index2i
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 214
Başlat menüsünden "Cihaz güvenliği" yazıp aç.Arkadaşlar daha 1 saat önce maç yaptım AC'yi kapattım daha sonra açmaya çalıştım. Böyle bir hata alıyorum. Nedeni nedir nasıl çözerim? Güvenlik ayarlarında çekirdek yalıtım diye bir ayarım yok. Sayfa kullanılamıyor uyarısı alıyorum. Acil yardım lazım.
bende çekirdek yalıtıma girmiyor. Sayfa yüklenmedi yazısı alıyorımBaşlat menüsünden "Cihaz güvenliği" yazıp aç.
Gelen ekranda, Çekirdek yalıtımının hemen altında "Çekirdek yalıtım ayrıntıları" olur, ona tıkla.
Alıntıyı görüntüle
Bellek bütünlüğü eğer kapalıysa, açık yap, sonra yeniden başlat.
regeditle manuel şekilde açmaya deneyelim o zaman.bende çekirdek yalıtıma girmiyor. Sayfa yüklenmedi yazısı alıyorım
akşam deneyeceğim hocam diğer forumlardan okuduğum kadarıyla bios'da bir ayar varmış. Bu ayarlar bilgisayar performansını olumsuz etkiler mi?regeditle manuel şekilde açmaya deneyelim o zaman.
Başlat > regedit yazıp Kayıt Defteri Düzenleyicisini aç
Yukarıdaki boş alana bu adresi giriyorsun " HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\DeviceGuard "
EnableVirtualizationBasedSecurity anahtarın değerini 1 yap.
Eğer Yoksa, Herhangi bir yere sağtıklayıp yeni bir DWORD (32-bit) değeri oluştur ve ismini EnableVirtualizationBasedSecurity yap.
Değeri 1 yapıp kayıt defterini kapat Bilgisayarı yeniden başlat.
Sanallaştırmadan mı bahsediyorsunuz ? Açık değilse Biosdan onu açın.akşam deneyeceğim hocam diğer forumlardan okuduğum kadarıyla bios'da bir ayar varmış. Bu ayarlar bilgisayar performansını olumsuz etkiler mi?
Sanallaştırmadan mı bahsediyorsunuz ? Açık değilse Biosdan onu açın.
1. F7 tuşuna basarak Advanced Mode’a geç.Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
nerden açacağım
hallettim hocam çekirdek yalıtımını şimdi açmaya çalışınca uyumsuz sürücü buldu. xusb.sys1. F7 tuşuna basarak Advanced Mode’a geç.
2. BIOS içinde OC sekmesine tıkla.
3. CPU Features Ayarlarına Gir
4. OC menüsünde aşağıya kaydır ve CPU Features bölümüne gir.
5. SVM Mode ayarını Enabled yap.
F10 tuşuna basarak yaptığın değişiklikleri kaydet.
komut istemcisine sc.exe qc xusb21 yazdığımda, Belirtilen hizmet, yüklü bir hizmet olarak yok.hallettim hocam çekirdek yalıtımını şimdi açmaya çalışınca uyumsuz sürücü buldu. xusb.sys
C:\Windows\System32\Drivers içinde bu dosya yer alıyor mu ? belki 22 bulunuyordur bende 22 bulunuyor çünkü.hallettim hocam çekirdek yalıtımını şimdi açmaya çalışınca uyumsuz sürücü buldu. xusb.sys
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
komut istemcisine sc.exe qc xusb21 yazdığımda, Belirtilen hizmet, yüklü bir hizmet olarak yok.
regedite girip yukardaki cubuğa bunu yazar mısın.yok x harfinde 2 dosya var sadece bu yok.
ctrl+f yaparak xusb arattım bir tane dosya buldu sileyim mi dosya buregedite girip yukardaki cubuğa bunu yazar mısın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
İçinde xusb21 veya xusb dosya var mı ? varsa sil onları.