Fanlar sürekli çalışıyor yardim

koyunculu

80+
Reaksiyon skoru
18
Arkadaşlar merhaba , daha önce donanım arşivi sistemi almıştım Gencergaming den R5 5600 - Rx6700 , kasa vento kasa , Fanlar PC acilir açılmaz çalışıyor , ömrü kısalır dediler , ben çoğunluk film Twitch vs takiliyorum , 30-35 derece de bile hepsi dönüyor , kendi uygulamasindan manuel olarak denedim ama olmadı , bana bir çözüm söyleyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum mutlu pazarlar .

Ekler

• Screenshot_2023-07-02-12-26-53-925_com.google.android.youtube-edit.jpg
    Screenshot_2023-07-02-12-26-53-925_com.google.android.youtube-edit.jpg
    241.8 KB · Hit: 27
Kim dedi ömrü kısalır diye bide kasa fanları çalışmaz ise hava akışı olmaz daha da çok ısınır pc

fanlar dönmesi normal de hangi fanlar dönüyor

On 3 fan ve arka 1 fan hepsi dönüyor
Post automatically merged:

Hocam arkadaş.dedi ben de belli bir dereceye gelince.calisiyor manuel ayarla dedi ama ben de o manuel ayarladım olmuoyr
Kasa fanları çalışması gayet normaldir asıl çalışmaz ise sıkıntı çıkar ve ömrü de azalmaz onu belli aralıklarla temizle çok tozlanırsa

Hocam arkadaş.dedi ben de belli bir dereceye gelince.calisiyor manuel ayarla dedi ama ben de o manuel ayarladım olmuoyr
O belli bir dereceye gelince çalışanlar ekran kartı fanidir kasanın fanları herzaman çalışır çalışmazsa hava akışı olmaz ve ömrü kısalır diye bir şey yok istersen sadece fanları kapatabilirsin.

Arkadaşın ekran kartını diyordur %90 bide

Kasa fanları hep dönmek zorunda zaten ekran kartı ile karıştırma.

Ekran kartı için nasıl yapcaz belli bir dereceye gelince çalışması için program var mı
Ekran kartlarında olan bir özellik o diye biliyorum olmadı MSI ufterborner dan yapabilirsin ama o özelliği yoksa çok önermem ki zatn ekran kartı boşta fanı dönse bile %10 flan döner oda hiç sıkıntı çıkarmaz ben 8 yıllık RX 470 Minig kartı kullanıyorum fanları sağlam idi 8 yıl boyunca sonra ekstra olarak ben fan aldım yani demek istediğim çok ta ömrünü kısaltmaz boşta dönmesi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,452
Üyeler
191,109
Son üye
umtylmaz
Geri