Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

Excator23cm

80+ Gold
75 milyon değil. Müslümanların hepsi namaz kılsa camiler dolup taşardı.
İlla senin mantığın ile düşüneceksek 75 milyon kimlik taşıyabiliyor isteyen 1 kağıdı da taşıyabilir.
Sizin yarattığınız(benim için ses) şey yüzünden ben nie kulaklık takıyorum?
Ben senin yanına gelip benim dini inancım gereği bağırarak tanrıma dua etmem gerek diye başlayıp 5 dkaika bağırsam ve karşılık olarak kulaklık tak desem normal mi olur bu.
Bu düşüncen tamamen bencillik. Kendi inandığın dinle alakalı bir şey diyorum diye kendini haklı çıkarmak için saçma bahaneler üretiyorsun
Tamamda ben senin inandıkların ya da inanmadıklarım doğrultusunda bana kutsal olan ve yüzyıllardır sürdürülen gelenekten vazgeçemem
Ayrıca bilgi eksiğinizde var Ezanın tek amacı namaza davet etmek değildir. Türkçe anlamı sadece namaza davet olarak çevrilmiştir ama arapçada farklı anlamlarıda vardır o yüzden arapça okunur
Ben bana göre doğru olan birşeyi birisi istemedi diye yapmayı bırakamam dediğim gibi herkesin hakları eşit ama bu konuda haklara falan bakılacak yer yok azınlık insan kendisinden 7 kat daha fazla olan bir kitleyi değiştiremez kendini değiştirmesi lazım bu sadece din konusunda da değil.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Nihayetinde tüm ibadet alanlarında eşit seviyede ses verecek hoparlörler kullanılmıyor. Bu internet alt yapısı gibi bölgeden bölgeye değişen bir durumdur. Bunun gibi durumlarda @Sherlock Holmes adlı arkadaşın belirttiği gibi çözümler üretiliyor.
@Sherlock Holmes geçen senelerde bir aile rahatsız olduklarına ve sesin kısılmasını istedikleri halde kısılmadığı için mahkemeye gitmişlerdi. Sonuç:kazanamadılar üstelik %20 ses artışına gittiler.
Ben bunu gördükten sonra nasıl bir çözüm bulayım ki

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
İyi de bu devleti müslümanlar kurdu, müslümanlar yükseltti, müslümanlar kurtardı, müslümanlar geliştirdi. Ve toplumun çok büyük çoğunluğu da müslüman. Ezan dinmesin bayrak inmesin diyerek kurtarıldı bu ülke. Burası ister kabul et ister etme MÜSLÜMAN ÜLKESİ. Kanunların islam hukukuna göre olmaması bunu değiştirmez.
Genel kültür bilgisi olarak aklında kalsın, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Laik Türkiye Cumhuriyeti olarak kurmuştur ve hala Anayasa'da Laik bir devlet olarak biliniriz. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün müslüman olup olmadığı hakkında net bir bilgiye sahip değiliz.
II. Cumhuriyetin nitelikleri

Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Son düzenleme:

Excator23cm

80+ Gold
Genel kültür bilgisi olarak aklında kalsın, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Laik Türkiye Cumhuriyeti olarak kurmuştur ve hala Anayasa'da Laik bir devlet olarak biliniriz. ayrıca Mustafa Kemal Atatürk müslüman değildi.
Kesin olarak müslüman değildi diyemezsiniz

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
İyi de bu devleti müslümanlar kurdu, müslümanlar yükseltti, müslümanlar kurtardı, müslümanlar geliştirdi. Ve toplumun çok büyük çoğunluğu da müslüman. Ezan dinmesin bayrak inmesin diyerek kurtarıldı bu ülke. Burası ister kabul et ister etme MÜSLÜMAN ÜLKESİ. Kanunların islam hukukuna göre olmaması bunu değiştirmez.
Nerde yazıyor aga göster bana müslüman ülkesi olduğunu. Çoğunluk müslüman diye müslüman ülkesi mi oluyor. Müslüman ülkesi olsa şeriatla yönetilmesi gerekirdi buranın. Zamanında sizin gibi insnalar böyle konuşup istediğini yapamasın diye anayasaya bile yazıldı bu LAİK ülke diye. İstesen de istemesen de bu böyle.
Ülkeyi kuran insanlar müslüman oldukları halde kendileri dediler ülkenin dini yok diye. Sen ne saçmalıyorsun

