Fanlar dönmesine rağmen sistem açılmıyor

Merhaba, ilk olarak; ramlerin hepsini söküp bilgisayarı öyle çalıştırmayı deneyin, bios ekranına atması gerekiyor.
bu olmazsa bios pilini sök tak yapıp öyle çalıştırın.
rami çıkarıp çalıştırınca fanlar hızlanıp yavaşlamayı kesti sadece hızlı çalışıyolardı ama yine ekranda herhangi bir görüntü yoktu bios pilini de sök tak yaptım sonuç aynı ram çıkık halde sadece hızlı çalışıyor fanlar

sistemin tam.nedir ve anakartta kırmızı ışık yanıyordur mutlaka. yakından baksana hangi yazının üstünde yanıyor.

Söküp tekrar taktım ama şimdi açılmıyor. Her şey doğru, eminim. Defalarca kontrol ettim sürekli fan döngüye açılır gibi hızlanıp geri yavaşlıyor sonra tekrar sürekli aynı döngü ama açılmıyor
Ayni problem benim 2. pc de oldu. Anlattigin gibi oldu tamamen ve sorunun kaynagi ram slotuydu. 2 tane ram , 2 tane ram slotu vardi ve 2. ram slotu maalesef bozuldugu icin pc de calistirma tusuna basinca fanlar cok hizli sekilde donuyor , hizlaniyor vs ama ekran gelmiyordu. Tek tek denedikten sonra ise pc calisti tabi. suan 1 ram ile kullaniyorum ama neyseki ramlerde sorun yok. 2-3k ya yeni anakart alacagim mecburen

Ana pc de bu sorun olmustu ama onda ramler problemliydi bu arada. Seneler once corsair in en ust segmenti olan ramleri alip takmistim ve pc acilmiyor , tek ram denedim , farkli slotlar vs ( 4 slot var ana pc de ) ama olmamisti. En sonunda eski ramleri taktigim zaman calismisti. Bu arada corsair in bu calismayan ramleri daha kullanali 5 saat olmadan bozulmustu inanilmaz sekilde ve bende iade etmistim ayipli urun satimindan dolayi

sistemin tam.nedir ve anakartta kırmızı ışık yanıyordur mutlaka. yakından baksana hangi yazının üstünde yanıyor.
Ryzen R5 5600, Gigabyte RTX 4060 Gaming 8GB, Gigabyte B550 Aorus Elite, 1x Corsair Fury Beast RGB 3200Mhz 16Gb, PK750D 750W Bronze PSU

Anakartta herhangi bir ışık gerçekten görünmüyor hiçbir yerinde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayni problem benim 2. pc de oldu. Anlattigin gibi oldu tamamen ve sorunun kaynagi ram slotuydu. 2 tane ram , 2 tane ram slotu vardi ve 2. ram slotu maalesef bozuldugu icin pc de calistirma tusuna basinca fanlar cok hizli sekilde donuyor , hizlaniyor vs ama ekran gelmiyordu. Tek tek denedikten sonra ise pc calisti tabi. suan 1 ram ile kullaniyorum ama neyseki ramlerde sorun yok. 2-3k ya yeni anakart alacagim mecburen

Ana pc de bu sorun olmustu ama onda ramler problemliydi bu arada. Seneler once corsair in en ust segmenti olan ramleri alip takmistim ve pc acilmiyor , tek ram denedim , farkli slotlar vs ( 4 slot var ana pc de ) ama olmamisti. En sonunda eski ramleri taktigim zaman calismisti. Bu arada corsair in bu calismayan ramleri daha kullanali 5 saat olmadan bozulmustu inanilmaz sekilde ve bende iade etmistim ayipli urun satimindan dolayi
Bana da sorun ram ya da ram slotu ile alakalı gibi geliyor inşallah sorunum ramdedir bugün bir bilgisayarcıya götürüp en azından başka bir ram takarak falan çalışmasını umacağım

Geri