Yardım F/P Gen5 ve gen4 M2 ssd tavsiyesi lazım

2 TB için de DRAM li SSD lerdeki TBW değerleri şöyle
Kioxia Exceria Pro : 800 TB yazma ömrü
Kingston Renegade : 2000 TB yazma ömrü
Kingston KC3000 : 1600 TB yazma ömrü
Samsung 990 Pro : 1200 TB yazma ömrü
MSI Spatium 480 Pro : 1400 TB yazma ömrü

Bunlar üretici firmaların verdiği değerler, bu rakama ulaştığında SSD patlayacak, bozulacak diye bir şey yok.

2 TB için de DRAM li SSD lerdeki TBW değerleri şöyle
Kioxia Exceria Pro : 800 TB yazma ömrü
Kingston Renegade : 2000 TB yazma ömrü
Kingston KC3000 : 1600 TB yazma ömrü
Samsung 990 Pro : 1200 TB yazma ömrü
MSI Spatium 480 Pro : 1400 TB yazma ömrü

Bunlar üretici firmaların verdiği değerler, bu rakama ulaştığında SSD patlayacak, bozulacak diye bir şey yok.
Ben bu ömürleri dolduramam zaten hocam zannetmiyorum sizce ne alayım marka model?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güzel mi mı

Hocam sitede 800TB omur bicilmis ozellikler kisminda, ben daha 50TB yazmisim, iyi midir deger? 2 sene oldu olacak dedigim gibi formattan formata kosuyor ssd, her format sonrasi sistem kurmayi gectim oyunlar vesairede iniyor tabii normal kullanim seneryosu olarak dusunun bir oyuncu icin, Saglik'ta %87 dedigim gibi AMA bu sagligin dusme sebebini soylediginiz icin sag olun meraktan catlicaktim cunku dusuyor ama neye gore diyorum, kafasina gore dusuyor sanmaya basladim artik :D
Arada format sağlıklıdır ama devamlı format SSD ömrünü yer yani :) sağlık değerleri iyi kafaya takılacak bi durum yok şuan. Format atma sıklaştıkça daha hızlı düşer sağlığı, windows günlük kullanım zaten yeterince yiyor sağlıktan, bir de devamlı data yazımı etkiler tabi sağlığı.
Benim SSD lerden biri PCIE 3 samsung 970 evo plus, dramli ve kaç sene önce aldım hatırlamıyorum bile, hala 99% sağlığı. Veri yazmayla alakalı dediğim gibi.

Güzel hala geçerliyse oyun hediyesi olması lazım
Demo sürümü falan olmasın hocam asus ekran kartı almıştım geçen sene gitti dragon dogma demo sürümü hediye verdi koca asus 😅

Ben bu ömürleri dolduramam zaten hocam zannetmiyorum sizce ne alayım marka model?

Güzel mi mı
Kioxia Exceria Pro en fiyat performans SSD lerden, bazen Renegade de güzel indirim yiyor, MSI 480 pro da iyi, yani fiyatlara bak hangisi indirim yerse onu al bence. Ömürlerini oyun kurarak, foto/film indirerek ben de bitiremeyeceğini biliyorum :) sen ömür odaklı konuştuğun için verdim o bilgileri.

Kioxia Exceria Pro en fiyat performans SSD lerden, bazen Renegade de güzel indirim yiyor, MSI 480 pro da iyi, yani fiyatlara bak hangisi indirim yerse onu al bence. Ömürlerini oyun kurarak, foto/film indirerek ben de bitiremeyeceğini biliyorum :) sen ömür odaklı konuştuğun için verdim o bilgileri.
Kioxia kafama yatıyor ucuz diye bakcame hocam

Arada format sağlıklıdır ama devamlı format SSD ömrünü yer yani :) sağlık değerleri iyi kafaya takılacak bi durum yok şuan. Format atma sıklaştıkça daha hızlı düşer sağlığı, windows günlük kullanım zaten yeterince yiyor sağlıktan, bir de devamlı data yazımı etkiler tabi sağlığı.
Benim SSD lerden biri PCIE 3 samsung 970 evo plus, dramli ve kaç sene önce aldım hatırlamıyorum bile, hala 99% sağlığı. Veri yazmayla alakalı dediğim gibi.
Anladim hocam ben cok deneysel kullaniyorum hocam custom os deniyorum surekli, ayar yapiyorum bazen kafam atiyor stock windows kuruyorum derken bir arada her gun format atmaya basladim sonra haftada 3-4 oldu, suan 2 haftadir atmiyorum bakalim bir daha ne zaman atarim :D

2 tb niye bu kadar kazık olmuş bir ara 6-7 k ya satılıyor du sanki
Gen 5 ayrıca renegade bilindik bir modeldir pahalı olması normal

Ana sistemi gen5e kur diye birisi 2 birisi 1 tb boyutları değiştirip fiyatı düşürebilirsin

Kioxia kafama yatıyor ucuz diye bakcame hocam
Bu arada @Armi3067 nin önerdiği DRAM siz SSD de iyidir onu da alabilirsin, illa DRAM li dedin diye onlardan konuştum ben.
Kioxia G3 Plus da fiyat performanstır, sadece oyun/veri için kullandığın için bi fark göremezsin.
SSD seçerken benim dikkat edeceğim 3 şey TLC mi QLC mi, kontrolcüsü ve fiyatı. Ben direk bunlara bakarım.
Arkadaşın önerdiği G3 plus da TLC yani alınır. Tabi onun prosu ondan sadece 1000 lira cıvarında pahalı, o fark verilip DRAM li aliyim dersen o da olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,283
Üyeler
183,089
Son üye
QwerWarsty
Geri