Excator23cm
80+ Gold
Tamamda ben senin inandıkların ya da inanmadıklarım doğrultusunda bana kutsal olan ve yüzyıllardır sürdürülen gelenekten vazgeçemem75 milyon değil. Müslümanların hepsi namaz kılsa camiler dolup taşardı.
İlla senin mantığın ile düşüneceksek 75 milyon kimlik taşıyabiliyor isteyen 1 kağıdı da taşıyabilir.
Sizin yarattığınız(benim için ses) şey yüzünden ben nie kulaklık takıyorum?
Ben senin yanına gelip benim dini inancım gereği bağırarak tanrıma dua etmem gerek diye başlayıp 5 dkaika bağırsam ve karşılık olarak kulaklık tak desem normal mi olur bu.
Bu düşüncen tamamen bencillik. Kendi inandığın dinle alakalı bir şey diyorum diye kendini haklı çıkarmak için saçma bahaneler üretiyorsun
Ayrıca bilgi eksiğinizde var Ezanın tek amacı namaza davet etmek değildir. Türkçe anlamı sadece namaza davet olarak çevrilmiştir ama arapçada farklı anlamlarıda vardır o yüzden arapça okunur
Ben bana göre doğru olan birşeyi birisi istemedi diye yapmayı bırakamam dediğim gibi herkesin hakları eşit ama bu konuda haklara falan bakılacak yer yok azınlık insan kendisinden 7 kat daha fazla olan bir kitleyi değiştiremez kendini değiştirmesi lazım bu sadece din konusunda da değil.