Beyler sıvı soğutmam 360 mm olduğu için radyatörü ön tarafa aşağıdaki şekilde yerleştirdim fanların konumu doğru mu hava akışı ne durumda bilgilendirseniz sevinirim oyun içi sıcaklık değerlerimi bırakıyorum
kasayı değiştiremem maalesef kasa üstündeki fanlar tam tersi mi olması lazımİşlemcinin üstünde kalan kısım öyle olmamalı onun yönü önemli ayrıca hava akışı için en mantıklısı üste koymak soğutucuyu. Kasanı değiştirirsen iyi olur.
Şuan yanlış anlamadıysam sıvı soğutma fanları sıcak havayı içeriye atıyor ve çok yanlış bir şey.
Kasa üstündeki fanların yönünü de sıvı soğutmada ki fanların yönünü de bilmiyorum hocam hangisi içeri hava alıyor hangisi dışarı veriyor söylersen yardımcı olurum.kasayı değiştiremem maalesef kasa üstündeki fanlar tam tersi mi olması lazım
üstteki fanları ters çevirmem gerekiyor mu kasayı değiştiremem maalesefMerhaba sıcaklık değerlerin güzel, imkan dahilinde ise radyatörü üste takman, üsteki 2 fanı da öne takman biraz daha etkili bir hava akışı sağlayabilir.
Hocam neden anlamamakta direniyorsunuz anlamadım gitti. Fanların yönünü biz nereden bilebiliriz? Söyle de ona göre cevap verelim. LÜTFEN.benim görseldeki ikinci resim oluyor
bazıları radyatörün önüne değil de arkasına koyuyor fanları ben de mi öyle yapmam lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:
üstteki fanları ters çevirmem gerekiyor mu kasayı değiştiremem maalesef
işlemcim ryzen 7 7800x3dHocam şu görsel açıklıyor ama her şey koyduğun yer değil fan yönleri ve soğutucu bloğun yönü de önemli.
Alıntıyı görüntüle
Kasa üstündeki fanların yönünü de sıvı soğutmada ki fanların yönünü de bilmiyorum hocam hangisi içeri hava alıyor hangisi dışarı veriyor söylersen yardımcı olurum.
İşlemci modelini söylersen de derecelerin normalliğini söyleriz hangi işlemci bilmemiz lazım ama.
senin mesajını sonradan gördüm kralHocam neden anlamamakta direniyorsunuz anlamadım gitti. Fanların yönünü biz nereden bilebiliriz? Söyle de ona göre cevap verelim. LÜTFEN.
Sıvı soğutmanın fanları kasanın dışına mı hava üflüyor içine miişlemcim ryzen 7 7800x3d
üst taraftaki fanlar msi logosu aşağıya bakıcak şekilde plastik koruması aşağıya bakıyor
senin mesajını sonradan gördüm kral
içineymişSıvı soğutmanın fanları kasanın dışına mı hava üflüyor içine mi
Hocam şimdi sıvı soğutma radyatörü sıcak bir şey olduğu için fanlar ondan gelen sıcak havayı kasanın içine üflüyor ve bu yanlış bir şey olur ama fanlar dışarı üflerse de kasanın içine hava veren fan olmayacağı için yine hatalı olur. Nasıl ayarlanabilir ben de emin değilim en iyisi üste takmak aslında.içineymiş
teşekkür ederim şu anlık yapabileceğim tek şey üstteki fanların yönünü değiştirmek olucakHocam şimdi sıvı soğutma radyatörü sıcak bir şey olduğu için fanlar ondan gelen sıcak havayı kasanın içine üflüyor ve bu yanlış bir şey olur ama fanlar dışarı üflerse de kasanın içine hava veren fan olmayacağı için yine hatalı olur. Nasıl ayarlanabilir ben de emin değilim en iyisi üste takmak aslında.
Ayrıca Üst kısımdaki iki fan içeri hava üflememeli çünkü sıcak hava yükselir, o fanlar eğer havayı içeri veriyorsa ters çevir dışarı versin daha doğru olur. Alıntıyı görüntüle