total kaç carıyesı vardıFatih ile ilgili onlarca kaynak okudum merak ettiğiniz herhangi bir konu varsa kaynaklar ile cevaplandırabilirim.
Bunun sayısının bilinmesi imkansız fakat 7 eşi olduğunu söyleyebilirimtotal kaç carıyesı vardı
10 yıl daha yaşasaydı ne olurdu ?Fatih ile ilgili onlarca kaynak okudum merak ettiğiniz herhangi bir konu varsa kaynaklar ile cevaplandırabilirim.
10 yıl daha yaşasaydı çok büyük şeyler olurdu.1481 yılında hastalığı yüzünden Memlükler üzerine sefere çıktığında vefat ediyor.Memlükler üzerine sefer yapıp onları yıkardı,Bundan sonrakı hedefi italyaya çıkmak ve sonrasında macaristan üzerine yürümek olurdu.Ömrünün büyük bir kısmı Osmanlı-Venedik(1463-79) savaşı sırasında geçiyor ve bu savaş Fatihin vefatından birkaç sene önce Osmanlının kazanmasıyla sonuçlanıyor.Biraz daha uzun yaşasaydı torunları hakimiyet alanlarını dahada genişletip İspanyaya kadar ilerlerdi Dünyadaki tek mutlak güç Osmanlı olurdu.Elbette bunlar benim şahsi fikirlerim.10 yıl daha yaşasaydı ne olurdu ?
İstanbul Osmanlı için bir ölüm kalım kuşatmasıydı.Osmanlı o döneme kadar toprak bütünlüğünü sağlayamıyordu bu yüzden İstanbulun alınması şarttı.Kuşatma kaybedilseydi Osmanlı daha fazla varlığını devam ettiremez,Mehmed İstanbulu alamayan,Osmanlının yıkılışının sebebi olan kişi olarak anılırdı.istanbul kuşatması başarısız olsaydı osmanlıya ne olacaktı?
tesekkurlerBunun sayısının bilinmesi imkansız fakat 7 eşi olduğunu söyleyebilirim