütfen yardımcı olun bana.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
BİOS üzerinde RAM kısmında Gear Down Mode diye bir ayar olmalı kapatıp dene. Onun dışında sistemi beğenemedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Nazif Gezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BİOS üzerinde RAM kısmında Gear Down Mode diye bir ayar olmalı kapatıp dene. Onun dışında sistemi beğenemedim.
Sebebini sormayacağım. İnsanlar heves kırmaya çok hevesli olduklarından.

Gear Down Mode nedir? Nerede bulunur biraz detaylandırsan.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Nazif Gezer
Bu arada PC hiç açılmıyor logo mogo biosa dahi giremiyorum. Onu belirtmem gerekiyordu. BIOS'a girsem sorun olmayacakta işte giremedik

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
RAM'i başka slotlara takmayı dener misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Nazif Gezer
Arkadaşlar sorunu çözdüm. İşlemci soketimde bulunan pinlerden 3-4 adeti yamukmuş. Yamuk bacakları risk alarak düzelttim. Şuan yeni bilgisayarımdan yazıyorum. Teşekkürler :)

Top Bottom