Neler Yeni

Ezan Okunurken Kulaklık Takılı Video İzlemek Günah mı?

SucukluYumurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
oğuzhan karaman
Dinin kurallarını tam bilmiyorum ama bence uygun olmaması saçma. Sonuçta ezan dediğimiz şey namaza davettir. O sırada müzik dinlemenin bir sakıncasının olması pek mantıklı değil şahsen.
saygıdan dolayı yapılır.

Captain Pricee

80+ Bronze

Avolay

80+ Gold

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
günah falan bence kişiye bağlı duymamak için müziğin sesini fullersen günah olur ama normal devam edersen bence sıkıntı olmaz benim düşüncem

Captain Pricee

80+ Bronze

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
O an uğraştığın şeyi bırakıp namazı dinlemen gerektiği için durdurman ve ya kapatman gerekiyor, ha müzik ha video. Ama şarkı dinlemek hiç olmamalı saygısızlık olduğu için. Video'da ise kapatman daha iyi olacak ama sesini kıssan da yeterli olacağını düşünüyorum.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
günah falan bence kişiye bağlı duymamak için müziğin sesini fullersen günah olur ama normal devam edersen bence sıkıntı olmaz benim düşüncem
Bencesi olmaz Fıkıha göre yorumlanır islamda ama sıkıntı surda bununda fetvası yok diye biliyorum. Süpheli olan seylerden kaçmak gerekir icinne sinmezse yapmamak en iyisi

wache2k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Furkan
Günah, haram ve mekruh konuları çok karıştırılıyor. Senin bulunduğun durum dinimizce yasak felan değildir. Bununla ilgili bir açıklama bulunamaktadır. Dinimizce açıklanmamış fakat hoş görülmeyen, yapmasanız daha iyi olur denilecek durunlar için mekruh kavramı kullanılır.

Yere tükürmek anayasamızca suç sayılmasa da milletçe hoş görmediğimiz icin yapmamamız buna güzel örnek olur.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ezan okunurken herhangi bir işle uğraşmak dinen mekruhdur. Hoş karşılanmaz fakat günah da değildir. Sıkıntı yok kısacası.

Gloxy

80+ Bronze
Top Bottom