DeH$et

80+ Silver
Eski gelenekler tabii ki devam ettirilecek neresi saçma bunun? herhangi bir saçma tarafı yok.
Ki bu bir Allah'ın emri müslümanlar için, gelenek değil bence. Ezan ztn insanları namaza, Allah'ın huzuruna çağırmak için okunur. Sırf rahatsız olanlar var diye bu çağrı neden yapılmasın ki ? Rahatsız olan da illaki bir çağresini bulur. Bı mahallede atıyorum 300 kişi varsa ve 270'den fazla kişi bunun okunmasını istiyorsa konu kilit bence.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Kesin olarak müslüman değildi diyemezsiniz
Kesinlikle öyle. Yalnızca Wikipedia'dan veya diğer kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla söyleyebilirim ve bu kaynaklarda da 2 farklı grubun farklı teorileri ortaya atılmıştır. Bir grup müslüman olduğunu ve savaşlarda Allah'a dua ettiğini savunurken, diğer grup onun bir dergide çıkan yazısını alıntılayarak müslüman olmadığını savunur. Yukarıdaki mesajımı düzenleyeceğim, hatamı belirttiğiniz için teşekkürler.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Tamamda ben senin inandıkların ya da inanmadıklarım doğrultusunda bana kutsal olan ve yüzyıllardır sürdürülen gelenekten vazgeçemem
Ayrıca bilgi eksiğinizde var Ezanın tek amacı namaza davet etmek değildir. Türkçe anlamı sadece namaza davet olarak çevrilmiştir ama arapçada farklı anlamlarıda vardır o yüzden arapça okunur
Ben bana göre doğru olan birşeyi birisi istemedi diye yapmayı bırakamam dediğim gibi herkesin hakları eşit ama bu konuda haklara falan bakılacak yer yok azınlık insan kendisinden 7 kat daha fazla olan bir kitleyi değiştiremez kendini değiştirmesi lazım bu sadece din konusunda da değil.
Sizi de anlıyorum kendi inandığınız kitabın emrettiği ve geleneklerinizi bırakmak istemiyorsunuz. Azınlık olsak da ben de bu ülkenin doğma büyüme vatandaşıyım ve ben rahatsız oluyorum.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Nerde yazıyor aga göster bana müslüman ülkesi olduğunu. Çoğunluk müslüman diye müslüman ülkesi mi oluyor. Müslüman ülkesi olsa şeriatla yönetilmesi gerekirdi buranın. Zamanında sizin gibi insnalar böyle konuşup istediğini yapamasın diye anayasaya bile yazıldı bu LAİK ülke diye. İstesen de istemesen de bu böyle.
Ülkeyi kuran insanlar müslüman oldukları halde kendileri dediler ülkenin dini yok diye. Sen ne saçmalıyorsun
Anayasa da laik bir ülke olduğumuz söylense bile "Diyanet İşleri Bakanlığının" yalnızca İslam ile ilgili bilgiler vermesi ve ülkedeki bir çok kararın İslam ahlakına göre alınması bunun bir göstergesidir. Bir İslam ülkesi değiliz, ama İslam'ı esas alan bir yönetim biçimi ve iktidar'a sahibiz. Ayrıca Başkanlık sistemine geçtiğimizden ötürü, artık Anayasa'dan daha üstün bir mevki var ve şu anda bu makamın sahibi Recep Tayyip Erdoğan'dır.

• Beğen
Reaksiyonlar: erny

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Anayasa da laik bir ülke olduğumuz söylense bile "Diyanet İşleri Bakanlığının" yalnızca İslam ile ilgili bilgiler vermesi ve ülkedeki bir çok kararın İslam ahlakına göre alınması bunun bir göstergesidir. Bir İslam ülkesi değiliz, ama İslam'ı esas alan bir yönetim biçimi ve iktidar'a sahibiz.
Ülkenin yapısı bozulmasaydı bu olaylar bugünki gibi değildi. Eskiden din kültürü dersinde bütün dinler öğretiliyordu. Siyasal islam sağolsun bütün sistemi islama göre değiştirip diğer bilgilerden yoksun bıraktılar

• Beğen
Reaksiyonlar: erny

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,135
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
@Sherlock Holmes geçen senelerde bir aile rahatsız olduklarına ve sesin kısılmasını istedikleri halde kısılmadığı için mahkemeye gitmişlerdi. Sonuç:kazanamadılar üstelik %20 ses artışına gittiler.
Ben bunu gördükten sonra nasıl bir çözüm bulayım ki
Dostum ben de ilk defa duyuyorum. Çok nadir olaylardan. Haberin kaynağı var mı?

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Ben islamdan nefret etmiyorum kötülemeye çalışmıyorum sadece islam dinine mensup bir insan değilim. Mensup olmadığım için de günde 5 kere her biri 5 er dakika olan söylediklerini bilmediğim anadilimle alakası olmayan bir dilde birşeyler okunuyor. Uyurken-telefonla konuşurken-kitap okurken de haliyle rahatsız oluyorum.
Ben bu ülkenin sizin gibi bir vatandaşıyım. Dedeleri kurtuluş savaşında savaşmış biri olarak en azından "fikrimi belirtmek" benim en doğal hakkım.
Ama ben bunu yazınca bazı "insanlar" kendi doğrularını yaratıp maabatından uydurma şeylerle bana gelip bağırmaya başlamaları hoş değil.

Top Bottom