Fanlar eşit dönmüyor.

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben daha yeni Cooler Master ELITE502 kasa aldım ve kasanın fanlarını ayarlamaktan çok anlamıyorum. 2+2 şekilde bağladım anakarta 2 fanı CHA_FAN1'e bağladım diğer ikisini ise CHA_FAN2'ye bağladım fakat fanlar eşit dönmüyor. BIOS'da ise sürekli birisinin RPM'i diğerinden düşük veya yüksek oluyor. Sebebi ne olabilir? BIOS'tan ayarları silent yaptım ikisinin de.

Anakartım: ASUS TUF Gaming B660M-E D4.

Bios da silent yazan kısmı manuel seçip yüzdelik olan kısımları hepsi aynı olacak şekilde ayarlayabilirsiniz mesela %40 ile başlayıp kendinize göre daha yüksek yada daha düşük değere ayarlayın . Tavsiyem ön 3 adet fanı ayrı arka eksoz fanı ayrı bağlayın .

cha fan baglanti dogru.
fanlar ayni marka model mi?

cha fan baglanti dogru.
fanlar ayni marka model mi?
fanlar aynı marka kasayı alalı 3 gün oluyor kasa cooler master elite502
Post automatically merged:

Bios da silent yazan kısmı manuel seçip yüzdelik olan kısımları hepsi aynı olacak şekilde ayarlayabilirsiniz mesela %40 ile başlayıp kendinize göre daha yüksek yada daha düşük değere ayarlayın . Tavsiyem ön 3 adet fanı ayrı arka eksoz fanı ayrı bağlayın .
öyle bağlarsam anakarta fazla yük binme durumu olmaz mı hocam?

fan kablosu 3 pin is DC ayarla biostan, 4 pin ise PWM ayarla. Molex ise zaten tam hız çalışır. yapay zeka ile bu konuyu yazışarak yardım al.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben daha yeni Cooler Master ELITE502 kasa aldım ve kasanın fanlarını ayarlamaktan çok anlamıyorum. 2+2 şekilde bağladım anakarta 2 fanı CHA_FAN1'e bağladım diğer ikisini ise CHA_FAN2'ye bağladım fakat fanlar eşit dönmüyor. BIOS'da ise sürekli birisinin RPM'i diğerinden düşük veya yüksek oluyor. Sebebi ne olabilir? BIOS'tan ayarları silent yaptım ikisinin de.

Anakartım: ASUS TUF Gaming B660M-E D4.
biostan o fan ayarlarına gir pwm olarak seç sol alt köşeye getir grafikten sonra fan control uygulamasını indir istediğin gibi ayarla kanka

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,681
Üyeler
190,948
Son üye
rensetup
Geri